NRK Meny
Normal

Zuccarello alene i «metallbyen»: – Det blir en stusselig jul

Mats Zuccarello Aasen (25) vil bruke julaften til å sove. Det trenger han for å ha krefter til Mettalurg Magnitogorsks tette kampprogram.

Zuccarello

Mats Zuccarello Aasen møtte NRK like før jul. Nå er han tilbake i Russland, og forbereder seg til kamp 26. desember.

Foto: NRK

– Det blir en stusselig jul på meg, men det er en del av gamet, sier Mats Zuccarello Aasen til NRK.

Nordmannen var hjemme i Norge på en kort førjulsvisitt tidligere i desember. Oppholdet varte imidlertid ikke lenge, for i den russiske ishockeyserien venter en drøss med kamper både før og etter julaften.

Kampprogrammet er så tett at nordmannen ikke har tid til å feire jul hjemme i Norge.

Trening på første juledag

– Jeg liker jula veldig godt, så det er litt trist. Men det er sånn det er, sier «Zucca», som ikke ønsker å klage på den manglende julefeiringen.

Russlandsproffen har spilt tre kamper siden 19. desember, den siste på lille juleaften. På selve julaften har han fri, men allerede på morgenkvisten 25. desember er det ny trening.

En ny kamp venter allerede på 2. juledag, hjemme mot Sibir.

– Jeg heldig nok til å kunne drive med det jeg elsker, så da må man ofre litt. Det går helt greit egentlig, sier Oslo-gutten.

En annen av russlandsproffene, Lars Haugen, har bestilt flybilletter til foreldrene sine og skal feire jul i Minsk.

– Det skal bli hyggelig med besøk hjemmefra, sier Haugen til NRK.

Trives i Russland

Aasens russiske klubb Mettalurg holder til i industribyen Magnitogorsk, en mellomstor by helt sør i Russland, like øst for Uralfjellene. Byen er kjent for å ha et av de største jern- og stålverkene i landet, og har rundt 400 000 innbyggere.

Da nordmannen flyttet dit i sommer, innrømmet han at han ikke ante noe som helst om byen.

Men fritidsaktiviteter er det ikke mye av i den russiske byen. Nordmannen bruker mesteparten av tiden sin på ishockey og hvile.

– Jeg er ganske tilpasningsdyktig, så jeg trives stort sett der jeg er. Det er ikke så farlig at det ikke er så mye å finne på her, jeg spiller egentlig bare ishockey og slapper av når jeg ikke trener eller spiller kamp, sier Aasen.

Siste nytt

 • West Ham sikret seg franske Diop

  West Ham har signert den franske midtstopperen Issa Diop. 21-åringen hentes fra Toulouse og har signert en femårskontrakt. Premier League-klubben har ikke oppgitt overgangssummen, men ifølge britiske medier er den rundt 22 millioner pund (238 millioner kroner).

   Issa Diop
  Foto: Regis Duvignau / Reuters
 • Salah starter mot Russland

  Ifølge Egypts lagoppstilling er Mohamed Salah i startoppstillingen til Egypts kamp mot Russland i kveld. Liverpool-spilleren har vært ute med en skulderskade, og spilte ikke da Egypt tapte 0-1 for Uruguay.

  Foto: Dmitri Lovetsky / AP
 • Neymar hinket av trening

  Flere melder på Twitter at den brasilianske stjernen Neymar måtte avbryte dagens trening og forlot banen haltende. Neymar rakk akkurat å bli skadefri til VM etter et brudd i foten i mars.

  Neymar
  Foto: Adrian Dennis / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: Russland - Egypt
FIFA Fotball-VM 2018: Russland - Egypt
Best i verden: Tidenes fotball-VM