"Skippagurra-girls" slo tilbake

Langrennsjentene stilte i "hore-bekledingen" fra Skiippagurra-videoen på pressekonferanse torsdag.

Skippagurra
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

På torsdagens pressekonferanse på Beitostølen kom langrennsjentene inn i lokalet i den samme bekledningen som de hadde i videoen. Det vil si rosa sportsundertøy.

De danset og sang til den nå mye omtalte sangen.

(Artikkelen fortsetter nedenfor)

VIDEO: Langrennsjentene svarer på kritikken.

Therese Johaug

Therese Johaug

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Dette var et klart spark til pressen som hadde tatt opp saken som jentene mente var uskyldig moro.

- Vi gjorde dette for å vise at det bare var uskyldig moro. Det var ikke menigen at noen skulle bli støtt.

- At vi tar det opp i dag var nettopp for å vise at dette bare var jenter som ville ha det moro og danse dårlig disco, sa Astrid Uhrenholdt Jacobsen til NRK etter seansen.

Videoen hvor Kristin Størmer Steira, Threse Johaug og Ingrid Aunet Tyldum kledde seg ut som russerhorer på vei til Skiippagurra, ble laget på en fridag under høydeopphold i Val Senales i Italia. Senere ble den lagt ut på nettstedet Youtube, og det var da reaksjonene kom.

De aller fleste mente at dette var uskyldig, men det kom også negative reaksjoner.

"Pinlig"

Folkene bak Skiippagurrafestivalen synes ikke det er morsomt i
det hele tatt. De mente at videoen var; "kreativ, men dessverre kunnskapsløs og stigmatiserende" og "både pinlig og flau og respektløs
overfor russerne som det bor mange av i området".

Senere gikk Krisesentersekretariatet ut og reagerte på langrennsjentenes video.

- Vi mener at denne parodien sprer fordommer og opprettholder usanne myter, sa Tove Smaadahl til NRK. Hun krevde også en unnskyldning fra Skiforbundet til alle russiske kvinner.

Siste nytt

 • Nilsson står over skiathlon

  Morgendagens skiathlon går uten Stina Nilsson. Den svenske skiløperen tok sølv på gårsdagens sprint, men er ikke med i troppen som står på startstreken lørdag. Svenskene stiller dermed med følgende løpere: Charlotte Kalla, Ida Ingemarsdotter, Frida Karlsson og Evelina Settlin. Ebba Andersson, som var medaljekandidat på distansen i følge Fredrik Aukland, står også over øvelsen på grunn av en irritasjon i luftveiene.

  VM ski 2019. Langrenn kvinner
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Vil utestenge utøver i fire år

  Påtalenemnda i Antidoping Norge ber om fire års dopingutestengelse for en mannlig norsk styrkeløfter. Den positive prøven ble avlagt utenfor konkurranse i september 2018. Styrkeløfteren har testet positivt for et anabolt steroid. Det er opp til domsutvalget i Norges idrettsforbund å avgjøre den endelige straffen.

 • Tap på hjemmebane for Rangers

  Mats Zuccarello og New York Rangers gikk på et smertefullt 1-4 tap på hjemmebane natt til fredag. Zuccarello sa etter kampen at han ikke har mye tid igjen i klubben: – Det er tre dager igjen til jeg mest sannsynlig ikke spiller her lenger.

  NHL: Minnesota Wild at New York Rangers
  Foto: Adam Hunger / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal