"Tutta" klarte ikke cuten

Suzann Pettersen er slått ut av golfturneringen British Open. Hun klarte ikke cuten, det vil si å gå videre til de to avsluttende rundene.

Suzann Pettersen

Suzann Pettersen er normalt en av verden beste golfere, men i British Open klarte hun ikke cuten

Foto: ANDREW YATES / Afp
Arve Lote byline
Journalist

"Tutta" gikk en dårlig runde på fire over par da turneringen åpnet torsdag. Fredagens runde på Hoylake-banen ved Liverpool blåste bort, og lørdag gikk det norske golf-esset på tre over par.

Sju slag over par totalt var langt unna cuten. Lørdagens runde er riktignok ennå ikke ferdigspilt, men det ser ut som om fire over par er kravet for å få være med de to siste rundene.

Marianne Skarpnord

Marianne Skarpnord kom seg heller ikke videre

Foto: KARIM SAHIB / Afp

Også Norges andre deltaker, Marianne Skarpnord, er slått ut. Hun endte på samme plass som Pettersen - en 92.-plass da begge var ferdige. Selv om spillet da ikke var ferdig, var det klart at de to var sjanseløse.

Koreanske Jiyai Shin leder hittil foran Mika Miayzato fra Japan.

Bogey på bogey

Suzann Pettersen åpnet med to bogeyer (ett over par) før hun endelig fikk birdie (ett under par). Så fulgte tre nye bogeyer før hun landet en birdie på det aller siste hullet.

Skarpnord ledet på Pettersen med ett slag etter første dag, men tapte den ledelsen lørdag. Hun hadde fem bogeyer før hun fikk en birdie på siste hull.

Turneringen har vært preget av dårlig være og vanskelige forhold, og fredag ble spillet avbrutt tidlig på dagen, etter at Suzann Pettersen stod fremst i protestene . Runden ble startet helt fra begynnelsen av i dag.

Det førte også til at arrangørene reduserte antall spillere som klarte cuten for å spare tid i avslutningen av turneringen.Men den kommer sannsynligvis likevel ikke til å bli avsluttet før mandag.

Det blir uten norsk deltakelse.

Siste nytt

  • Her kjører Mowinckel ut

    Ragnhild Mowinckel mistet balansen og kjørte ut i sesongens første verdenscuprenn i utfor i Lake Louise. Alpinisten virket uskadet og reiste seg etter hvert for egen maskin. Maria Therese Tviberg (startnummer 42) imponerte med en foreløpig 13.-plass. Ilka Stuhec leder når drøyt 50 jenter har fullført rennet.

    Ragnhild Mowinckel falt i Lake Loise. Komm.: Ole Kristian Stoltenberg og Bjarne Solbakken.

Sendeplan

Kl. Program Kanal