NRK Meny
Normal

«Tutta» går i par med verdenseneren

I kveld kan Suzann Pettersen (32) overta tronen som verdens beste kvinnelige golfer. Da passer det bra at hun skal gå i par med kvinnen hun håper å passere på rankingen – verdensener Inbee Park (25).

Suzann Pettersen og Inbee Park

Suzann Pettersen har sakte men sikkert sneket seg opp i ryggen på Inbee Park på verdensrankingen i golf. I kveld kan hun passere den sørkoreanske jenta.

Foto: NTB Scanpix

InBee Park har tronet øverst på golftronen i lang tid, men det siste halve året har sørkoreaneren slitt med å hevde seg.

Suzann Pettersen

Suzann Pettersen knytter neven etter en putt under LPGA-mesterskapet i oktober. Pettersen vant.

Foto: Justin Yeh / Afp

Dermed har Pettersen - som har spilt karrierens beste golf i høst - krøpet opp i ryggen hennes. I kveld kan hun gå forbi.

– Jeg har spilt bra i 12 måneder, helt siden jeg vant i Sør-Korea i fjor. Det har vært et fantastisk år. Både kropp og hode fungerer veldig bra, sa Pettersen til NRK etter sin forrige seier i slutten av oktober.

Følg fra kl 16.00: Sisterunden av Lorena Ochoa Invitational hull for hull (ekstern lenke)

0,63 poeng

0,63 poeng skiller de to golfessene før kveldens sisterunde av Lorena Ochoa Invitational som spilles i Mexico.

Tutta er åtte slag under par etter tre runder. Hun ligger på delt sjuendeplass, blant annet sammen med verdensener Inbee Park.

Derfor går de to i par i kveld.

Slik blir hun verdensener

Selv om Pettersen puster verdenseneren i ryggen, skal det mye til om «Tutta» skulle overta førsteplassen i kveld. Pettersen må nemlig storspille - og Park må spille tilsvarende svakt - om de to skal bytte plass på verdensrankingen.

Med andreplass på Tutta, og Park samtidig blir dårligere enn nummer 14, kan tronskiftet bli en realitet.

– Det er en enorm prestasjon. Hun må bare fortsette å spille som nå, så vil hun ende opp som nummer én til slutt. Det er jeg sikker på, sa tidligere golfproff Henrik Bjørnstad til NRK tidligere i høst.

Om det ikke skulle bli verdensener av Pettersen i dag, har hun fortsatt én mulighet igjen. Årets siste turnering, CME Group Titleholders, spilles neste helg i Florida.

Inbee Park har vært rangert som nummer én i 31 uker i strekk.

Siste nytt

 • Westerheim gir seg på landslaget

  Norges beste kvinnelige skytter de siste årene, Malin Westerheim, gir seg på landslaget og trapper ned toppidrettssatsingen i en alder av 24 år. Westerheim representerte blant annet Norge under Rio-OL. Nå gir hun seg på grunn av manglende motivasjon.

  Malin WEsterheim i Rio
  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
 • Fem strake nederlag for Benfica

  Etter fem kamper står Benfica med fem tap og 1–12 i målforskjell i mesterligaen. Onsdag ble det 0-2-tap mot CSKA Moskva.

  Georgi Shchennikov og et selvmål sørget for 2-0-seier til CSKA.

  Champions League - CSKA Moscow vs Benfica
  Foto: Sergei Karpukhin / Reuters
 • Chelsea lekte seg mot ti mann

  Da Qarabag fikk kaptein Rashad Sadygov utvist etter 19 minutter, var mesterligakampen mellom Qarabag og Chelsea i realiteten avgjort.

  Chelsea lekte seg til 4-0-seier etter mål av Eden Hazard, Willian (2) og Cesc Fàbregas.

  Willian celebrates scoring their second goal with Eden Hazard
  Foto: Peter Cziborra / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal