NRK Meny
Normal

«Zucca»-scoring på jubelkveld for Rangers

New York Rangers er klare for sluttspillet i NHL som første lag.

SPO-HKO-HKN-LOS-ANGELES-KINGS-V-NEW-YORK-RANGERS

Mads Zuccarello Aasen er klar for NHL-sluttspillet med New York Rangers.

Foto: ELSA / Afp

Natt til torsdag spilte Rangers på bortebane mot Ottawa Senators, og kampen endte med 5-1 til New York Rangers. Mats Zuccarello scoret det fjerde målet for Rangers.

Det gjør at fjorårets tapende Stanley Cup-finalister er de første som er klare for årets NHL-sluttspill.

Rangers har nådd sluttspillet fem sesonger på rad, og i ni av de siste ti sesongene. I fjor gikk de nesten hele veien, da Zuccarello ble den første nordmannen som fikk spille i en Stanley Cup-finale.

– Jevnt gode

Chris Kreider ble den største helten for Rangers mot Ottawa Senators. Han leverte to scoringer og en assist.

– Vi har startet kampene bra i det siste, men i forrige kamp så mistet vi det litt. Det var godt å se at vi var jevnt gode fra start til slutt sa Kreider til NHL.com etter kampen.

Rangers tapte forrige kamp 4-2 mot Los Angeles Kings etter å ha tatt ledelsen tidlig. Også i den kampen scoret Zuccarello.

– Jeg er glad for for at vi er klare for sluttspillet, nå vil vi skaffe oss hjemmebanefordel, sa Kreider.

I sluttspillet møter to lag hverandre sju ganger, og hvilket lag som får fordelen av å spille flest kamper i sluttspiller avgjøres av posisjonen deres i grunnspillet. Derfor er det fortsatt en fordel for Rangers å plukke så mange poeng som mulig.

Møter lag ute av form

I tillegg til Kreider og Zuccarello scoret Dan Boyle ett mål, og det samme gjorde Tanner Glass. Alt i løpet av de to første periodene av kampen.

Motstanderens ene trøstemål ble plantet i Rangers-buret av Curtis Lazar.

Natt til søndag spiller «Zucca» og Rangers på bortebane mot Boston Bruins. Bruins tapte 3-2 i spilleforlengelse mot Anaheim Ducks i natt, og har ikke vunnet i ordinær tid på seks kamper.

Siste nytt

 • Lance Armstrong inngår forlik

  Lance Armstrong inngår forlik på 5 millioner dollar for å unngå rettssak i mai, der han ville ha risikert å måtte betale 100 millioner dollar til myndighetene. Det melder amerikanske medier sent torsdag kveld norsk tid, skriver NTB.

  Lance Armstrong
  Foto: Thao Nguyen / AP
 • Chelsea nærmer seg Tottenham

  Chelsea slo Burnley 2-1 på bortebane, og med tre poeng knappet de inn på Tottenham og den viktige fjerdeplassen. Med fire kamper igjen har Chelsea fem poeng opp til byrivalen. Kampen mellom Leicester og Southampton endte 0-0.

  FBL-ENG-PR-BURNLEY-CHELSEA
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier. Rosenborg slo Trygg/Lade 4-2.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag