«Tutta» går i par med verdenseneren

I kveld kan Suzann Pettersen (32) overta tronen som verdens beste kvinnelige golfer. Da passer det bra at hun skal gå i par med kvinnen hun håper å passere på rankingen – verdensener Inbee Park (25).

Suzann Pettersen og Inbee Park

Suzann Pettersen har sakte men sikkert sneket seg opp i ryggen på Inbee Park på verdensrankingen i golf. I kveld kan hun passere den sørkoreanske jenta.

Foto: NTB Scanpix

InBee Park har tronet øverst på golftronen i lang tid, men det siste halve året har sørkoreaneren slitt med å hevde seg.

Suzann Pettersen

Suzann Pettersen knytter neven etter en putt under LPGA-mesterskapet i oktober. Pettersen vant.

Foto: Justin Yeh / Afp

Dermed har Pettersen - som har spilt karrierens beste golf i høst - krøpet opp i ryggen hennes. I kveld kan hun gå forbi.

– Jeg har spilt bra i 12 måneder, helt siden jeg vant i Sør-Korea i fjor. Det har vært et fantastisk år. Både kropp og hode fungerer veldig bra, sa Pettersen til NRK etter sin forrige seier i slutten av oktober.

Følg fra kl 16.00: Sisterunden av Lorena Ochoa Invitational hull for hull (ekstern lenke)

0,63 poeng

0,63 poeng skiller de to golfessene før kveldens sisterunde av Lorena Ochoa Invitational som spilles i Mexico.

Tutta er åtte slag under par etter tre runder. Hun ligger på delt sjuendeplass, blant annet sammen med verdensener Inbee Park.

Derfor går de to i par i kveld.

Slik blir hun verdensener

Selv om Pettersen puster verdenseneren i ryggen, skal det mye til om «Tutta» skulle overta førsteplassen i kveld. Pettersen må nemlig storspille - og Park må spille tilsvarende svakt - om de to skal bytte plass på verdensrankingen.

Med andreplass på Tutta, og Park samtidig blir dårligere enn nummer 14, kan tronskiftet bli en realitet.

– Det er en enorm prestasjon. Hun må bare fortsette å spille som nå, så vil hun ende opp som nummer én til slutt. Det er jeg sikker på, sa tidligere golfproff Henrik Bjørnstad til NRK tidligere i høst.

Om det ikke skulle bli verdensener av Pettersen i dag, har hun fortsatt én mulighet igjen. Årets siste turnering, CME Group Titleholders, spilles neste helg i Florida.

Inbee Park har vært rangert som nummer én i 31 uker i strekk.

Sportsnyheter

Svenskene raste mot Weng: – Fryktelig usportslig

På dagen ti år etter Petter Northug ble kalt en «gris» grunnet sin oppførsel på VM-stafetten i Kollen er det Heidi Weng som får høre det av svenskene etter et norsk gull.

Siste nytt

 • Femte strake heimetap

  Liverpool tapte 0-1 for Chelsea på Anfield, det femte strake heimetapet for Liverpool. Mason Mount scora målet tre minutt før pause.

  Liverpool hadde ballen mest, men igjen svikta angrepet. Kampstatistikken seier eitt skot på mål i heile kampen. Chelsea hadde fem.

  Chelsea går opp på fjerdeplass med sigeren etter sin åttande kamp utan tap. Liverpool er nummer sju.

  Mason Mount scorer på mesterlig vis ved å dra seg fri og curle ballen inn i lengste hjørne.
 • Tottenham vant etter selvmål

  Tottenham ble presset av nedrykkstruede Fulham i deler av torsdagens byderby, men et selvmål av Tosin Adarabioyo ga 1-0-seier på bortebane.

  Målet kom etter en flott gjennomført Spurs-kontring i det 19. minutt. Gareth Bale spilte fram Dele Alli fra egen halvdel. Ballen ble spilt ut til Son Heung-min på venstresiden, og på hans innlegg var Alli frampå med en flikk som via Adarabioyo endte i nettet.

  Mourinhos mannskap ble presset av Fulham som skapte flere sjanser gjennom den andre omgangen. Fulham fikk blant annet et mål annullert av VAR etter 62 minutter.+9

  Ti1ti9iJvPs
  Foto: Neil Hall / AP
 • Everton fortsatte seiersrekken

  En sjanserik kamp mellom West Bromwich og Everton endte med 1-0- seier til gjestene fra Merseyside etter ny Richarlison-scoring.

  West Brom skapte sjanser i de første minuttene av begge omgangene, før Everton tok over.

  I det 65. minutt skulle Everton endelig få scoringen sin etter å ha presset på. Et praktfullt innlegg fra Gylfi Sigurdsson fant hodet til Richarlison, som scoret for fjerde kamp på rad i ligaen.

  Joshua King kom inn etter 83 minutter, men kampen bød ikke på noen store sjanser etter nordmannens innhopp, og Everton kunne kontrollere inn sin tredje seier på rad.

  Gzy750VbCPU
  Foto: SHAUN BOTTERILL / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal