Historisk «Zucca»-mål til ingen nytte

LOS ANGELES (NRK.no): Mats Zuccarello Aasen ble natt til søndag tidenes første norske målscorer i Stanley Cup-finalen, men var likevel bare skuffa etter 5-4-tapet mot LA Kings.

Mats Zuccarello Aasen scoret NY Rangers' 2-0-mål i den andre finalekampen mot LA Kings i NHL-sluttspillet natt til lørdag norsk tid. Ingen nordmann har før scoret i Stanley Cup-finalen. Rangers tapte likevel kampen 5-4 etter spilleforlengelse. (Bilder med tillatelse fra VIASAT.)

SE VIDEO: Se Mats Zuccarello Aasens scoring, samt alle de andre målene fra nattens kamp. (Bilder med tillatelse fra VIASAT.)

– Jeg bryr meg ikke noe om scoringen i det hele tatt nå. Tap er tap uansett om du scorer eller ikke. Jeg er forbanna. Når man taper er man forbanna, sa «Zucca» da NRK.no møtte ham etter kampen.

Etter nattens tap ligger Rangers under 2-0 i sluttspillfinalen i NHL.

Zuccarello Aasen

Mats Zuccarello Aasen jubler sammen med Benoit Pouliot etter 2-0-scoringen.

Foto: BRUCE BENNETT / Afp
Zuccarello

Denne oversikten ligger ute på hjemmesiden til NHL og viser at Mats Zuccarello Aasen ble kåret til kampens tredje viktigste spiller.

Foto: Skjermdump NHL.com

– Det er fryktelig surt akkurat nå. Det er vanskelig å si noe spesielt, fortsatte Zuccarello Aasen.

Nordmannen var sentral i mye av det som skjedde i en dramatisk kamp i Staples Center i Los Angeles søndag natt, og til slutt ble han kåret til kampens tredje viktigste spiller.

Nordmannen scoret Rangers' 2-0-mål på tampen av første periode, men klarte altså ikke å glede seg etter tapet.

Uansett, scoringen handlet om Zuccarello Aasen helt fra starten av angrepet. 26-åringen dro med seg pucken fra egen sone, sentret videre før han så fanget opp en retur og satte enkelt inn 2-0.

Han er dermed den første nordmannen som har scoret mål i en Stanley Cup-finale.

Sjanse til å avgjøre

Akkurat som i første kamp gikk nattens til spilleforlengelse etter at LA Kings utlignet til 4-4 i siste periode.

I spilleforlengelsen fikk nordmannen en sjanse som kunne avgjort kampen, men Kings-keeperen reddet nordmannens skudd fra skrått hold.

– Det er sånn som skjer og ikke noe å få gjort nå med nå, men det er surt å tape siden jeg synes vi er bedre enn dem, sier «Zucca» om sjansen.

– Fantastisk av «Zucca»

Det var etter at Rangers gikk opp til 3-1 i andre periode ting virkelig begynte å skje rundt nordmannen.

Først fikk «Zucca» en unødvendig utvisning, og mens 26-åringen satt i utvisningsboksen reduserte Kings til 3-2. Nordmannen så tydelig lei seg.

Men det skulle ikke gå lang tid før han rettet opp igjen feilen. Med en voldsom innsats vant han pucken bak Kings-målet i duell med back og keeper. Nordmannen klarte så å holde på pucken og spille den inn foran mål der Derick Brassard satte inn 4-2.

Stort gjort av Oslo-gutten som noterte seg for en målgivende pasning.

– «Zuke» spiller fantastisk og det var et viktig mål for oss, sa Rangers-spiller Martin St.Louis etter andre periode om nordmannens innsats før 4-2-scoringen.

Fem perioder

Men for andre kamp på rad slo Kings knallhardt tilbake. 4-4-utligningen kom litt før midtveis i siste periode.

Det avgjørende målet til Kings kom så først i femte periode da Mitchell scoret etter ti minutter og 46 sekunder, vel fire timer etter kampstart.

Et svært skuffende resultat for Mats Zuccarello Aasen og NY Rangers som lenge så ut til å skulle dra seieren i land.

– Vi må forsvare oss bedre og kan ikke slippe inn fem mål mot LA Kings. Da vinner man ikke hockey-kamper, sier «Zucca» som totalt fikk 23 minutter og 47 sekunders spilletid.

De to neste kampene i finalen spilles i New York tirsdag og torsdag i neste uke. Første lag til fire seire vinner finalen.

Siste nytt

 • Sørloth mister landskamper

  Alexander Sørloth mister VM-kvalifiseringskampene mot Tyrkia og Montenegro med skade, melder TV 2 og NTB.

  – Det er ikke noe mer å kommentere annet enn at vi mister en god spiller som i min tid har prestert godt. Det gir andre muligheter, skriver landslagssjef Ståle Solbakken til NTB.

  Sørloth haltet av banen da Real Sociedad vant 3–2 borte mot Granada torsdag. Ifølge TV 2 er det ikke snakk om en alvorlig skade, men likevel nok til at han ikke rekker landskampene.

  Norge møter Tyrkia 8. oktober og Montenegro 11. oktober.

  Alexander Sørloth
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Trekker seg som juryleder

  Bokseren Cecilia Brækhus trekker seg som juryleder i Brobyggerprisen etter Dagbladets saker om tilknytning til en organisasjon i Saudi-Arabia.

  Dagbladet har skrevet at en av årets prisvinnere, Mohammad al-Issa, tidligere justisminister i Saudi-Arabia, leder Muslim World League. Organisasjonen har betalt fire millioner kroner til prisgrunnlegger Aamir J. Sheikh og Kjell Magne Bondevik, som kunngjorde tildelingen av prisen sammen med Sheikh.

  – Jeg gikk inn i dette for å være med på å gjøre noe for å bygge broer mellom ulike kulturer og religioner. Jeg har nå blitt gjort kjent med forhold jeg burde vært informert om tidligere. Disse opplysningene gjør det umulig å fortsette mitt samarbeid med organisasjonen, sier Cecilia Brækhus til avisen.

  Cecilia Brækhus
  Foto: Mari Sollid Eide / NRK
 • Mol i tenkeboksen

  Sandvolleyballtrener Kåre Mol er usikker på om han skal være med videre, etter stor suksess med Anders Mol og Christian Sørum.

  – Jeg har jo holdt på med dette prosjektet utrolig lenge. Anders og Christian har hatt og har som motto at «dette er kun begynnelsen». Jeg er i en litt annen fase, sier Kåre Mol til NTB.

  Faren til Anders Mol har vært med siden starten av eventyret i 2015, der målet var Tokyo - som endte med gull. I tillegg har de fire EM-gull, VM-bronse og 13 seirer i verdensserien

  – Jeg har bedt om betenkningstid for å se hvor mye jeg orker å være involvert. Jeg har holdt på siden 1996 da kona (Merita) mi spilte. Dette laget er bygget opp fra «scratch». Det har ikke kostet så mye de siste to årene, men innsatsen vi har lagt i det, har vært enormt krevende, sier han.

  Anders og Kåre Mol
  Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal