NRK Meny
Normal

«Vi er fortsatt fjellaper når det kommer til fotball»

KØBENHAVN/OSLO (NRK): Ståle Solbakken tror det er enklere å kritisere Danmarks landslagssjef Åge Hareide – ettersom han er norsk.

Åge Hareide svarer på spørsmål under pressetreff i Herning

STORT TRYKK: Åge Hareide kan bli et enkelt bytte for dansk presse - kun fordi han er fra Norge.

Foto: Bagger, Henning / NTB scanpix

Ståle Solbakken

FCK-SJEF: Ståle Solbakken.

Foto: Harald Thingnes / NRK

– Hvis du spør de danske journalistene, så vil du få nei. Men jeg sier ja.

Det svarer FC København-sjefen på spørsmål om han tror danskenes norske sjef står ekstra lagelig til for hugg.

– Hvorfor?

– Det er mange i Danmark som vil ha en dansk landslagstrener. Og vi er fortsatt fjellaper når det kommer til fotball, forklarer Solbakken.

– Det er stort trykk

I dag ledet Åge Hareide sin første trening før VM-kvalifiseringskampen mot Armenia søndag. Nå gjelder det for 62-åringen. Hittil har han styrt laget til seier over Island og Bulgaria, uavgjort mot Bosnia-Hercegovina og tap for Skottland, men det har «bare» vært privatlandskamper.

Onsdag er det nok en privatlandskamp, før alvoret starter fire dager senere.

– Det er stor fotballinteresse i Danmark, og det er alltid stor interesse rundt landslaget. Det er stort trykk, sier en smilende Hareide til NRK.

Han er ikke redd for at det at han er norsk, skal gjøre at kritikken blir tøffere.

– Jeg tror alle trenere står lagelig til for hugg. Jeg tenker ikke så mye på at jeg er norsk. Vi har spilt treningskamper, laget har fått god kritikk. Jeg må bare jobbe videre, forklarer landslagssjefen.

– Solbakken mener at fjellape-tankegangen fortsatt lever?

– Nei, jeg vet ikke. Danskene har kanskje et fotballsyn på oss som er litt annerledes. Men jeg føler det ikke sånn, avslutter han.

– Det går «rigtig godt»

Heller ikke Jon Dahl Tomasson, Hareides assistent, tror at nasjonaliteten til hovedtreneren er et problem for folk flest.

– Nei, absolutt ikke. Han snakker også nesten flytende dansk, så det går «rigtig godt», mener Tomasson.

Han har funnet seg god til rette med nordmannen.

– Åge og jeg har blitt bedre og bedre kjent. Vi har fire landskamper sammen, og vi hadde en tur til EM i Frankrike sammen. Vi var nede og studerte Polen og Romania. Vi har sett mange kamper og vi har snakket mye fotball. Han er en ordentlig bra mann, oppsummerer han.

Siste nytt

 • Bayern uten Boateng mot Real Madrid

  Bayern München må klare seg uten midtstopperkjempen Jerome Boateng i semifinalereturen i mesterligaen mot Real Madrid, melder NTB. Boateng pådro seg en lårskade i den første kampen som ble spilt onsdag kveld.

  FBL-EUR-C1-BAYERN MUNICH-REAL MADRID
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
 • Wæhler tilbake til Sogn

  Superveteranen Kjetil Wæhler er aktuell for comeback i Sogndal-trøya, melder Sogn Avis. – Han er den mest gjennomtrente mannen eg kjenner, og eg veit at lysta er der for å spela fotball, seier trenar Eirik Bakke til avisa.

  Wæhler
  Foto: Christian Blom / NTB scanpix
 • Endelig VM-nei fra Zlatan

  Zlatan Ibrahimovic kommer ikke til å spille for Sverige under sommerens VM. Det bekrefter forbundet i en pressemelding. – Jeg snakket med Zlatan tirsdag. Han har ikke endret seg med tanke på landslagsspill, sier landslagssjef Lars Richt.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag