– Har spilt med brekket på uten å mene det

FLORIDA (NRK.no): Suzann Pettersen (32) aner ikke hva som gikk galt i årets siste turnering. Den svake sesongavslutningen gjør at årets sesong blir stående som «helt middels», mener golfesset.

Suzann "Tutta" Pettersen hadde ingen god avslutning på sesongen, men går allikevel inn i adventstiden full av motivasjon. - Kanskje greit å avslutte med en sånn følelse, med tanke på den fysiske treningen som nå venter, sa Pettersen til NRKs Anders Tvegård.

VIDEO: Se intervju med Suzann Pettersen etter årets siste turnering.

– Det var mye rart som ikke stemte. Jeg føler jeg har spilt med brekket på uten egentlig å mene det. Jeg har ikke følt meg så sliten, men ifølge de rundt meg så har kroppen vært litt død. Jeg har ikke vært så kjapp og responsiv som vanlig, sier Suzann Pettersen til NRK.no etter 29.-plassen i LPGA-avslutningen i Florida.

Suzann Pettersen

Suzann Pettersen fikk det ikke til å stemme under årets siste turnering. 29.-plassen i Naples, Florida var en strek i regningen.

Foto: Wally Santana / Ap

Pettersen kunne med et godt resultat i Florida overta førsteplassen på verdensrankingen. Slik gikk det imidlertid ikke.

Førsteplassen på v-rankingen røk

Oslo-jenta slet fra første stund, og endte til slutt «bare» ett slag under par etter fire runder. Da verdensener Inbee Park slo seg frem til en 5.-plass, må «Tutta» belage seg på å ta vinterferie som verdenstoer.

Det var på ingen måte planen.

Pettersen har spilt glitrende i hele høst, og hadde i lang tid troen på at hun kunne overta førsteplassen på verdensrankingen denne sesongen - noe som ville vært en helt enestående prestasjon i en av verdens største idretter.

Istedet skal Pettersen nå hjem til Norge for å rette opp i feilene. Sesongen sett under ett er hun sånn passe fornøyd med.

– Det har vært et solid år, men ikke fantastisk. Jeg forventer å vinne en håndfull turneringer hvert år. Jeg har på ingen måte overprestert, sier Pettersen selvkritisk.

Ergrer seg over feil

Pettersen har levd toppresultater på rekke og rad i hele 2013. Men én turnering gikk skeis - nemlig US Open i juni. Pettersen misset cuten etter å ha gått ti slag over par over to runder. Det ergrer henne ennå.

– Det var årets store skuffelse. Jeg prøver heller å tenke på alt det positive jeg har opplevd i år, sier Pettersen.

Nå venter en uvanlig lang juleferie for den norske golfdronningen. Pettersen har gitt seg selv golfri for en stund, og vil heller prioritere fysisk trening fremfor terping med golfkøllene.

Motivasjonen for å satse videre er fremdeles på topp.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Suzann Pettersen

Suzann Pettersen (t.v.), Inbee Park, og Stacy Lewis blir stående som nummer to, en og tre på verdensrankingen etter 2013. Her fra den offisielle avslutningen i Florida søndag kveld.

Foto: SAM GREENWOOD / Afp

Juleferie i Norge

– Caddien mente jo at det var bra at jeg avsluttet dårlig. Da går man inn i en vintersesong med noe å jobbe med. Jeg er fortsatt veldig sulten, sier Pettersen.

– Det er fortsatt ting som kan gjøres bedre. Man er aldri bedre enn sitt dårligste slag, sier Pettersen selvkritisk.

Nå gleder hun seg til å feire jul i Norge.

– Jeg trenger litt miljøforandring. Det skal bli godt å komme hjem til kalde Norge og ikke bare gå rundt i shorts, smiler Oslo-jenta.

Siste nytt

 • Syk Skarstein dropper stafetten

  Birgit Skarstein har pådratt seg vond hoste, og Norge har trukket laget fra mixed stafetten i para-VM. Norge stiller lag i åpen klasse, og stiller med Trygve Toskedal Larsen, Håkon Olsrud, Vilde Nilsen og Eirik Bye. Stafetten starter klokken 20.

  Birgit Skarstein
  Foto: Kathrine Baldishol / Norges Skiforbund
 • Ustjugov vraket til lagsprinten

  Russland stiller med Gleb Retivykh og Alexandr Bolsjunov i søndagens VM-lagsprint. Dermed er Sergej Ustjugov vraket. Emil Iversen og Johannes Høsflot Klæbo er som ventet tatt ut på det norske laget.

  NORDIC-SKI-WORLD-MEN-CROSS-COUNTRY
  Foto: BARBARA GINDL / AFP
 • Jarstein-bom då Hertha tapte

  Javi Martinez og ei feilvurdering i feltet av Rune Almenning Jarstein etter ein corner gav Bayern München 1-0 over Hertha Berlin i Bundesliga. Bayern har dermed vunne 10 av dei 11 siste kampane og er på sida av Dortmund i tabelltoppen.

  Rune Almenning Jarstein
  Foto: ANDREAS GEBERT / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal