NRK Meny
Normal

– Har spilt med brekket på uten å mene det

FLORIDA (NRK.no): Suzann Pettersen (32) aner ikke hva som gikk galt i årets siste turnering. Den svake sesongavslutningen gjør at årets sesong blir stående som «helt middels», mener golfesset.

Suzann "Tutta" Pettersen hadde ingen god avslutning på sesongen, men går allikevel inn i adventstiden full av motivasjon. - Kanskje greit å avslutte med en sånn følelse, med tanke på den fysiske treningen som nå venter, sa Pettersen til NRKs Anders Tvegård.

VIDEO: Se intervju med Suzann Pettersen etter årets siste turnering.

– Det var mye rart som ikke stemte. Jeg føler jeg har spilt med brekket på uten egentlig å mene det. Jeg har ikke følt meg så sliten, men ifølge de rundt meg så har kroppen vært litt død. Jeg har ikke vært så kjapp og responsiv som vanlig, sier Suzann Pettersen til NRK.no etter 29.-plassen i LPGA-avslutningen i Florida.

Suzann Pettersen

Suzann Pettersen fikk det ikke til å stemme under årets siste turnering. 29.-plassen i Naples, Florida var en strek i regningen.

Foto: Wally Santana / Ap

Pettersen kunne med et godt resultat i Florida overta førsteplassen på verdensrankingen. Slik gikk det imidlertid ikke.

Førsteplassen på v-rankingen røk

Oslo-jenta slet fra første stund, og endte til slutt «bare» ett slag under par etter fire runder. Da verdensener Inbee Park slo seg frem til en 5.-plass, må «Tutta» belage seg på å ta vinterferie som verdenstoer.

Det var på ingen måte planen.

Pettersen har spilt glitrende i hele høst, og hadde i lang tid troen på at hun kunne overta førsteplassen på verdensrankingen denne sesongen - noe som ville vært en helt enestående prestasjon i en av verdens største idretter.

Istedet skal Pettersen nå hjem til Norge for å rette opp i feilene. Sesongen sett under ett er hun sånn passe fornøyd med.

– Det har vært et solid år, men ikke fantastisk. Jeg forventer å vinne en håndfull turneringer hvert år. Jeg har på ingen måte overprestert, sier Pettersen selvkritisk.

Ergrer seg over feil

Pettersen har levd toppresultater på rekke og rad i hele 2013. Men én turnering gikk skeis - nemlig US Open i juni. Pettersen misset cuten etter å ha gått ti slag over par over to runder. Det ergrer henne ennå.

– Det var årets store skuffelse. Jeg prøver heller å tenke på alt det positive jeg har opplevd i år, sier Pettersen.

Nå venter en uvanlig lang juleferie for den norske golfdronningen. Pettersen har gitt seg selv golfri for en stund, og vil heller prioritere fysisk trening fremfor terping med golfkøllene.

Motivasjonen for å satse videre er fremdeles på topp.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Suzann Pettersen

Suzann Pettersen (t.v.), Inbee Park, og Stacy Lewis blir stående som nummer to, en og tre på verdensrankingen etter 2013. Her fra den offisielle avslutningen i Florida søndag kveld.

Foto: SAM GREENWOOD / Afp

Juleferie i Norge

– Caddien mente jo at det var bra at jeg avsluttet dårlig. Da går man inn i en vintersesong med noe å jobbe med. Jeg er fortsatt veldig sulten, sier Pettersen.

– Det er fortsatt ting som kan gjøres bedre. Man er aldri bedre enn sitt dårligste slag, sier Pettersen selvkritisk.

Nå gleder hun seg til å feire jul i Norge.

– Jeg trenger litt miljøforandring. Det skal bli godt å komme hjem til kalde Norge og ikke bare gå rundt i shorts, smiler Oslo-jenta.

Siste nytt

 • NM-sølvvinner funnet død

  Ronny Fredrik Ansnes ble mandag funnet død. Han ble 29 år gammel. I 2012 tok Ansnes NM-sølv på 15 kilometer i langrenn på Voss. Han gikk for Klæbu IL.

  Ronny Fredrik Ansnes
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Chamberlain kan miste neste sesong

  Liverpools Alex Oxlade-Chamberlain måtte operere kneet etter en skade han pådro seg mot Roma i vår. Dermed gikk han glipp av VM for England. Nå sier manager Jürgen Klopp at midtbanespilleren også står i fare for å miste store deler av neste sesong.

  Alex Oxlade-Chamberlain
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Thomas ny mann i gul trøye

  Geraint Thomas vant den ellevte etappen av årets Tour de France og tar også over den gule ledertrøyen fra Greg Van Avermaet. På siste stigning stakk briten ifra. Lagkamerat Chris Froome kom i mål 20 sekunder bak Thomas, sammen med Tom Dumoulin.

  Geraint Thomas
  Foto: Marco Bertorello / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical kvalifisering