NRK Meny
Normal

Cecilie Leganger legger opp

Hun ble ansett som «verdens beste keeper». Nå har Cecilie Leganger spilt sin siste håndballkamp.

Cecilie Leganger

Cecilie Leganger legger opp. Her i aksjon for Larvik i semifinalen i Mesterligaen mot Krim Ljubljana i 2013.

Foto: Peder Gjersøe / NTB scanpix

Cecilie Leganger

Cecilie Leganger har en lang og suksessrik karriere bak seg i norsk og internasjonal håndball.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– I samarbeid med Larvik har jeg de siste årene strukket og forlenget håndballkarrieren betydelig lenger enn opprinnelig tenkt. Til gjensidig glede og rikt på opplevelser. Det har hele tiden vært kjekt, og har hatt i seg tilstrekkelig og rikelig med utfordringer. Dermed har motivasjonen og gleden over å prestere godt holdt seg på topp, sier Leganger i en uttalelse.

Slitt med skader

Ole Gustav Gjekstad

Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad mener Cecilie Leganger vil etterlate seg et stort savn.

Foto: Djorovic, Aleksandar / SCANPIX / NTB scanpix

39-åringen har slitt med skader de siste sesongene og har derfor bestemt seg for å legge opp. Hun har i utgangspunktet kontrakt med Larvik ut sesongen, men har i forståelse med Larvik HK valgt å terminere kontrakten sin med virkning fra 1. november i følge Østlandsposten.

– Jeg er glad og takknemlig for de ekstra årene, men på en kropp som ikke er helt ung lenger og har trent mye lenge, har det også ført med seg noen skader. Noen av dem ganske alvorlige.

– Alle skadene er nå leget og jeg er i god form. Jeg vil gjerne fortsatt ha det slik. Både min lange treningserfaring og min medisinske utdanning og innsikt forteller meg at det er lurt å gi seg mens leken er god. Og helsen er like god. Nok er nok. Selv om det fortsatt er gøy, kiler i magen og utfordringene står i kø, forteller Leganger videre.

– Tidenes beste enkeltutøver

Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad uttaler følgende om Legangers avgang.

- Cecilie har vært en av de mest dedikerte og profesjonelle utøverne jeg noen gang har jobbet med. Det blir et stort savn både for Larvik Håndballklubb og internasjonal håndball å ikke ha Cecilie på banen. Håper likevel at vi fortsatt får se Cecilie i en eller annen rolle innen håndballen. Hun har mye å lære bort.

– Jeg mener hun kanskje er tidenes beste enkeltutøver innenfor alt av lagidrett i Norge, sier Larvik HKs klubbdirektør Bjørn Gunnar Bruun Hansen til Østlandsposten, som ikke tror det blir aktuelt å hente inn en erstatter for Leganger.

Siste nytt

 • Wikheim matchvinner i Danmark

  Tidligere Strømsgodset-spiller Gustav Wikheim ble matchvinner da Midtjylland slo Aalborg 1-0 i den danske superligaen mandag. 24-åringen ble matchvinner to minutter før full tid. Wikheim erstattet Alexander Sørloth etter 76 minutters spill.

  Gustav Wikheim
  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix
 • Matip går glipp av Sevilla-kampen

  Liverpools Joel Matip spiller ikke tirsdagens mesterligakamp mot Sevilla på grunn av lårtrøbbel.

  26-åringen spilte ikke da Liverpool slo Southampton 3-0 i serien lørdag. Nå bekrefter manager Jürgen Klopp at han er ute mot spanjolene, melder BBC.

  Joel Matip
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Sky Sports: Bud på Newcastle

  Forretningskvinnen Amanda Staveley (44) skal ha lagt inn et bud på 300 millioner pund for Premier League-klubben Newcastle. PCP Capital Partners, firmaet til den engelske finanskvinnen, la inn budet i slutten av forrige uke, ifølge Sky Sports.

  Newcastle-supporter
  Foto: Alex Morton / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vi er landslaget - fra gutter til menn