NRK Meny
Normal

– Cecilia er i ferd med å bli «ringrusten»

KOMMENTAR: Brukne bein, operasjoner, motstandere som trekker seg, strekkskader, bytte av promotor - og nå brudd med enda en manager. Det har vært et vanskelig år for Cecilia Brækhus.

Cecilia Brækhus

VANSKELIG ÅR FOR VERDENS BESTE: Cecilia Brækhus har gått over et år uten kamp. Nå er hun i ferd med å bli «ringrusten», mener kommentatoren

Foto: Pontus Höök, Höök, Pontus / NTB scanpix

Ikke det at hun ser ut til å mistrives. Hyppige opptredener i media viser en smilende mester som ikke ser ut som om hun skofter treninga. Men – det begynner å bli lenge siden hun fikk vist fram det hun gjør bedre enn noen andre kvinner i verden. Boksing.

Cecilia Brækhus er i ferd med å bli det som på boksespråket kalles «ringrusten». Det kan sammenliknes med å være benksliter for en fotballspiller. Du er på trening hver dag, men kamp er noe helt annet.

Det er det en fare for at Cecilia Brækhus får kjenne på neste gang hun er i ringen.

Åtte måneder uten hansker

Det er ikke hennes skyld. Bruddene i foten i siste kamp mot Jennifer Retzke i november 2014 tok lang tid å reparere. Så lang tid at hun i juni, 8 måneder etter bruddene, fortalte til VG at hun ennå ikke hadde trent med hansker på. Det er lenge å være borte fra arbeidsredskapene.

Cecilia kan heller ikke beskyldes for å «dodge» eller styre unna noen, men utvalget av aktuelle motstandere er relativt begrenset.

Det har vært annonsert flere comeback i høst, blant annet mot ei sveitsisk jente med 9 kamper!

Den kampen satte en strekk under trening en stopper for.

Når kommer kravet om tittelforsvar?

Brækhus forsvarte tittelen

FORRIGE KAMP: Her jubler Cecilia Brækhus etter klar seier over Jennifer Retzke. Men det var i november i fjor, og siden har hun ikke bokset

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix

Det er ikke lett å finne noen som både er kvalifisert og villig til å klatre inn i ringen med en suveren verdensmester. Cecilia skal også ha hatt mulighet til å bokse på et stevne i Finland forrige helg – uten å takke ja til det.

Hvor lang tid tar det før bokseorganisasjonene forlanger at hun tar et forsvar av titlene? Neppe særlig mye lenger.

Det finnes en mulighet. Svenske Mikaela Lauren har yppet seg og hevdet Cecilia er redd for henne. Lauren er full av selvtillit etter å ha slått Cecilias forrige motstander Retzke – og tatt WBC-tittelen i super weltervekt.

Hun har åpenbart glemt at hun selv fikk seg en alvorlig smell på kjeften av Cecilia i 2010. Brækhus er en bedre bokser, selv om Lauren har utviklet seg på 5 år.

Det er bare å takke ja til utfordringen – om ikke annet for å komme i gang igjen.

– Skal hun bokse, må hun gjøre det nå

En verdensmester trenger ikke sette tittelen på spill for ofte, men bør gå et par kamper i året. Neste mulighet på et stort stevne vil kanskje først komme til sommeren når Tyson Fury møter Vladimir Klitsjko til returoppgjør.

Da vil hun i tilfellet ha gått 1 år og 8 måneder uten kamp. Cecilia Brækhus er 34 år. Hun kan ikke bare være gallionsfigur. Skal hun bokse, må hun gjøre det nå.

Gammel rival i rampelyset

Samtidig som Brækhus rusler rundt i skyggenes dal, soler hennes gamle drømmemotstander Holly Holm seg i rampelyset på den internasjonale MMA-scenen.

Holm slo en stygg KO på Ronda Rousey tidligere i høst. Kampen var en verdensbegivenhet, toppet plakaten og viste at det finnes en enorm interesse for å se også kvinner i kampsport. Nå skal hun være tilbudt 60 millioner for en returkamp.

Hun gjorde antagelig det rette da hun styrte unna Brækhus for noen år siden.

Holly Holm vs. Ronda Rousey

MILLIONSUKSESS: Tidligere hovedrival Holly Holm unngikk å møte Cecilia Brækhus. Hun gikk i stedet over til kampsporten MMA og har enorm suksess

Foto: PAUL CROCK / Afp

Siste nytt

 • Styrer mot stort underskudd

  De foreløpige regnskapstallene fra Norges Cykleforbund viser et underskudd på 17,5 millioner kroner. Egenkapitalen er borte, og sykkel-VM i Bergen får skylden, skriver NTB.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Svensk OL-gull i curlingfinalen

  De svenske curlingkvinnene slo søndag Sør-Korea i OL-finalen i curling. Sveriges sjuende gull i Pyeongchang tangerer nasjonens beste vinter-OL noensinne, skriver NTB.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Barcelona filleristet Girona

  Barcelona kom kjapt over åpningssjokket etter Cristián Portus tidlige scoring og snudde til 6-1 hjemme mot Girona i lørdagens Catalonia-oppgjør. Luis Suárez satte tre, Lionel Messi to og Philippe Coutinho ett i storseieren.

  SOCCER-SPAIN-FCB-COR/
  Foto: ALBERT GEA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Langrenn 30 km, kvinner
OL i Pyeongchang: Langrenn 30 km, kvinner
OL i Pyeongchang: Langrenn 30 km, kvinner
OL i Pyeongchang: Langrenn 30 km, kvinner