Sykkelprofessoren vant i Italia

Kombinasjonen av urkraft og intelligens var uslåelig i Chiavenna i dag.

Edvald Boasson Hagen
Foto: MARCO TROVATI / AP

Edvald Boasson Hagen knuste alle og kjørte solo over målstreken.


Nå er han den femte nordmannen som har etappeseier i Giro d`Italia. I starten av giro`n følte jeg at jeg kanskje strakk strikken i lengste laget når jeg lot superlativene hagle over Edvald.

Det er ingen grunn til å trekke noe tilbake.

Han har alt som sykkelrytter - temposterk, god i bakker,spurtsterk og leser løpene som en erfaren syklist. Måten han tråkket til på i dag var akkurat på det rette tidspunktet - både da han forlot hovedfeltet og i spurten.

Edvald Boasson Hagen er en beskjeden gutt. Tar ikke de store ordene i sin munn.


Men det han presterer som idrettutøver forteller om en utrolig evne til å vinne.
Og i tillegg en intelligens som idrettsmann som får meg til å tenke på en
"sykkelprofessor" til tross for hans unge alder.

Siste nytt

 • NFF i blusstrøbbel

  Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har innledet disiplinærsak mot Norges Fotballforbund for tilskueres bruk av bluss under kampen mot Færøyene.

  De første minuttene av EM-kvalifiseringskampen forrige uke ble det tent et stort antall bluss på en liten tribuneseksjon bak det ene målet på Ullevaal. Det var en markering i debatten om bruk av pyroteknikk på norske fotballtribuner, og det ble sunget «hater, hater NFF».

  Som ventet ble hendelsen rapportert av UEFAs kampinspektør, og forbundet må regne med en bot når disiplinærkomiteen behandler saken 12. desember (NTB)

  EM-kvalifisering fotball, menn: Norge - Færøyene
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Moi ble månedens spiller

  Mohamed Elyounoussi måtte melde landslagsforfall på grunn av skade, men han har nå fått prisen som månedens spiller i skotsk eliteserie for oktober.

  25-åringen har imponert for Celtic den siste tiden. Han er leid ut til klubben fra Southampton denne sesongen i jakt på spilletid, og han har levert meget sterke prestasjoner. Han scoret fire seriemål i løpet av måneden (to mot Ross County, ett hver mot Aberdeen og St. Mirren) for laget som topper tabellen.

  – Det ligger gode prestasjoner bak dette, men fotball er en lagsport, så jeg må takke mine lagkamerater, sier Moi til Celtics nettsted. (NTB)

  Britain Soccer Scottish Premiership
  Foto: Steve Welsh / AP
 • Kolstad slo Haslum

  Kolstad slo Halsum 34-28 i herrenes eliteserie i håndball og topper tabellen. Elverum vant også i kveld med 36-25 over Follo. Kveldens tredje oppgjør i eliteserien endte med seier 30-29 til Drammen over Bækkelaget.

  Daniel Knudsen Brandmo i svevet for Kolstad Håndball
  Foto: Robert Magnussen / nidarosfoto.no

Sendeplan

Kl. Program Kanal