Hopp til innhold

Krogh passerte 57 løpere, brakk seg og ble liggende utmattet i «super-comebacket»

FALUN/OSLO (NRK): Sjur Røthe ble beste nordmann bak suverene Aleksandr Bolsjunov på søndagens fellesstart, men dagens mest fornøyde var nok Finn-Hågen Krogh – som endelig er tilbake i form.

Finn-Hågen Krogh tok seg helt ut på søndagens fellesstart

TOK SEG HELT UT: Finn-Hågen Krogh.

Foto: Annika Byrde / NTB scanpix

– Når man er i form, så klarer man å ta seg helt ut. Jeg kjente spyet begynte å komme opp på slutten. Heldigvis greide jeg å ta meg opp til teten, sier Krogh til NRK.

29-åringen fra Alta har knapt fått gå verdenscuprenn denne sesongen, grunnet svært svake resultater over en lang periode.

Etter at han røk rett ut av en sprintprolog i Davis i midten av desember, ble han nødt til å legge en ny plan for sesongen med sprintlandslagstrener Arild Monsen. Ingen skjønte hva som var galt med Krogh, som i en årrekke har vært en av Norges sterkeste langrennsløpere.

Det endte i tårer fra trener Monsen da Krogh tok NM-gull på 15 km fri for en drøy uke siden, og med det beviste at han hadde startet veien tilbake.

Grunnet sitt lange fravær fra verdenscupen startet Krogh med nummer 64 i søndagens 15-kilometer. Fordi fellesstartløypa var svært smal, måtte han manøvrere seg fram i feltet, løper for løper.

Da han til slutt hadde passert over 50 konkurrenter og hektet seg på halen på tetgruppa, uttalte NRK-kommentator Torgeir Bjørn:

– Det er et enormt løp Krogh er i ferd med å gjøre her!

Håper på Ski Tour

Søndagens renn skulle egentlig vært en 30 kilometer intervallstart, men var på grunn av snømangel kortet ned til en 15 kilometer fellesstart.

– Jeg er veldig fornøyd med det jeg fikk til. Jeg tror det var nesten maks av det jeg kunne få til fra der jeg startet, sier Krogh, som gikk seg helt opp til 7.-plass.

– Det var et kjempeløp. Jeg er sliten hele veien og går det jeg har fra start, og det skal bare en liten bakke til, så klarer jeg å hente meg inn. Det er litt sånn at jeg kommer i en slags kontakt med teten, men da har jeg ikke sistegiret på sisterunden, fordi jeg har tatt meg sånn ut, sier han.

Nå har Krogh et håp om å få gå nyvinningen Ski Tour, som begynner i Östersund førstkommende lørdag.

– Jeg har gått mange gode skirenn etter nyttår, så jeg føler jeg har gjort det jeg kan for å kvalifisere meg.

– Finn gjør et veldig godt skirenn her i dag. Vi snakket om det i går, at han vil profitere på at det blir fart i front og strekker seg ut, slik at han har mulighet til å gå forbi. Jeg tror Finn er fornøyd, og vi er i hvert fall veldig fornøyd med det Finn gjør her i dag, svarer landslagstrener Eirik Myhr Nossum.

Bolsjunov parkerte Røthe

Inne på oppløpet i Falun ble det et oppgjør mellom den russiske verdenscuplederen og Sjur Røthe.

Vossingen var først inn på oppløpet, men da Bolsjunov kom som en kanon bakfra hadde Røthe ingen mulighet til å holde følge med ham.

SUVEREN: Sjur Røthe hadde ingen mulighet til å henge med Aleksandr Bolsjunov på oppløpet.

– Han er blitt taktisk bedre. De rotet veldig taktisk forrige sesong. De har tatt tak i det, og nå gjør Bolsjunov som han vil, sa NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn etter spurtoppgjøret.

Duellen gikk for seg nesten på samme måte som Røthe så for seg under sine forberedelser til løpet.

– Mitt scenario var akkurat sånn som det ble, bare at jeg ikke bare skulle være først inn på oppløpet, men også først på slutten av oppløpet, sier Røthe til NRK etter spurten.

– Han viser i går at han er en noenlunde habil sprinter. Da er det ikke så ille å tape for ham, men det er «pip» surt, fortsetter vossingen.

Bolsjunov økte dermed sin ledelse til Johannes Høsflot Klæbo i verdenscupen sammenlagt med 130 poeng, og er nå 425 poeng foran Klæbo.

Siste nytt

  • Villa forlenger med suksesstreneren

    Unai Emery har skrevet under en ny kontrakt med Premier League-klubben Aston Villa. Den nye avtalen til manageren strekker seg til 2027.

    Emery har ledet Birmingham-klubben med stor suksess etter at han tok over for Steven Gerrard i november 2022. I skrivende stund ligger laget på fjerdeplass i Premier League med fire kamper igjen. Dermed kan klubben sikret sin første mesterligadeltakelse på over 40 år.

    Emery sier til klubbens nettsider at han er veldig fornøyd med å forlenge avtalen sin.

    – Vi nyter tiden i Villa, og vi har en flott gruppe med spillere. Jeg og mitt trenerteam deler visjonen til eierne, og de er veldig støttende og respektfulle. Strukturen er på plass for at vi skal fortsette å utvikle klubben, sier spanjolen. (NTB)

    7ZFc-Z9Pon8
    Foto: AP
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal