NRK Meny
Normal

«Zucca» blir i Rangers

Det ser ut til at Mats Zuccarello Aasen har blitt enig med New York Rangers om fire nye år i klubben.

Mats Zuccarello

BLIR: Alt tyder på at Mats Zuccarello Aasen forlenger kontrakten med New York Rangers.

Foto: JASON FRANSON / Ap

Kun detaljer gjenstår før «Zucca» er enig med New York Rangers om ny kontrakt verdt 18 millioner dollar, noe som tilsvarer omtrent 137 millioner norske kroner.

Det melder The New York Daily News natt til mandag norsk tid.

Ifølge avisen skal 27-åringen ha blitt enige med klubben om en kontraktforlengelse på fire nye år, tilsvarende 4,5 millioner dollar i året.

ESPN skriver at Zuccarello Aasen skal ha gått med på lette på lønnskravet for å sikre seg fire nye år i klubben. Han skal opprinnelig ha ønsket en årslønn på over 5 millioner dollar.

Også flere amerikanske sportsjournalister skriver på Twitter at nordmannen forlenger kontrakten med New York-klubben:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Hevdet han var på vei bort

I fjor sommer signerte Zuccarello Aasen en ettårsavtale med New York Rangers verdt drøyt 21 millioner kroner. I helgen ble det spekulert i om New York kom til å bytte bort nordmannen.

– Jeg har gjort det veldig klart at jeg er en stor fan av Mats. Jeg krysser fingrene for at spilleren og klubben blir enige. Når det er sagt, vet jeg at Glen Sather (sportsdirektør journ.anm.) er villig til å bytte bort hvem som helst om han mener det er til beste for klubben, sa trener Alain Vigneault til nhl.com

Ifølge ESPN skal avtalen ha falt på plass søndag etter at forhandlingene ble gjenopptatt.

Overgangsvinduet stenger mandag 2. mars klokken 21.00 norsk tid.

NHL/ NHL: New York Rangers at Pittsburgh Penguins

SPILT BRA: Zuccarello Aasen har vært veldig viktig for Rangers denne sesongen. Her feirer han etter å ha scoret et mål mot Pittsburgh Penguins i januar.

Foto: Charles LeClaire / Reuters

Ønsket en lengre avtale

Mats Zuccarello Aasen har hatt et ønske om å få til en lengre avtale med NHL-klubben.

– Rangers er mitt lag, det er her jeg alltid har vært i NHL-karrieren har vært og her jeg vil bli, sa Zuccarello Aasen i et tidligere intervju med NRK.no.

Natt til søndag norsk tid tapte Zuccarello Aasen og New York Rangers borte mot Philadelphia Flyers. I forkant av kampen tok Zuccarello Aasen ryktene om at han var på vei bort, med knusende ro:

– Jeg prøver å ikke tenke på det andre. Jeg skal jobbe hardt i kveld og gjøre det jeg kan for at vi vinner. Dette er laget mitt, sa Zuccarello til den offisielle nettsiden i forkant av kampen.

Siste nytt

 • Ewan vant på hjemmebane

  Australieren Caleb Ewan vant 2.-etappe av etapperittet Tour Down Under. Han overtok samtidig ledertrøyen i rittet. Lagkameraten Daryl Impey ble nummer to. Tyske André Greipel ble tidlig frakjørt og mistet dermed sin sammenlagtledelse til Ewan.

  Caleb Ewan
  Foto: David Mariuz / AFP
 • Rangers med målfest på hjemmebane

  Mats Zuccarello og New York Rangers vant 5-1 over Philadelphia Flyers på hjemmebane tirsdag. Mats Zuccarello fikk totalt 18 minutter og 17 sekunder på isen tirsdag. Han noterte seg for ett skudd på mål.

  Zucca
  Foto: BRUCE BENNETT / AFP
 • Northug dropper Planica

  Petter Northug er fortsatt syk og står over verdenscupen i Planica, erfarer Adressa.no

  Dermed ryker siste kvalifiseringemulighet til OL for skikongen, som også måtte stå over NM på Gåsbu med forkjølelse etter Skandinavisk Cup-rennet i svenske Piteå.

  Langrenn, Petter Northug.
  Foto: Frilans / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM kunstløp: Menn kortprogram (Ukommentert)