NRK Meny
Normal

«Zucca» endelig enig med Rangers: – Har krevd det jeg fortjener

Mats Zuccarello Aasen (25) og New York Rangers har omsider kommet til enighet om en ny kontrakt. Den signeres trolig i løpet av dagen.

Zuccarello Aasen

Mats Zuccarello Aasen kan smile etter å ha kommet til enighet med Rangers om en ny kontrakt.

Foto: Höök, Pontus / NTB scanpix

– Mats er enig med med Rangers, og forhåpentligvis signerer han den nye kontrkaten i dag, bekrefter «Zucca»-agent Erik Ryman overfor NRK.

zucca

«Zucca» skal spille i NHL også neste sesong. Det er klart etter at han kom til enighet med New York Rangers om en ny kontrakt.

Foto: Höök, Pontus / NTB scanpix

Zuccarello Aasen kan dermed glede seg til å ta fatt på en ny sesong i verdens beste ischockeyliga.

– Det er moro. Jeg avsluttet sesongen der og det var et positivt utfall av tilbakekomsten for å si det sånn. Nå er jeg klar for å jobbe videre, sa «Zucca» til NRK.no lørdag, da han var rimelig trygg på at avtalen ville gå i boks.

– Rangers er laget mitt

25-åringen, som forrige sesong returnerte til New York Rangers for sitt andre opphold i klubben, er klar på at det er nettopp der han ønsker å spille hockey.

– Det har vært litt interesse fra andre klubber, men Rangers har vært tydelige på at de vil ha meg. Det er det som er laget mitt, sa «Zucca».

Den norske NHL-stjernen kom altså til enighet med med New York-klubben før morgendagens frist. Det betyr at 25-åringen slipper lønnsmekling med en uavhengig tredjepart.

– Det er bra vi slapp meklingen. Det var noe vi håpet å unngå, og Mats er veldig fornøyd med dette. Jeg tror dessuten dette ga en bedre avtale enn hva en mekling kunne ført til, sier Ryman til NRK.no.

Ikke ned i lønn

Han sier videre at Zuccarello Aasen slipper å gå ned i lønn, samtidig som han ikke får de skyhøye inntektene som har blitt ryktet.

– Vi er veldig fornøyde med avtalen. Det er klart man alltid vil gape over litt mer, men betingelsene er gode, sier Ryman.

– Hva har du krevd av Rangers, Mats?

– Det jeg føler jeg fortjener, svarer 25-åringen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mats Zuccarello Aasen

Norges fremste ishockey-stjerne kan glede seg over at han slipper å gå ned i lønn i New York Rangers.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Ny trener

Han kan samtidig forberede seg på å spille under en ny trener den kommende sesongen. Alain Vigneault har overtatt etter John Tortorella, som fikk sparken etter exiten fra Stanley Cup i mai.

– Det er sånn som skjer det, da starter alle på nytt, sier «Zucca».

Han tror ikke trenerbyttet vil ha noe å si for hans rolle i laget.

– Jeg tror det blir bra, men det er likt for alle. Jeg tror ikke det har så mye å si for meg personlig, sier NHL-stjernen.

Siste nytt

 • Berge klar for landslaget igjen

  Sander Berge gjorde nylig comeback for Genk og er med i Lars Lagerbäcks landslagstropp til kampene mot Island og Panama. Midtbanespilleren var ute i nesten sju måneder med en skade i låret, men fikk en halvtime for Genk i 1-2-tapet mot Anderlecht søndag.

  Pressetreff med herrelandslaget i fotball
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Tøff VM-trekning for ishockeygutta

  Norge skal spille i gruppe B i neste ishockey-VM i Slovakia. Ishockeygutta skal ut mot Sverige, Russland, Tsjekkia, Sveits, Latvia, Østerrike og Italia.

  – En tøff gruppe sett med norske øyne, med VM-vinnerne fra Sverige og tapende finalist Sveits, var landslagssjef Petter Thoresens reaksjon overfor NTB etter at gruppefordelingen ble klar.

  VM i ishockey 2018
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal