Cristine "Saka" Santanna/Andrezza "Rtvelo" Martins, Georgia

To brasillianere som har unngått det trange nåløyet det er å kvalifisere seg til OL for Brasil ved å skaffe seg georgisk statsborgerskap.

Cristine "Saka" Santanna

Cristine 'Saka' Santanna

Foto: www.fivb.org

Kunstnernavnene har de hentet fra Sakartvelo som er det georgiske navnet på Georgia.

Sikret OL-plassen i tolvte time med niendeplass i EM i Hamburg, og ble det siste laget som kunne kvittere ut Beijing-billett.

Har aldri vært bedre enn nummer ni i verdensserien og har bare Afrikas representanter rangert bak seg av de 24 lagene i turneringen, men imponerte stort i generalprøven før OL: Saka og Rtvelo ble nummer fire i Klagenfurt.

Siste nytt

 • Sandell ny hovedtrener

  Etter at kombinertlandslagssjef Kristian Hammer sluttet etter sesongen er det nå klart at Peder Sandell blir hovedtrener, mens Stian Kvarstad og Tom Hilde blir landslagstrenere med ansvar for hoppdelen. Ivar Stuan fortsetter som sportssjef med utvidede oppgaver melder Norges Skiforbund.

  Peder Sandell
  Foto: Thomas Brun / NTB scanpix
 • Lippi blir landslagssjef for Kina

  Italienske Marcello Lippi er tilbake som trener for det kinesiske herrelandslaget i fotball, fire måneder etter at han ble erstattet av Fabio Cannavaro, melder NTB. 71-åringens, som måtte gå etter tapet mot Iran (0-3) kvartfinalen i Asia-mesterskapet i januar, skal nå forsøke å ta Kina til VM-sluttspillet i Qatar i 2022.

  AFP_1GU5VG
  Foto: STR / AFP
 • Finland sendte Sverige ut av VM

  Finland scoret etter bare et minutt i kvartfinalen i ishockey-VM, men Sverige slo tilbake og ledet 3-1. Finnene snudde igjen kampen og vant 4-3. Dermed er de klare for semifinale, hvor de møter Russland. Canada og Tsjekkia møtes i den andre semien.

  X01548
  Foto: DAVID W CERNY / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal