– Har spilt med brekket på uten å mene det

FLORIDA (NRK.no): Suzann Pettersen (32) aner ikke hva som gikk galt i årets siste turnering. Den svake sesongavslutningen gjør at årets sesong blir stående som «helt middels», mener golfesset.

Suzann "Tutta" Pettersen hadde ingen god avslutning på sesongen, men går allikevel inn i adventstiden full av motivasjon. - Kanskje greit å avslutte med en sånn følelse, med tanke på den fysiske treningen som nå venter, sa Pettersen til NRKs Anders Tvegård.

VIDEO: Se intervju med Suzann Pettersen etter årets siste turnering.

– Det var mye rart som ikke stemte. Jeg føler jeg har spilt med brekket på uten egentlig å mene det. Jeg har ikke følt meg så sliten, men ifølge de rundt meg så har kroppen vært litt død. Jeg har ikke vært så kjapp og responsiv som vanlig, sier Suzann Pettersen til NRK.no etter 29.-plassen i LPGA-avslutningen i Florida.

Suzann Pettersen

Suzann Pettersen fikk det ikke til å stemme under årets siste turnering. 29.-plassen i Naples, Florida var en strek i regningen.

Foto: Wally Santana / Ap

Pettersen kunne med et godt resultat i Florida overta førsteplassen på verdensrankingen. Slik gikk det imidlertid ikke.

Førsteplassen på v-rankingen røk

Oslo-jenta slet fra første stund, og endte til slutt «bare» ett slag under par etter fire runder. Da verdensener Inbee Park slo seg frem til en 5.-plass, må «Tutta» belage seg på å ta vinterferie som verdenstoer.

Det var på ingen måte planen.

Pettersen har spilt glitrende i hele høst, og hadde i lang tid troen på at hun kunne overta førsteplassen på verdensrankingen denne sesongen - noe som ville vært en helt enestående prestasjon i en av verdens største idretter.

Istedet skal Pettersen nå hjem til Norge for å rette opp i feilene. Sesongen sett under ett er hun sånn passe fornøyd med.

– Det har vært et solid år, men ikke fantastisk. Jeg forventer å vinne en håndfull turneringer hvert år. Jeg har på ingen måte overprestert, sier Pettersen selvkritisk.

Ergrer seg over feil

Pettersen har levd toppresultater på rekke og rad i hele 2013. Men én turnering gikk skeis - nemlig US Open i juni. Pettersen misset cuten etter å ha gått ti slag over par over to runder. Det ergrer henne ennå.

– Det var årets store skuffelse. Jeg prøver heller å tenke på alt det positive jeg har opplevd i år, sier Pettersen.

Nå venter en uvanlig lang juleferie for den norske golfdronningen. Pettersen har gitt seg selv golfri for en stund, og vil heller prioritere fysisk trening fremfor terping med golfkøllene.

Motivasjonen for å satse videre er fremdeles på topp.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Suzann Pettersen

Suzann Pettersen (t.v.), Inbee Park, og Stacy Lewis blir stående som nummer to, en og tre på verdensrankingen etter 2013. Her fra den offisielle avslutningen i Florida søndag kveld.

Foto: SAM GREENWOOD / Afp

Juleferie i Norge

– Caddien mente jo at det var bra at jeg avsluttet dårlig. Da går man inn i en vintersesong med noe å jobbe med. Jeg er fortsatt veldig sulten, sier Pettersen.

– Det er fortsatt ting som kan gjøres bedre. Man er aldri bedre enn sitt dårligste slag, sier Pettersen selvkritisk.

Nå gleder hun seg til å feire jul i Norge.

– Jeg trenger litt miljøforandring. Det skal bli godt å komme hjem til kalde Norge og ikke bare gå rundt i shorts, smiler Oslo-jenta.

Sportsnyheter

Athletics - Men's 400m Hurdles - Round 1. Karsten Warholm

Warholm møter erkerivalen i semifinalen: – Kan hende de kunne tenkt seg å slippe

TOKYO/OSLO (NRK): Karsten Warholm virket både avslappet og tent i sitt første løp i OL. Nå er det klart at han møter sin største rival, Rai Benjamin, allerede i semifinalen.

Siste nytt

 • Tomasgaard i medaljekampen

  Hermann Tomasgaard ligger på sølvplass foran medaljeseilasen i Laser-klassen i Tokyo-OL.

  Tomasgaard har seilt godt gjennom hele OL-regattaen og fortsatte på samme båte fredag. Det begynte riktignok med en beskjeden 19.-plass, men i seilas nummer to slo nordmannen tilbake med fjerdeplass.

  Dermed er han nummer to sammenlagt i Laser-klassen foran lørdagens medaljeseilas.

  nBGqPh96okQ
  Foto: Bernat Armangue / AP
 • VIF bekrefter signering

  Vålerenga og Lecce er enige om en overgang for Leonard Zuta, skriver Vålerenga på sine nettsider.

  Venstrebacken har signert en avtale ut 2024.

  – Dag-Eilev (Fagermo) har sagt at vi har sjekket rundt 1 million venstrebacker. Det er ikke helt sant, men at vi i hvert fall har sjekka mange, sier Vålerengas sportslige leder Jørgen Ingebrigtsen.

  Han røper at prosessen med Zuta har pågått i fire uker.

  – Og parallelt med denne casen har vi også jobbet med andre. Det at vi endelig har landet Leo er vi veldig glade for. Vi kjenner spilleren godt fra svensk fotball, men på grunn av reiserestriksjonene har vi ikke fått sett han live i Italia. Vi har naturligvis sett alle kampene på video, og snakket med både tidligere trenere og lagkamerater. Han får svært gode skussmål, avslutter Ingebrigtsen.

  Europa Conference League kvalik 2021: Vålerenga - Gent
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Tour de France-vinneren forlenger

  Tadej Pogacar har signert en ny avtale med sykkellaget UAE til ut 2027. Sloveneren vant nylig Tour de France for annet år på rad.

  Det opplyser laget på sine nettsider.

  Det er svært uvanlig at ryttere skriver lange kontrakter med lag. Kontrakten Pogacar har skrevet under på strekker seg seks år fram i tid.

  Tadej Pogacar
  Foto: Thomas Samson / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal