«Shampo» tror «Zucca» kopierer bragd: – Han kler rollen

Mats Zuccarello spilte med kapteinstrøya i en oppkjøringskamp onsdag. Ekspertene tror nordmannen kan bli en av New York Rangers' kapteiner denne sesongen.

Filip Chytil, Mats Zuccarello

KAPTEIN: Mats Zuccarello spilte med en "A" på brystet under onsdagens kamp.

Foto: Adam Hunger / AP

– Sannsynligheten er ganske stor, han er mer enn god nok. Dessuten er han godt likt, sier tidligere NHL-proff, Espen «Shampo» Knutsen til NRK.

Under onsdagens oppkjøringskamp mot New Jersey Devils spilte Zuccarello med en «A» på brystet, som en av lagets kapteiner.

– Det var første gang, sier han til Nettavisen.

– Jeg tviler på at det blir permanent, skal jeg være helt ærlig. Vi har Rick Nash og Marc Staal, legger han til.

VM ishockey Tyskland - Paris 2017.

Espen «Shampo» Knutsen tror på nok en strålende sesong for Zuccarello.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Knutsen, som i dag er sportssjef i Vålerenga og Eurosport-kommentator, var den første nordmannen til å få en A på brystet i NHL i sin tid.

Han er på sin side overbevist om at Zuccarello får kapteinsjobben flere ganger denne sesongen.

– Han kler rollen, sier Knutsen til NRK.

– Men er det en rolle han vil trives i? Han kan virke ganske blyg?

– Han er ikke like blyg i garderoben, ler den tidligere NHL-proffen, som tror nordmannen står foran en ny suksessesong. Det blir hans åttende sesong i Rangers.

– Fortjener det

Så langt lover det bra. «Zucca» bidro med to assist i onsdagens kamp mot Devils, som til slutt endte 4–3 i favør de blåkledde. Det ble dermed den andre seieren for Rangers etter to oppkjøringskamper.

Tidligere landslagsspiller og TV 2-ekspert Ole Eskild Dahlstrøm tror i likhet med «Shampo» at Zuccarello vil ikle seg kapteinstrøya mange ganger denne sesongen.

– At Mats fortjener en A er det ingen tvil om. Spørsmålet er om han vil, for det følger jo en del mer ansvar med rollen, sier han til NRK.

– At han får en A, er et minimum. Han er den typen som tar et tak på vegne av klubben.

– Hva sier dette om posisjonen hans i klubben?

– Da er du helt der oppe, men der har han vært lenge allerede, sier Dahlstrøm.

– En mentor

Nordmannens innflytelse på laget blir også trukket frem av kaptein Ryan McDonagh.

– Det er utrolig hva slags innflytelse han har på dette laget. Dere i media ser hva han gjør på isen, men i garderoben er han en mentor for mange av våre angrepsspillere, på grunn av måten han spiller på – både størrelsesmessig og ferdighetsmessig. Han er ikke redd for noen. Det er flott å se at han blir belønnet her. Jeg er veldig glad på hans vegne, sa han til nhl.com tidligere i år.

Siste nytt

 • Skottland sparkar landslagssjefen

  Alex McLeish får sparken som landslagssjef for Skottland, opplyser forbundet på sine nettsider. 60-åringen fekk jobben med å leie det skotske laget i februar i fjor, men har ikkje levert resultatmessig. McLeish har sjølv spelt i tre VM og leia landslaget i to periodar.

  Alex McLeish
  Foto: Alexei Filippov / AP
 • Rekordsal av VM-billettar

  Over 720.000 billettar er seld til VM i fotball for kvinner i Frankrike til sommaren. Både opningskampen, semifinalen og finalen vart utseld på to døgn. Ifølgje FIFA er dermed årets meisterskap i ferd med å knuse alle rekordar. VM startar 7. juni.

  Norges landslag
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Kvinnelaget til United rykker opp

  Manchester United sitt kvinnelag rykker opp til superligaen neste sesong. Det er klart tre rundar før meisterskapsserien er ferdigspelt. United starta kvinnelag så seint som i fjor, men har imponert. Laget har 15 sigrar og berre eit tap på 17 seriekampar.

  Manchester United
  Foto: Bradley Collyer / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal