NRK Meny
Normal

Forslått Nordhaug: – Vi feiret bursdagen til Kristoff i asfalten

Alle de tre norske rytterne var innblandet i en dramatisk velt på dagens Tour de France-etappe. Lars Petter Nordhaug hadde smerter i både kne og hofte etter målgang.

Edvald Boasson Hagen

Her er Edvald Boasson Hagen og lagkamerat Ian Stannard i ferd med å fortsette rittet etter et fall tidlig på etappen

Foto: JOEL SAGET / Afp

Nordhaug

Lars Petter Nordhaug hadde vondt i kneet og hofta etter dagens etappe.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Jeg var med i en velt i starten, så jeg sliter med kneet og hofta og det som er. Det så ut som om de andre norske også gikk i bakken, sier Lars Petter Nordhaug til TV 2.

Nordhaugs norske kollega Edvald Boasson Hagen var med langt framme da feltet stormet mot mål, men ble låst og var sjanseløs i kampen om etappeseieren. Han rullet over målstreken som femtemann.

Peter Sagan vant etappen etter en maktdemonstrasjon på spurten. John Degekolb og Daniele Bennati endte som nummer to og tre.

– Alex så forslått ut

Nordhaug var også med i hovedfeltet og ble nummer 53. Alexander Kristoff, som har bursdag i dag, fikk ingen optimal feiring i Frankrike. Han endte som nummer 152, nesten et kvarter bak Sagan og Co.

Det ble en dramatisk etappe der en massevelt etter drøye ti kilometer satte sitt preg på feltet. Først kom beskjeden om at Edvald Boasson Hagen hadde vært med i en velt sammen med flere andre utenlandske ryttere. Etter etappen forteller imidlertid Nordhaug at både han og Alexander Kristoff også gikk i bakken.

– Vi feiret bursdagen til Alex (Kristoff) i asfalten i dag, spøker Nordhaug.

– Alex så litt forslått ut etter velten. Det så ut som han slet litt, sier Tønsberg-rytteren.

Alexander Kristoff sier til TV 2 at han ikke vet helt hva som skjedde da han gikk i bakken.

– Jeg klarte ikke å bremse fort nok. Jeg fikk et lite sår på kneet, men tror det går bra, sier han.

Både Kristoff og Nordhaug stiller til start igjen på lørdagens etappe.

– Det er ikke noe fare. Men det kan hende jeg føler meg litt stiv i noen dager, sier Nordhaug til TV 2.

Det gikk imidlertid ikke like bra med den amerikanske stjernerytteren Christian Vande Velde. Han gikk også i bakken, men kunne ikke fortsette etappen – og er dermed ute av Touren.

Cycling Tour de France

Peter Sagan vant dagens etappe etter en kjempespurt. Edvald Boasson Hagen ble nummer fem.

Foto: Laurent Rebours / Ap

– Tøff spurt

Men til tross for velt og dramatikk kjørte Boasson Hagen en sterk etappe. Han lå i hovedfeltet hele veien og var blant favorittene til spurten. Men igjen måtte han klare seg uten hjelp fra lagkameratene i Sky på oppløpet.

– Det ble en tøff spurt. Jeg ble sperret og hindret i å komme fremover. Alle skulle ha hjulet til Sagan, men jeg var uoppmerksom i et øyeblikk og mistet det. Da var det bare å rulle inn til femteplass, sier nordmannen til NRK.no.

Daryl Impey var også i hovedfeltet, og beholder dermed den gule ledertrøya. Han endte på 12.-plass fredag. Boasson Hagen er fortsatt nummer to, tre sekunder bak.

Spurtere hektet av

Tre ryttere – Jan Bakelants, Juan Jose Oroz og Cyril Gautier – fikk lede løpet med nærmere tre minutter på det meste. Men hovedfeltet hadde fin kontroll, og utbryterne ble kjørt inn fire kilometer før mål.

Hovedfeltet ble halvveis ut i etappen delt i to. Foran satt Boasson Hagen, Chris Froome og flere av sammenlagtrytterne. I gruppe nummer to satt de to siste dagers etappevinnere André Greipel og Mark Cavendish. Denne gruppen kom i mål flere minutter etter hovedfeltet.

Det betydde at to av de beste spurterne var ute av dansen da Edvald og resten av hovedfeltet halset mot målstreken.

Fredagens etappe var 205,5 km og gikk fra Montpellier til Albi.

Siste nytt

  • Overtar som tysk landslagssjef

    Martina Voss-Tecklenburg blir ny landslagssjef for Tysklands kvinnelandslag i fotball. 50-åringen har fått kontrakt til 2021. Voss-Tecklenburg har hatt stor suksess med det sveitsiske landslaget og er i ferd med å føre det til VM-sluttspill. Den jobben skal hun fullføre før hun i høst overtar Tyskland.

  • Gerrard kan bli Rangers-manager

    Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

    SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
    Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal