NRK Meny
Normal

Bekreftet: «Super Mario» klar for Liverpool

Liverpool bekrefter at overgangen er i boks.

Mario Balotelli

Mario Balotelli har signert for Liverpool.

Foto: Antonio Calanni / Ap

Brendan Rodgers

Kan Brendan Rodgers lukke bort kontroversene og få utnyttet det store Mario Balotelli har?

Foto: PAUL ELLIS / Afp

– Jeg er svært glad for å være på plass, sier Balotelli til Liverpools hjemmeside.

– Liverpool er et av de beste lagene i England, og de har unge spillere. Det er også en av grunnene til at jeg kom hit, kommenterer han.

Klubben har ikke opplyst om kontraktslengde. Det er ventet at italieneren debuterer borte mot Tottenham søndag.

Med Mario Balotelli i boks har Liverpool handlet for over én milliard i sommer.

Det er ikke på grunn av kontroversene Liverpool har hentet Mario Balotelli for 160 millioner kroner i dag. Bak den harde fasaden lurer nemlig et av verdens største fotballtalenter.

I en alder av 24 år har Balotelli spilt for Milano-gigantene Inter og AC Milan og den regjerende engelske mesteren, Manchester City.

Lykkes Liverpool-manager Brendan Rodgers med å få utnyttet Balotellis store talent, kan klubben ha gjort et kupp.

Balotellis første twittermelding etter at overgangen var bekreftet:

Laster Twitter-innhold

Straffespesialisten

17 år gammel debuterte Balotelli for Inter, og før han dro til Manchester City tre år etter, rakk han å spille 59 kamper og score 20 mål.

På tre sesonger i England scoret han 20 mål på 54 kamper, før turen gikk tilbake til Italia og AC Milan. Der har Balotelli vært en suksess og notert seg for 26 mål

Mario Balotelli

Balotelli under fotball-VM. Nå skal han underholde Liverpool-fansen.

Foto: GABRIEL BOUYS / Afp

på 43 kamper.

På landslaget står Balotelli bokført med 13 mål på 33 kamper. Under sommerens fotball-VM scoret han ett av målene da Italia senket England. Dessverre for Balotelli og Italia kom de ikke videre fra gruppespillet.

24-åringen er kjent for å ikke en gang dra på smilebåndet når han scorer, og kanskje er det det steinharde pokerfjeset som har gjort Balotelli til en av fotballens aller sikreste straffeskytere.

På 22 forsøk har spissen bare bommet én gang. Det skjedde i fjorårets sesong mot Napoli, da tidligere Liverpool-keeper Pepe Reina ble den første til å stoppe Balotelli fra 11-meteren.

Liverpools shoppingsommer

Mario Balotelli føyer seg inn i en lang rekke av Liverpool-signeringer denne sommeren.

Fra før har forrige sesongs sølvmedaljist kjøpt Southampton-spillerne Adam Lallana, Rickie Lambert og Dejan Lovren, Emre Can fra Leverkusen, Lazar Markovic fra Benfica, Divock Origi fra Lille, Alberto Moreno fra Sevilla og lånt Javi Manquillo fra Atletico Madrid.

Etter kjøpet av Balotelli har Liverpool hentet spillere for nærmere 1,2 milliarder kroner.

Tidligere i sommer solgte de Luis Suarez for over 700 millioner kroner til Barcelona og fikk gjennom det salget mye penger tilgjengelig til å reinvestere og bygge ut stallen.

NB: Liverpool møter Balotellis gamle klubb Manchester City i kveld kl 21. Du kan følge kampen direkte på NRK.no.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Zuccas nye sjef klar

  51 år gamle David Quinn er ansatt som ny trener for Mats Zuccarellos NHL-klubb New York Rangers. Quinn kommer fra trenerjobben til Boston University. Quinn erstatter Alain Vigneault. Han fikk sparken bare timer etter at New York Rangers ikke tok seg til NHL-sluttspillet for første gang siden 2010.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images
 • Ancelotti blir Napoli-trener

  Carlo Ancelotti (58) har skrevet under en treårskontrakt som trener for serie A-klubben Napoli. Ancelotti fikk sparken i Bayern München sist høst. Han erstatter Maurizio Sarri som ledet Napoli til andreplass bak Juventus. Sarri skal være aktuell som ny trener i både Chelsea og Zenit St. Petersburg.

  SOCCER-ITALY-NAP/
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk