NRK Meny
Normal

«Zucca» om favorittstempelet: – Vi tenker ikke på det

Mats Zuccarello Aasen og New York Rangers regnes som de største favorittene til å vinne NHL-sluttspillet.

I NHL starter sluttspillet om få dager. Der er Mats Zuccarello Aasen og New York Rangers en av de store favorittene. Men det er langt frem til Stanley Cup-trofeet, Rangers åpner mot sterke Pittsburgh Penguins.
Reporter: Henrik Ek
Foto: Pontus Höök

KLAR FOR SLUTTSPILL: Mats Zuccarello Aasen og hans New York Rangers blir blant mange regnet som de heteste kandidatene til å vinne Stanley Cup. Se intervju med Mats Zuccarello Aasen i videovinduet over.

– Jeg synes ikke vi skal ha noen annen tankegang selv om vi er favoritter, sier Mats Zuccarello Aasen.

Natt til fredag norsk tid starter veien mot Stanley-trofeet for nordmannen og hans New York Rangers. I fjor nådde de nesten helt opp, men måtte se seg slått av Los Angeles Kings i en av de mest spektakulære finalekampene noensinne. I år går de inn i sluttspillet som en av de store favorittene.

– Vi har sett før at det laget som er seedet som nummer åtte kan gå inn å vinne. Hvem som er favoritter spiller ikke så stor rolle. Det er vel bare for bookerne og bettingselskapene. Det er ikke noe vi tenker særlig på innad i klubben, smiler Zuccarello Aasen.

Må stoppe Crosby og Malkin

Penguins Hockey

MÅ STOPPES: Sidney Crosby og Evgeni Malkin på Pittsburgh Penguins kan bli avgjørende spillere i kampen mot New York Rangers.

Foto: Patrick Doyle / Ap

New York Rangers ble som det første laget klare for sluttspillet i NHL. Natt til fredag braker sluttspillet løs da Rangers møter sterke Pittsburgh Penguins.

– Vi møter et veldig godt lag. Så det blir ikke lett, sier 27-åringen.

Ekspertene tror på fire strake seirer for Rangers i best av sju og avansement til kvartfinalen, noe «Zucca» ikke er enig i.

– Det er ikke bare og bare å slå ut et lag som har vært et av de beste lagene de siste fire-fem årene. Vi må være på topp og så må vi ha litt flaks skal vi ha sjans til å gå videre, sier nordmannen om det første hinderet på veien.

Han trekker frem Sidney Crosby og Evgeni Malkin av spillere som må passes litt ekstra på.

– Det er to av verdens beste hockeyspillere. Pittsburgh har også flere gode spillere som kan avgjøre kamper, så det må ikke blir for mye fokus på dem. Men det er viktig å vite hvor de er på isen og spille litt tøft mot dem.

Gleder seg til å komme i gang

Rangers har nådd sluttspillet fem sesonger på rad, og i ni av de siste ti sesongene.

– Det er vanskelig å sette fingeren på hva vi har lært, men det er jo en fordel med erfaringen vi har og de opplevelsene vi har hatt tidligere år, sier Zuccarello Aasen som nå gleder seg til sluttspillet.

– Det er det vi spiller for hele året. Det er godt humør innad i laget, så nå er det bare å ta og jobbe hardt, avslutter «Zucca».

Siste nytt

 • Styrer mot stort underskudd

  De foreløpige regnskapstallene fra Norges Cykleforbund viser et underskudd på 17,5 millioner kroner. Egenkapitalen er borte, og sykkel-VM i Bergen får skylden, skriver NTB.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Svensk OL-gull i curlingfinalen

  De svenske curlingkvinnene slo søndag Sør-Korea i OL-finalen i curling. Sveriges sjuende gull i Pyeongchang tangerer nasjonens beste vinter-OL noensinne, skriver NTB.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Barcelona filleristet Girona

  Barcelona kom kjapt over åpningssjokket etter Cristián Portus tidlige scoring og snudde til 6-1 hjemme mot Girona i lørdagens Catalonia-oppgjør. Luis Suárez satte tre, Lionel Messi to og Philippe Coutinho ett i storseieren.

  SOCCER-SPAIN-FCB-COR/
  Foto: ALBERT GEA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Langrenn 30 km, kvinner
OL i Pyeongchang: Langrenn 30 km, kvinner
OL i Pyeongchang: Langrenn 30 km, kvinner
OL i Pyeongchang: Langrenn 30 km, kvinner
OL i Pyeongchang
OL-magasin spesial
Høydepunkter fra dagen
Sportsrevyen