NRK Meny
Normal

«Tutta» har snart spilt inn 100 millioner

EVIAN (NRK.no): En seier i helgens majorturnering vil gi Suzann Pettersen (33) ytterligere kroner på en allerede fêt lønnskonto.

Pettersen på fjerde etter andre dag.

SE VIDEO: Suzann Pettersen slår ballen opp av en bunker på det 16.hullet under fredagens runde av Evian Championship i Frankrike. I tillegg til gode premiepenger jakter også «Tutta» verdensener-plassen til Stacy Lewis (Foto: Arild Sandsvik/Morten Stenberg/NRK)

Suzann Pettersen er i storform og med i teten når det hele skal avgjøres i majorturneringen Evian Championship i Frankrike søndag.

Bare fire slag skiller opp til ledende Brittany Lincicome fra USA - og en solid pengepremie.

En seier vil pynte på en allerede pen lønnskonto som hun har opparbeidet seg i løpet av sine 12 år som proff.

På LPGA-touren har hun nå spilt inn nesten 80 millioner kroner. I tillegg kommer 15 millioner «Tutta» spilte inn på Ladies European Tour før den norske golfstjernen etablerte seg i USA.

Jakter verdenseneren

Men best av alt denne helgen; hun ligger foran alle de tre som er foren henne på verdensrankingen. Etter Evian Championship kan Oslo-jenta dermed rykke enda nærmere verdensener Stacy Lewis.

Suzann Pettersen har aldri vært verdensener i golf, men det er hennes store drøm.

«Tutta» vant Evian Championship i fjor.

– Det trofeet der skal jeg ha med hjem i år også, smiler 33-åringen og titter på det enorme Evian-trofeet hun måte levere tilbake onsdag.

Da hadde «Tutta» hatt det i ett år som regjerende mester. Golfstjernen ble i fjor historisk som den aller første vinneren av Evian Championship som da ble den femte major-turneringen.

– Det kan fort snu

På turneringens to første dager i år har Norges golfess spilt solid og imponerende, uten å havne i særlig trøbbel og uten at noe spesielt har gått i hullet fra lang avstand.

Fredag var «Tutta» tre meter fra å gjøre en eagel – to slag på et par fem hull. Hun måtte imidlertid nøye seg med en bunnsolid birdie.

– I morgen er det bare å brette opp ermene, for nå skal jeg spille to gode golfrunder til. Jeg er fire slag bak lederen, men det kan fort snu. Det viktige nå er å være tålmodig. Da kommer sjansene. I dag snudde jeg det igjen litt mot slutten og satte et par viktige birdier, forteller hun.

– Det føles som jeg har vært utpå her en evighet. Nå skal jeg få av meg golfskoene så fort som mulig, ta en dusj og litt mat, og da er det vel natta, sier golfproffen til NRK.no med et smil.


Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal