Cecilie Leganger legger opp

Hun ble ansett som «verdens beste keeper». Nå har Cecilie Leganger spilt sin siste håndballkamp.

Cecilie Leganger

Cecilie Leganger legger opp. Her i aksjon for Larvik i semifinalen i Mesterligaen mot Krim Ljubljana i 2013.

Foto: Peder Gjersøe / NTB scanpix

Cecilie Leganger

Cecilie Leganger har en lang og suksessrik karriere bak seg i norsk og internasjonal håndball.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– I samarbeid med Larvik har jeg de siste årene strukket og forlenget håndballkarrieren betydelig lenger enn opprinnelig tenkt. Til gjensidig glede og rikt på opplevelser. Det har hele tiden vært kjekt, og har hatt i seg tilstrekkelig og rikelig med utfordringer. Dermed har motivasjonen og gleden over å prestere godt holdt seg på topp, sier Leganger i en uttalelse.

Slitt med skader

Ole Gustav Gjekstad

Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad mener Cecilie Leganger vil etterlate seg et stort savn.

Foto: Djorovic, Aleksandar / SCANPIX / NTB scanpix

39-åringen har slitt med skader de siste sesongene og har derfor bestemt seg for å legge opp. Hun har i utgangspunktet kontrakt med Larvik ut sesongen, men har i forståelse med Larvik HK valgt å terminere kontrakten sin med virkning fra 1. november i følge Østlandsposten.

– Jeg er glad og takknemlig for de ekstra årene, men på en kropp som ikke er helt ung lenger og har trent mye lenge, har det også ført med seg noen skader. Noen av dem ganske alvorlige.

– Alle skadene er nå leget og jeg er i god form. Jeg vil gjerne fortsatt ha det slik. Både min lange treningserfaring og min medisinske utdanning og innsikt forteller meg at det er lurt å gi seg mens leken er god. Og helsen er like god. Nok er nok. Selv om det fortsatt er gøy, kiler i magen og utfordringene står i kø, forteller Leganger videre.

– Tidenes beste enkeltutøver

Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad uttaler følgende om Legangers avgang.

- Cecilie har vært en av de mest dedikerte og profesjonelle utøverne jeg noen gang har jobbet med. Det blir et stort savn både for Larvik Håndballklubb og internasjonal håndball å ikke ha Cecilie på banen. Håper likevel at vi fortsatt får se Cecilie i en eller annen rolle innen håndballen. Hun har mye å lære bort.

– Jeg mener hun kanskje er tidenes beste enkeltutøver innenfor alt av lagidrett i Norge, sier Larvik HKs klubbdirektør Bjørn Gunnar Bruun Hansen til Østlandsposten, som ikke tror det blir aktuelt å hente inn en erstatter for Leganger.

Siste nytt

 • Tidligere Barca-president løslatt

  Tidligere Barcelona-president Josep Maria Bartomeu er løslatt etter å ha møtt i retten tirsdag. Han ble dagen før pågrepet i den såkalte «Barcagate»-saken.

  Det franske nyhetsbyrået AFP melder tirsdag at Bartomeu og hans tidligere rådgiver Jaume Masferrer tirsdag møtte i domstolen som etterforsker saken.

  I en uttalelse heter det at fotballduoen "utøvde retten de har til ikke å snakke, og at retten innvilget betinget løslatelse mens saken etterforskes videre".

  Bartomeu var én av flere personer som mandag morgen ble pågrepet i forbindelse med den såkalte «Barcagate»-saken. Katalansk politi gjennomførte i tillegg omfattende søk i den spanske storklubbens lokaler.

  Cadena Ser var først ute med opplysningene om politirazziaen. Ifølge radiokanalen har politiet i Catalonia etterforsket klubben i flere måneder. (NTB)

  Spain Soccer Police Operation
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Newcastle-stjerner ut med skade

  Newcastle må klare seg uten Miguel Almirón og Allan Saint-Maximin de neste ukene. Det er et hardt slag i Premier League-klubbens kamp for å unngå nedrykk.

  Det opplyser Newcastle på sine nettsider tirsdag.

  Almirón og Saint-Maximin måtte forlate banen i lørdagens 1-1-oppgjør mot Wolves i Premier League. Paraguayaneren Almirón pådro seg en kneskade og ble byttet ut til pause, mens Saint-Maximin fikk en kjenning i lysken og var ferdigspilt tidlig i den andre omgangen.

  Allan Saint-Maximin
  Foto: Alex Pantling / AP
 • Tromsø hentet spiss fra HamKam

  Måltyven Moses Ebiye forlater HamKam til fordel for Tromsø foran den kommende fotballsesongen.

  Det bekrefter eliteserieklubben på sine nettsider tirsdag. Ebiye har undertegnet en avtale som strekker seg ut 2022-sesongen.

  Moses startet forrige sesong i Lillestrøm i 1. divisjon, men gikk til HamKam i fjor sommer. Totalt ble det seks scoringer og to målgivende pasninger i 2020.

  qzjdEV7UE7M
  Foto: Vidar Ruud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal