Cristine "Saka" Santanna/Andrezza "Rtvelo" Martins, Georgia

To brasillianere som har unngått det trange nåløyet det er å kvalifisere seg til OL for Brasil ved å skaffe seg georgisk statsborgerskap.

Cristine "Saka" Santanna

Cristine 'Saka' Santanna

Foto: www.fivb.org

Kunstnernavnene har de hentet fra Sakartvelo som er det georgiske navnet på Georgia.

Sikret OL-plassen i tolvte time med niendeplass i EM i Hamburg, og ble det siste laget som kunne kvittere ut Beijing-billett.

Har aldri vært bedre enn nummer ni i verdensserien og har bare Afrikas representanter rangert bak seg av de 24 lagene i turneringen, men imponerte stort i generalprøven før OL: Saka og Rtvelo ble nummer fire i Klagenfurt.

Siste nytt

 • Mikkelsen i teten i Rally Sweden

  Andreas Mikkelsen er sammen med Esapekka Lappi nummer to i Rally Sweden. Han er 54,5 sekunder bak sammenlagtleder Ott Tänak før søndagens avslutning. Rally Sweden rundes da av med tre fartsprøver.

  Mikkelsen
  Foto: Micke Fransson / TT / NTB scanpix
 • Sala gravlagt etter flystyrt

  Over 3000 mennesker møtte opp i fotballlspilleren Emiliano Salas begravelse i hjembygden hans i Argentina. Sala omkom da flyet som skulle frakte ham fra Nantes til sin nye hjemby og klubb Cardiff, styrtet 21.januar.

  Salas begravelse
  Foto: JUAN MABROMATA / AFP
 • Horneland med sin første RBK-seier

  Rosenborg hadde få problemer mot svenske Sundsvall i lørdagens treningskamp i Abrahallen. I Eirik Hornelands første seier som RBK-trener ga ikke trønderne seg før det sto 5-1 på måltavla. Tidligere lørdag vant Stabæk 2-1 over Strømmen, mens Kristiansund slo Ranheim 3-2.

  Eirik Horneland
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal