Hopp til innhold

«Ukjente» Ole Martin Halvorsen vant verdenscupkonkurranse i skyting

Ole Martin Halvorsen (24) feide all motstand av banen og vant 50 meter rifle under verdenscupstevnet i München fredag. I finalen var han sterk helt fra start, og selv om den ungarske skytteren Istvan Peni knappet inn noen poeng mot slutten så holdt Halvorsen unna og tok sin første individuelle seier i verdenscupen.

– Jeg visste at jeg leda hele veien. Jeg var ikke nervøs før vi kom til stående, men det gikk bra, sier Halvorsen i et intervju til arrangøren.

Halvorsen endte på 464.3 poeng, mens ungarske Peni endte på 464.1 poeng.

Jon-Hermann Hegg hevdet seg også i konkurransen, og tok en sterk 3.-plass. Dermed ble det to nordmenn på pallen i øvelsen som de også møter i OL i Paris.

Jeanette Hegg Duestad endte på 6.-plass i sin finale tidligere på dagen. Hun fulgte spent med under herrefinalen der Halvorsen vant.

– Han leverer desidert det beste han har gjort noensinne her i dag, og skyter jo bedre finaler her enn han har gjort tidligere. Det er veldig imponerende, sier Hegg Duestad til NRK.

– Er du overraska?

– Kanskje litt overraska over at han tar hjem gullet. Det er jeg. Han viser at han hører hjemme der, men at han står igjen på topp. Den hadde jeg ikke sett komme akkurat her. For nivået er utrolig høyt her og alle de beste er her. Det er imponerende.

Verdenscupstevnet i München er det siste før OL i Paris i månedsskiftet juli/august.

Portrett OL i Paris 2024
Foto: Annika Byrde / NTB

Siste nytt

 • Ofkir tilbake til Eliteserien - klar for HamKam

  Mohamed Ofkir er tilbake i Eliteserien og skal spille for HamKam på lån ut sesongen.

  Det opplyser Hamar-klubben. I avtalen ligger det en opsjon på å kjøpe Ofkir fri fra Vålerenga.

  Angrepsspilleren er spilleklar til HamKams neste kamp mot Viking 4. august. Det er samme dag som Ofkir fyller 28 år.

  – Det som skjer i HamKam nå, virker veldig spennende. Jeg har hatt mange gode samtaler med Jakob Michelsen og kjenner personer i klubben som har snakket veldig varmt om satsingen på Hamar, sier Ofkir i en uttalelse.

  Han har tidligere spilt for Lillestrøm, belgiske Lokeren, Sandefjord, Sarpsborg, Vålerenga og tyrkiske Manisa. Hos sistnevnte var han på utlån.

  (NTB)

  Ofkir
  Foto: NTB
 • Norge misset semifinale i G19-EM tross seier og to Braut-scoringer

  Norge slo Nord-Irland 2-0, men det holdt ikke til semifinaleplass i G19-EM i fotball. Daniel Braut gjorde de norske målene.

  Lenge så det lyst ut for det som ville gitt G19-landslagets andre strake semifinale. Med under 20 minutter igjen lå Norge på 2.-plass i gruppe A, men den glapp da Ukraina scoret på straffe til 3-2 over Italia.

  Det krigsherjede landet tok seg videre sammen med italienerne, som allerede hadde avansementet i boks før siste runde.

  En semifinalebillett ville gjort Norge direktekvalifisert for neste års U20-VM i Chile. Nå venter i stedet en kamp til uka om Europas femte og siste plass i sluttspillet. Det er ikke klart hvilken treer Norge møter fra gruppe B.

  Braut tok det norske laget i føringen etter 34 minutters spill i Belfast. Han kranglet ballen i mål fra fem meter, og samme mann doblet til 2-0 etter litt over en time. Denne gangen skapte han seg plass og styrte ballen elegant i nettmaskene.

  Senere var Sandens Ulf-spilleren et treff i tverrliggeren unna å fullføre hattricket.

  Norge tapte 1-2 for Italia i EM-åpningen, mens det ble 0-0 mot Ukraina noen dager senere.

  I fjor spilte et norsk G19-landslag seg til EM-semifinale for aller første gang. Også den årgangen ble ledet av Luis Pimenta.

  (NTB)

  Daniel Braut ble tomålsscorer og Norge gjorde jobben mot Nord-Irland. Men det holdt ikke til semifinale siden Ukraine slo Italia i den andre kampen i gruppa.
 • Schauffele tok sin andre majortittel for sesongen

  Xander Schauffele leverte strålende golf på avslutningsdagen av The Open. Amerikaneren vant majorturneringen på ni slag under par.

  Det var svært jevnt i toppen av resultatlistene før den fjerde og siste runden. Den gikk Schauffele uten å notere én eneste bogey, og 30-åringen fikk den nødvendige marginen til forfølgerne.

  – Det har vært en utrolig uke, og jeg kan knapt tro at det er sant. Jeg er så stolt, sa Schauffele til arrangøren.

  Triumfen gir ham om lag 33 millioner kroner. Justin Rose og Billy Horschel delte 2.-plassen, to slag bak Schauffele.

  Tidligere i år vant Schauffele PGA-mesterskapet i USA. Da ble Viktor Hovland nummer tre. I The Open gikk det langt dårligere for nordmannen, som ikke klarte cuten i Storbritannia. (NTB)

  Xander Schauffele med The Open-troféet
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal