– Har spilt med brekket på uten å mene det

FLORIDA (NRK.no): Suzann Pettersen (32) aner ikke hva som gikk galt i årets siste turnering. Den svake sesongavslutningen gjør at årets sesong blir stående som «helt middels», mener golfesset.

Suzann "Tutta" Pettersen hadde ingen god avslutning på sesongen, men går allikevel inn i adventstiden full av motivasjon. - Kanskje greit å avslutte med en sånn følelse, med tanke på den fysiske treningen som nå venter, sa Pettersen til NRKs Anders Tvegård.

VIDEO: Se intervju med Suzann Pettersen etter årets siste turnering.

– Det var mye rart som ikke stemte. Jeg føler jeg har spilt med brekket på uten egentlig å mene det. Jeg har ikke følt meg så sliten, men ifølge de rundt meg så har kroppen vært litt død. Jeg har ikke vært så kjapp og responsiv som vanlig, sier Suzann Pettersen til NRK.no etter 29.-plassen i LPGA-avslutningen i Florida.

Suzann Pettersen

Suzann Pettersen fikk det ikke til å stemme under årets siste turnering. 29.-plassen i Naples, Florida var en strek i regningen.

Foto: Wally Santana / Ap

Pettersen kunne med et godt resultat i Florida overta førsteplassen på verdensrankingen. Slik gikk det imidlertid ikke.

Førsteplassen på v-rankingen røk

Oslo-jenta slet fra første stund, og endte til slutt «bare» ett slag under par etter fire runder. Da verdensener Inbee Park slo seg frem til en 5.-plass, må «Tutta» belage seg på å ta vinterferie som verdenstoer.

Det var på ingen måte planen.

Pettersen har spilt glitrende i hele høst, og hadde i lang tid troen på at hun kunne overta førsteplassen på verdensrankingen denne sesongen - noe som ville vært en helt enestående prestasjon i en av verdens største idretter.

Istedet skal Pettersen nå hjem til Norge for å rette opp i feilene. Sesongen sett under ett er hun sånn passe fornøyd med.

– Det har vært et solid år, men ikke fantastisk. Jeg forventer å vinne en håndfull turneringer hvert år. Jeg har på ingen måte overprestert, sier Pettersen selvkritisk.

Ergrer seg over feil

Pettersen har levd toppresultater på rekke og rad i hele 2013. Men én turnering gikk skeis - nemlig US Open i juni. Pettersen misset cuten etter å ha gått ti slag over par over to runder. Det ergrer henne ennå.

– Det var årets store skuffelse. Jeg prøver heller å tenke på alt det positive jeg har opplevd i år, sier Pettersen.

Nå venter en uvanlig lang juleferie for den norske golfdronningen. Pettersen har gitt seg selv golfri for en stund, og vil heller prioritere fysisk trening fremfor terping med golfkøllene.

Motivasjonen for å satse videre er fremdeles på topp.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Suzann Pettersen

Suzann Pettersen (t.v.), Inbee Park, og Stacy Lewis blir stående som nummer to, en og tre på verdensrankingen etter 2013. Her fra den offisielle avslutningen i Florida søndag kveld.

Foto: SAM GREENWOOD / Afp

Juleferie i Norge

– Caddien mente jo at det var bra at jeg avsluttet dårlig. Da går man inn i en vintersesong med noe å jobbe med. Jeg er fortsatt veldig sulten, sier Pettersen.

– Det er fortsatt ting som kan gjøres bedre. Man er aldri bedre enn sitt dårligste slag, sier Pettersen selvkritisk.

Nå gleder hun seg til å feire jul i Norge.

– Jeg trenger litt miljøforandring. Det skal bli godt å komme hjem til kalde Norge og ikke bare gå rundt i shorts, smiler Oslo-jenta.

Siste nytt

 • USA knuste Europa i Ryder Cup

  USA har dominert hele helgen, og avsluttet med stil også på den siste dagen av Ryder Cup. Colin Morikawa satt vinnerputten i duell med Viktor Hovland.

  På hull 17 slo Hovland en lang birdieputt som stoppet rett foran hullet. Morikawa hadde levert et fantastisk innspill, og da han senket sin birdieputt fra en snau meter var USA garantert halvpoenget som holdt til sammenlagtseier.

  Dermed ble det tap for Hovland i hans Ryder Cup-debut. Han var én av tre som spilte alle fem kampene.

  Ryder Cup er stort, noe Rory McIlroy viste i intervjuet etter sin kamp. Oppløst i tårer sa han følgende på Vsport sin sending:

  – Det har vært ekstremt skuffende at jeg ikke har bidratt mer for laget. Det har vært en tøff uke. Det er den beste turneringen i golf, og jeg håper å få spille mange flere.

  USA gikk inn i turneringen med tidenes høyeste gjennomsnittlig verdensranking, og vant tilbake trofeet etter at Europa vant sist Ryder Cup i 2018.

  The 2020 Ryder Cup
  Foto: Brian Snyder / Reuters
 • Botheim ble Glimt-helt

  Bodø/Glimt stanget og staget i 79 minutter, før kaptein Ulrik Saltnes satt på turboen. Etter to tverrliggertreff og flere misbrukte sjanser kunne Erik Botheim pirke inn en retur.

  – Jeg og «Salten» har et fint samspill. Han får spilt opp på meg og jeg vet nøyaktig hvor han går, så detter ballen foran meg og jeg får skuffa den inn. Det var veldig deilig, og jeg synes det var fortjent, sier Botheim etter kampen.

  Vålerenga la seg lavt og satset på kontringer fra start. mens de gulkledde åpnet i et forrykende tempo, og allerede etter fem minutter sang det i treverket fra Fredrik Bjørkan.

  Bodø/Glimt ropte på straffespark etter en halvtime, da Sondre Brunstad Fet gikk i bakken i en duell med Vålerenga-keeper Kjetil Haug. Men dommer vinket spillet videre.

  Tobias Christensen holdt på å stjele med seg en ledelse inn til pause, men langskuddet traff tverrliggeren.

  Nærmere kom aldri Vålerenga. Bjørkan hadde enda en til i treverket, før Botheim ble helten. Med det gikk Bodø/Glimt forbi Molde på tabellen, og leder nå Eliteserien.

  Eliteserien i fotball for menn 2021: Bodø/Glimt - Vålerenga
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • VM-sølv til Borch

  Kjetil Borch slo til med sølv, bak Italia, i verdensmesterskapet i kystroing i Portugal søndag. Medaljen kom i strandsprint, og øvelsen skal inn på OL-programmet i 2028.

  – Det er litt rart. Jeg hadde ingen ambisjoner da jeg kom hit og hadde ikke lagt inn så mye trening. Det er en ny konkurranseform, en avart av roing, så det er kult å kunne gjøre det nokså bra på første forsøk, sier han til NRK.

  Borch fortalte nylig at han var lei roing etter OL, og la på seg 10 kilo siden sølvet i Tokyo.

  – Fett er fart. Jeg har jo gått opp en del og trent i snitt én økt i uka, så jeg er ikke i sykt god form. Men det er en kort konkurranse, så kravet til aerob kapasitet er ikke like stort, sier han.

  Kjetil Borch
  Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal