NRK Meny
Normal

«Tre Kronor» raste: – Trodde vi hadde fans på vår side

Sverige fikk en mareritt-start i kvartfinaletapet for Russland i VM. Da måtte ishockeylandslaget prøve å roe ned illsinte supportere.

Sverige

TØFFE TAK: Her kjemper Filip Forsberg (t.h.) mot de to russerne Sergej Plotnikov og Viktor Tikhonov under kvartfinalen. Sverige fikk en elendig start, og da måtte forbundet be supporterne roe seg ned på Twitter.

Foto: LASZLO BALOGH / Reuters

Malkin

STORSPILTE: Jevgenij Malkin ble kampens spiller med to mål og to målgivende pasninger.

Foto: LASZLO BALOGH / Reuters

– Hån og personangrep går bort! Trodde vi hadde fans på vår side! Vis det! Takk! skrev «Tre Kronor», eller Sveriges ishockeylandslag, på Twitter.

Sverige fikk nemlig en blytung start på kvartfinalen. Da Russland og Jevgenij Malkin åpnet midtperioden med en rask 3-0-scoring, ble det tydeligvis for hardt å svelge for mange svenske hockeysupportere.

Frustrasjonen tok av i sosiale medier, og noen gikk altså altfor langt, ifølge «Tre Kronor».

Nær snuoperasjon

Da smakte det nok ekstra godt å slå kraftig tilbake utover i kampen. John Klingberg reduserte i midten av 2.-periode, og Sverige var plutselig fullt på høyde med den regjerende verdensmesteren.

Og i 3. periode eksploderte kampen: Anton Lander og Loui Eriksson sørget for en imponerende opphenting og 3-3 etter 14.45, men et knapt halvminutt senere kvalte russerne den svenske gleden med en ny Malkin-scoring.

– Enkle mål

Sverige satset alt på en ny utligning i sluttminuttene, men Vladimir Tarasenko drepte i stedet spenningen da han satte pucken i det tomme buret.

– 0-3 ble tøft. Vi slipper inn for enkle mål, konkluderer Sveriges landslagssjef Pär Mårts overfor TV4.

Nå skal USA bryne seg på Russland i semifinalen. Canada rundspilte Hviterussland etter alle kunstens regler og vant 9-0, og møter vertsnasjonen Tsjekkia i semifinalen.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Ingebrigtsen hjemkomst