NRK Meny
Normal

"Tour de spyd"

En show-preget spydkonkurranse inspirert av langrennsløpernes Tour de ski kan bli ett av høydepunktene for Andreas Thorkildsen og co neste sesong.

Andreas Thorkildsen i aksjon
Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

Det er friidrettsforbundene i Finland og Norge som vil lage en spyd-tour der man kårer en sammenlagtvinner etter tre stevner på ti dager. Det forteller den finske friidrettspresidenten Antti Veikko Pihlakoski til NRK-sport. Han ønsker seg to konkurranser i Finland og en i Norge.

- Kjempepopulært

Den finske friidrettspresidenten møter stor velvilje hos sin norske kollega. Svein Arne Hansen sier til NRK-sport at han allerede har kartlagt interessen blant de beste spydkasterne i verden, og hevder alle vil være med å kjempe om premiepotten på 50 tusen dollar. Åtte menn og åtte kvinner vil bli håndplukket til å være med.

Hansen tror konkurransen vil bli en vinner blant tilskuere og TV-seere.

- I Finland er spyd kjempepopulært, og jeg tror mange av de som kommer til Bislett Games kommer på grunn av spyd og Andreas (Thorkildsen). Og Andreas er så populær at jeg tror ikke det vil være noe problem å trekke noen tusen til et slikt stevne også i Norge.

Hvis Hansen og Pihlakoski får det som de vil, blir det spyd-tour for første gang i juni neste år.

Siste nytt

 • Uavgjort i Leicester

  Leicester utlikna ti minutt før slutt og spela 1-1 mot West Bromwich i Premier League i kveld. Nacer Chadli gav WBA leiinga midt i andre omgang, og det var Riyad Mahrez som utlikna for heimelaget.

  Leicester er dermed framleis på tredje siste plass i ligaen.

  Riyad Mahrez
  Foto: ANDREW BOYERS / Reuters
 • Bakelants ute av intensiven

  Den belgiske sykkelprofilen Jan Bakelants, som brakk to ryggvirvler og sju ribbein i en stygg velt nylig, er på bedringens vei.

  Mandag ble 31-åringen flyttet ut av intensivavdelingen, tre dager etter at han gjennomgikk en ryggoperasjon.

  Han fikk skadene da han veltet stygt i en utforkjøring under Giro di Lombardia nylig.

  Jan Bakelants
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Malmö blei svensk meister

  Med 3-1 borte over Norrköping forsvarte Malmö FF seriegullet frå i fjor og sikra årets svenske meisterskap tre rundar før slutt.

  David Moberg Karlsen gav heimelaget tidleg leiing. Men Carlos Strandberg, Lasse Nielsen og Anders Christiansen scora for Malmö i andre omgang.

  Malmö-jubel
  Foto: Björn Lindgren/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal