Hopp til innhold

«Tutta» går i par med verdenseneren

I kveld kan Suzann Pettersen (32) overta tronen som verdens beste kvinnelige golfer. Da passer det bra at hun skal gå i par med kvinnen hun håper å passere på rankingen – verdensener Inbee Park (25).

Suzann Pettersen og Inbee Park

Suzann Pettersen har sakte men sikkert sneket seg opp i ryggen på Inbee Park på verdensrankingen i golf. I kveld kan hun passere den sørkoreanske jenta.

Foto: NTB Scanpix

InBee Park har tronet øverst på golftronen i lang tid, men det siste halve året har sørkoreaneren slitt med å hevde seg.

Suzann Pettersen

Suzann Pettersen knytter neven etter en putt under LPGA-mesterskapet i oktober. Pettersen vant.

Foto: Justin Yeh / Afp

Dermed har Pettersen - som har spilt karrierens beste golf i høst - krøpet opp i ryggen hennes. I kveld kan hun gå forbi.

– Jeg har spilt bra i 12 måneder, helt siden jeg vant i Sør-Korea i fjor. Det har vært et fantastisk år. Både kropp og hode fungerer veldig bra, sa Pettersen til NRK etter sin forrige seier i slutten av oktober.

Følg fra kl 16.00: Sisterunden av Lorena Ochoa Invitational hull for hull (ekstern lenke)

0,63 poeng

0,63 poeng skiller de to golfessene før kveldens sisterunde av Lorena Ochoa Invitational som spilles i Mexico.

Tutta er åtte slag under par etter tre runder. Hun ligger på delt sjuendeplass, blant annet sammen med verdensener Inbee Park.

Derfor går de to i par i kveld.

Slik blir hun verdensener

Selv om Pettersen puster verdenseneren i ryggen, skal det mye til om «Tutta» skulle overta førsteplassen i kveld. Pettersen må nemlig storspille - og Park må spille tilsvarende svakt - om de to skal bytte plass på verdensrankingen.

Med andreplass på Tutta, og Park samtidig blir dårligere enn nummer 14, kan tronskiftet bli en realitet.

– Det er en enorm prestasjon. Hun må bare fortsette å spille som nå, så vil hun ende opp som nummer én til slutt. Det er jeg sikker på, sa tidligere golfproff Henrik Bjørnstad til NRK tidligere i høst.

Om det ikke skulle bli verdensener av Pettersen i dag, har hun fortsatt én mulighet igjen. Årets siste turnering, CME Group Titleholders, spilles neste helg i Florida.

Inbee Park har vært rangert som nummer én i 31 uker i strekk.

Siste nytt

  • Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

    Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

    Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

    Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

    Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

    – Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

    Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

    Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

    Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

    Haaland
    Foto: DARREN STAPLES / AFP
  • Anna Svendsen legger opp

    Langrennsløper Anna Svendsen avslutter karrieren etter inneværende sesong.

    Tromsø-jenta bekrefter beslutningen i en oppdatering på Instagram fredag.

    – En tid for alt, skriver veteranen.

    – Jeg har gått en litt annerledes vei enn mange andre. Tok bachelor i sykepleie rett etter videregående og dro to år til USA etter det og har de siste ti årene satset for fullt som langrennsløper, men nå er den reisen over, legger hun til.

    Svendsen har blant annet markert seg i sprinter i verdenscupen over mange sesonger.

    Selv trekker tromsøværingen fram sjuendeplassen i sprint under VM i Oberstdorf som et naturlig høydepunkt. Det har også blitt fire sesonger på landslaget og 86 starter i verdenscupen.

    – Et nytt kapittel i livet står for tur, og nå gleder jeg meg til å starte i jobb som sykepleier på infeksjonsmedisinsk avdeling, skriver 34-åringen. (NTB)

    Anna Svendsen i Drammen
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

    Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner.

    Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag.

    Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være.

    – Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der Spa.

    – Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden.

    Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader.

    – Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen.

    Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)

    Andreas van der Spa
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal