Hopp til innhold

«Tutta» har snart spilt inn 100 millioner

EVIAN (NRK.no): En seier i helgens majorturnering vil gi Suzann Pettersen (33) ytterligere kroner på en allerede fêt lønnskonto.

Pettersen på fjerde etter andre dag.

SE VIDEO: Suzann Pettersen slår ballen opp av en bunker på det 16.hullet under fredagens runde av Evian Championship i Frankrike. I tillegg til gode premiepenger jakter også «Tutta» verdensener-plassen til Stacy Lewis (Foto: Arild Sandsvik/Morten Stenberg/NRK)

Suzann Pettersen er i storform og med i teten når det hele skal avgjøres i majorturneringen Evian Championship i Frankrike søndag.

Bare fire slag skiller opp til ledende Brittany Lincicome fra USA - og en solid pengepremie.

En seier vil pynte på en allerede pen lønnskonto som hun har opparbeidet seg i løpet av sine 12 år som proff.

På LPGA-touren har hun nå spilt inn nesten 80 millioner kroner. I tillegg kommer 15 millioner «Tutta» spilte inn på Ladies European Tour før den norske golfstjernen etablerte seg i USA.

Jakter verdenseneren

Men best av alt denne helgen; hun ligger foran alle de tre som er foren henne på verdensrankingen. Etter Evian Championship kan Oslo-jenta dermed rykke enda nærmere verdensener Stacy Lewis.

Suzann Pettersen har aldri vært verdensener i golf, men det er hennes store drøm.

«Tutta» vant Evian Championship i fjor.

– Det trofeet der skal jeg ha med hjem i år også, smiler 33-åringen og titter på det enorme Evian-trofeet hun måte levere tilbake onsdag.

Da hadde «Tutta» hatt det i ett år som regjerende mester. Golfstjernen ble i fjor historisk som den aller første vinneren av Evian Championship som da ble den femte major-turneringen.

– Det kan fort snu

På turneringens to første dager i år har Norges golfess spilt solid og imponerende, uten å havne i særlig trøbbel og uten at noe spesielt har gått i hullet fra lang avstand.

Fredag var «Tutta» tre meter fra å gjøre en eagel – to slag på et par fem hull. Hun måtte imidlertid nøye seg med en bunnsolid birdie.

– I morgen er det bare å brette opp ermene, for nå skal jeg spille to gode golfrunder til. Jeg er fire slag bak lederen, men det kan fort snu. Det viktige nå er å være tålmodig. Da kommer sjansene. I dag snudde jeg det igjen litt mot slutten og satte et par viktige birdier, forteller hun.

– Det føles som jeg har vært utpå her en evighet. Nå skal jeg få av meg golfskoene så fort som mulig, ta en dusj og litt mat, og da er det vel natta, sier golfproffen til NRK.no med et smil.


Siste nytt

  • Arsenal og Ødegaard slått ut av Mesterligaen

    Arsenal skapte knapt sjanser og tapte 0–1 borte mot Bayern München. Dermed ble Martin Ødegaard og co. slått ut i kvartfinalen i Mesterligaen etter 2–3-tap sammenlagt.

    Bayern München skapte heller ikke all verden, men Joshua Kimmich scoret onsdagens eneste mål og sendte den tyske storklubben til semifinale.

    Raphaël Guerreiro svingte ballen inn i Arsenal-feltet. Der kom Kimmich stormende, og headet ballen kontant inn i det lengste hjørnet.

    Ødegaard var stort sett involvert i det lille Arsenal skapte, men verken langskudd, gode pasninger eller forsøk fra skrått hold var i nærheten av å overliste Bayern-keeper Manuel Neuer.

    Arsenal var denne sesongen med i Mesterligaen for første gang siden 2016/17-sesongen, men ble også da slått ut av Bayern München. Den gang endte det 10–2 til Bayern i åttedelsfinalen.

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Bayern Munich v Arsenal
    Foto: Leonhard Simon / Reuters
  • Vålerenga utlignet NM-finalen mot Storhamar – hat trick fra Karterud

    Jørgen Karterud ble nøkkelmann med tre mål da Vålerenga snudde til 5-2-seier over Storhamar i den andre finalekampen i NM-sluttspillet i ishockey.

    – Det er helt magisk. Man går rundt med frysninger hele matchen egentlig. Nei, det er helt magisk, spesielt som Vålerenga-gutt, sier Karterud til TV 2.

    Onsdagens resultat på et fullsatt Jordal betyr at det står 1-1 sammenlagt i en serie som spilles i best av sju oppgjør.

    Storhamar tok ledelsen ved Marcus Bryhnisveen etter drøyt ti minutter, men 70 sekunder senere var lagene like langt etter Karteruds første scoring for kvelden.

    Karteruds andre mål sendte Vålerenga i føringen etter halvspilt midtperiode, og Alex Dostie økte til 3-1 kun 38 sekunder senere.

    På benken tok Storhamar-trener Petter Thoresen grep umiddelbart. I timeouten skjelte han ut spillerne sine, og i pausen avslørte kaptein Patrick Thoresen at faren med rette hadde stemplet dem som «jævlig diva» og «ræva».

    – Dette var dårlig, enkelt og greit. Det ser ut som vi er veldig høye på oss selv og er ekstremt fornøyde med kampen vi gjorde sist, sa Storhamar-veteranen til TV 2 før sluttperioden.

    Dostie la på til 4-1 kort tid etter den siste pausen, mens Tommy Hjelm tente et lite Storhamar-håp med en kjapp redusering.

    Nærmere kom ikke gjestene, og i stedet fullførte Karterud hat tricket i sluttsekundene.

    Den første finalekampen vant Storhamar 5-1. Lagene møtes igjen på Hamar fredag.

    Storhamar tok sist NM-pokalen i 2018, mens Vålerenga tok klubbens siste av 26 i 2009. (NTB)

    Jørgen Karterud jubler for mål i 2. NM-finale mot Storhamar
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Heggebø reddet Brann mot HamKam

    Brann var på vei mot nok en frustrerende hjemmekamp, men ti minutter før slutt dukket Aune Heggebø opp og sørget for 1–0-seier over HamKam.

    Etter at sesongens første hjemmekamp for Brann endte med 0–2-tap for Fredrikstad, var bergenserne på vei mot nok en målløs kamp på Brann Stadion.

    Det ville i så fall vært første gang siden høsten 2019 at Brann ikke scoret på to strake hjemmekamper i Eliteserien.

    Da tok angrepsduoen til Bergens Stolthet ansvar, og sørget omsider for jubel blant de drøyt 14.000 på tribunen.

    Bård Finne klarte på mesterlig vis å tråkle seg gjennom på venstresiden i HamKam-feltet, før han fant Heggebø foran mål. 22-åringen bredsidet kontant inn matchvinnermålet.

    Etter fire kamper av eliteseriesesongen har Brann syv poeng, mens HamKam har ett.

    Aune Heggebø jubler for 1-0-scoring mot HamKam i Eliteserien.
    Foto: Paul S. Amundsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal