NRK Meny
Normal

«Tutta»: – Jeg så ikke dette komme

STORØYA (NRK.no): Suzann Pettersen har ikke vunnet én eneste turnering denne sesongen. 33-åringen innrømmer at hun er overrasket over de dårlige dagene.

Suzann Pettersen

SE VIDEO: Suzann Pettersen kollapset på sisterunden av LPGA-turneringen i Portland forrige helg. Nå håper hun en friuke hjemme i Norge skal få henne tilbake på vinnersporet. Foto: Nils Tore Hjørnevik/NRK.

– Jeg har følt at jeg har spilt bra og vært i god form så noen av de dagene har jeg ikke sett komme. De har kommet uventet, sier Pettersen til NRK.no.

Hun snakker om de dårlige sisterundene hun har hatt i flere turneringer denne sommeren. Senest i helgen kollapset hun under LPGA-turneringen i amerikanske Portland da hun kjempet om seieren.

– En ting er hvis du føler du spiller drit dårlig, da kan du ikke forvente at du leverer, men når du føler du er i form er det selvfølgelig skuffende. Jeg har høyere målsettinger enn det, sier 33-åringen og legger til:

– Jeg spiller ikke for å bli nummer to.

Suzann Pettersen

PRØVER IGJEN: Suzann Pettersen skal snart forsvare seieren i Major-turneringen Evian Championship.

Foto: JONATHAN FERREY / Afp

Skylder ikke på ryggen

Men denne sesongen er det nettopp det som har skjedd - og enda verre. I US Open klarte hun ikke en gang cuten, men da måtte en ryggskade ta mye av skylden.

Etter en pause slo hun tilbake med andreplass i British Open, men så kom en kollaps på sisterunden i Major-turneringen Wegmans LPGA Championship, før det samme altså skjedde igjen i helgen.

Nå sier en ærlig «Tutta» at ryggskaden ikke er skyld i den siste månedens dårlige spill.

– Formen er fin, bank bordet, så det er ingen unnskyldning for at jeg har spilt dårlig golf på søndager den siste måneden, sier hun.

Detaljer og småting

Selv om den norske golfstjernen er blitt tatt på senga av de dårlige dagene, mener hun nå å vite hva som har gått galt.

– Det er sånne småting som ikke egentlig er av betydning for alle og enhver, forklarer Pettersen på sedvanlig toppidrettsvis.

Tittelforsvarer

Denne uken er hun på besøk i Norge i anledning sin egen veldedighetsturnering Suzann Pro Challenge på Bogstad golfbane til lørdag.

Neste uke reiser hun til Frankrike for å forsvare fjorårets seier i Major-turneringen Evian Championship. Hun har enda ikke vunnet én eneste turnering denne sesongen, men håper nå en pause i hjemlandet vil få henne tilbake på vinnersporet.

– Det er deilig å være hjemme og ha fokus på andre ting enn meg selv. Forhåpentligvis tar jeg med meg mye av den energien inn i neste uke.

For Suzann Pettersen lar seg ikke knekke av motgangen.

– Man kan ikke begynne å tvile selv om man har én dårlig dag på jobben. I idrett går det opp og ned. Det er ikke alltid det går på skinner, men da blir også revansjelysten enda større.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM feltritt: Terreng
EM feltritt: Terreng
Terreng
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
Eliteserien: Lillestrøm - Vålerenga
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Lillestrøm - Vålerenga
Toppidrettsveka