Hopp til innhold

«Zucca» om favorittstempelet: – Vi tenker ikke på det

Mats Zuccarello Aasen og New York Rangers regnes som de største favorittene til å vinne NHL-sluttspillet.

I NHL starter sluttspillet om få dager. Der er Mats Zuccarello Aasen og New York Rangers en av de store favorittene. Men det er langt frem til Stanley Cup-trofeet, Rangers åpner mot sterke Pittsburgh Penguins.
Reporter: Henrik Ek
Foto: Pontus Höök

KLAR FOR SLUTTSPILL: Mats Zuccarello Aasen og hans New York Rangers blir blant mange regnet som de heteste kandidatene til å vinne Stanley Cup. Se intervju med Mats Zuccarello Aasen i videovinduet over.

– Jeg synes ikke vi skal ha noen annen tankegang selv om vi er favoritter, sier Mats Zuccarello Aasen.

Natt til fredag norsk tid starter veien mot Stanley-trofeet for nordmannen og hans New York Rangers. I fjor nådde de nesten helt opp, men måtte se seg slått av Los Angeles Kings i en av de mest spektakulære finalekampene noensinne. I år går de inn i sluttspillet som en av de store favorittene.

– Vi har sett før at det laget som er seedet som nummer åtte kan gå inn å vinne. Hvem som er favoritter spiller ikke så stor rolle. Det er vel bare for bookerne og bettingselskapene. Det er ikke noe vi tenker særlig på innad i klubben, smiler Zuccarello Aasen.

Må stoppe Crosby og Malkin

Penguins Hockey

MÅ STOPPES: Sidney Crosby og Evgeni Malkin på Pittsburgh Penguins kan bli avgjørende spillere i kampen mot New York Rangers.

Foto: Patrick Doyle / Ap

New York Rangers ble som det første laget klare for sluttspillet i NHL. Natt til fredag braker sluttspillet løs da Rangers møter sterke Pittsburgh Penguins.

– Vi møter et veldig godt lag. Så det blir ikke lett, sier 27-åringen.

Ekspertene tror på fire strake seirer for Rangers i best av sju og avansement til kvartfinalen, noe «Zucca» ikke er enig i.

– Det er ikke bare og bare å slå ut et lag som har vært et av de beste lagene de siste fire-fem årene. Vi må være på topp og så må vi ha litt flaks skal vi ha sjans til å gå videre, sier nordmannen om det første hinderet på veien.

Han trekker frem Sidney Crosby og Evgeni Malkin av spillere som må passes litt ekstra på.

– Det er to av verdens beste hockeyspillere. Pittsburgh har også flere gode spillere som kan avgjøre kamper, så det må ikke blir for mye fokus på dem. Men det er viktig å vite hvor de er på isen og spille litt tøft mot dem.

Gleder seg til å komme i gang

Rangers har nådd sluttspillet fem sesonger på rad, og i ni av de siste ti sesongene.

– Det er vanskelig å sette fingeren på hva vi har lært, men det er jo en fordel med erfaringen vi har og de opplevelsene vi har hatt tidligere år, sier Zuccarello Aasen som nå gleder seg til sluttspillet.

– Det er det vi spiller for hele året. Det er godt humør innad i laget, så nå er det bare å ta og jobbe hardt, avslutter «Zucca».

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal