NRK Meny
Normal

«RBK-dødaren» Åsen kan glippe for Tromsø

TROMSØ (NRK): Gjermund Åsen (25) sier han har følt en endring i Tromsø-garderoben etter en knallsterk uke. Men trønderen vet ikke om han blir værende i den.

Åsen

SLO GAMLEKLUBBEN: Her er Gjermund Åsen (t.h.) i duell med Rosenborgs Mike Jensen under 16. mai-kampen.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

– Det får tiden vise. Jeg har så vidt rukket å lande med flyet, så jeg har ikke snakket med Svein-Morten (Johansen, sportssjef) – eller Tromsø for den saks skyld, sier Åsen til NRK.

Den tidligere Rosenborg-spilleren var nest sist på begge scoringene da «Gutan» påførte trønderne sesongens første tap på Lerkendal 16. mai.

– Se hva det blir til

Åsen og resten av Tromsø-spillerne hadde derfor god grunn til smile mellom regndråpene i 17. mai-toget.

Gjermund Åsen Aron Sigurdarson

FEIRET NASJONALDAGEN: Tromsø-spillerne Gjermund Åsen (t.v.) og Aron Sigurdarson.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

– Det bygger lag. Jeg følte at det var en endring i garderoben etter Sarpsborg. Da var det mer «kompis» enn jobb. Vi er på gang med noe, men så handler det om stabiliteten, sier Åsen.

Det vil også handle om å beholde de beste spillerne.

Siden januar har Tromsø-ledelsen ønsket å forlenge avtalen med Åsen, som så langt står med to mål og tre målgivende pasninger.

– Stå er at jeg har kontrakt ut året her. Jeg har tenkt til å fullføre den, og så får vi se hva det blir til, sier Åsen.

Fleipet om «flukt»

Tirsdagens seier var Tromsøs første trepoenger på Lerkendal siden 2008.

Flovik

OPPTUR: Bård Flovik og Tromsø står med fire poeng etter bortekampene mot Sarpsborg og Rosenborg.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Tre strake tap og uavgjort hjemme mot Kristiansund er nå fulgt opp med et sterkt poeng i Sarpsborg og full pott i Trondheim.

– Det betyr veldig mye for laget og klubben å komme gjennom en sånn «down». Nå kan vi rette blikket fremover igjen og bygge på spillet og det beste i laget. Det er viktig å vise at vi kan spille godt mot de beste, sier Tromsø-trener Bård Flovik.

Åsen mener 16. mai-kampen på Lerkendal er den største kampen i Norge bortsett fra cupfinalen.

Trønderen har naturlig nok et spesielt forhold til fotballens festdag i fødebyen.

– Jeg hadde muligheten til å være igjen i Trondheim etter kampen i går, men redd for litt fiendtlighet så satt jeg meg på flyet og ble med hjem i stedet, sier Åsen og ler.

Siste nytt

 • Granerud på pallen

  Halvor Egner Granerud hoppet seg opp til 3.-plassen i det første individuelle rennet i årets Sommer Grand Prix. Polen-stjernen Kamil Stoch vant på hjemmebane. Robert Johansson var nest best blant de norske i Wisla

  Granerud
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Sky-rytter ute av Tour de France

  Team Sky-rytter Gianni Moscon (24) er kastet ut av Tour de France fordi han gikk til angrep på en Fortuneo-rytter, Ifølge L'Equipe. Det skal ha skjedd i etterkant av søndagens etappe. Det var Tv2 som meldte om nyheten.

  CYCLING-FRA-TDF2018-SKY-ITA-MOSCON
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP
 • Nytt tap for Emil Meek

  Den norske MMA-utøveren tapte sin andre strake UFC-kamp da Bartosz Fabinski ble for sterk i Hamburg søndag. Meek var avhengig av å holde kampen på beina, men sterke Fabinski lyktes med å ta nordmannen ned gjentatte ganger.

  Emil Meek
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games: Skateboard, street