Hopp til innhold

«Rain» hylles etter kvartfinale-exiten: – Fortreffelig prestasjon

I kvartfinalen mellom førsterankede Astralis og femterankede FaZe Clan, var det favoritten som vant. Det hjalp ikke for underdogen at banens beste var norsk.

Håvard Nygaard Rain

TAPTE: Til tross for en meget god prestasjon tapte Håvard «Rain» Nygaards FaZe Clan mot danske Astralis.

Foto: SKJERMDUMP NRK

Det ble et bittert tap for FaZe Clan og Håvard «Rain» Nygaard i kvartfinalen mot Astralis. Det endte med seier til Astralis, noe som tvang «Rain» til å innrømme at danske Astralis er et hakk bedre i øyeblikket.

– Ja, de ligger vel topp to, Liquid er jo der oppe også, forteller Nygaard, som også var misfornøyd med at de taktiske vurderingene kostet dem seieren.

– Jeg tror det var det taktiske det stod på og det var et par runder vi skulle hatt hvor det var litt for mye «peeking» og sånne ting, men de er ganske gode, for å si det sånn.

Banens beste

NRKs Counter Strike-ekspert, Halvor Gulestøl, mener at selv om FaZe Clan ble det tapende laget, så kan ikke Håvard «Rain» Nygaard lastes.

– Han kunne vinne runder på egen hånd, nesten. Han endte opp med høyeste gjennomsnittlig skade blant begge lag, så han hadde en fortreffelig prestasjon, sier han, og legger til:

– Dessverre var det ikke nok for å få avansement til semifinalen, men det blir gjerne sånn når hele motstanderlaget møter opp og spiller jevnt over bra, og det ikke er det samme tilfellet for Håvards lag. Han gjorde alt han kunne, sier han.

Også andre skryter av «Rain»:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Astralis favoritt før semifinalene

Nygaards lag var sett på som outsidere i forkant av kampen. FaZe Clan har falt litt på rankingene det siste året, mens Astralis har tatt førsteplassen på rankingen.

– De siste månedene har det ikke vært en eller to spillere på Astralis som har spilt utrolig bra, men alle fem. De har spilt på et nivå som har vært mye bedre enn de andre lagene, og det er derfor de er ranket som nummer en, forteller Gulestøl.

I semifinalene er det Mibr og Natus Vincere (kalles NaVi) som skal gjøre opp i den ene. I den andre har Astralis fått en tøff trekning, da de skal prøve å slå Team Liquid, som er rangert som nummer tre i verden.

Se dagens semifinaler fra 16.45 her!

«Rain» mener at noe av grunnen til at Astralis er så gode, er evnen til å fornye seg.

– De har så mange nye ting. De kommer med nye, forskjellige ting hver turnering, som gjør at det er vanskelig for lag å spille mot dem, forteller Nygaard.

Gulestøl også tror det blir en spennende kamp.

– Det blir ikke lett på noe som helst vis. Team Liquid slo dem i en kamp i gruppespillet, som er et av de få kartene de har tapt siden mai. Astralis kommer likevel til å komme inn som favoritter.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal