«Protestklubben» AFC Wimbledon er klar for League One

14 år etter at klubben vart stifta i protest mot flyttinga av Wimbledon FC, er dei no klare for League One. Det er same nivå som MK Dons, som er det eigentlege Wimbledon FC.

Britain AFC Wimbledon Promoted

JUBEL: AFC Wimbledon jubla hemningslaust på Wembley, etter å ha slått Plymouth 2–0.

– Det er så stort at det har ikkje gått opp for meg enno. Telefonen har gått i eitt med gratulasjonsmeldingar, seier AFC Wimbledon supporter Endre Kleiven til NRK etter kampen.

Kleiven har vore trufast supporter av AFC Wimbledon heilt sidan klubben vart stifta i 2002, i protest mot at Wimbledon FC vart flytta til Milton Keynes og seinare skifta namn til MK Dons.

Midt oppi alt dette sto norske Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten, som var inne på eigarsida i perioden då klubben flytta.

For nøyaktig 14 år sidan, 30. mai 2002, vart AFC Wimbledon stifta og gjekk inn på nivå ni i engelsk fotball. Neste sesong skal dei spele på nivå tre.

KLARE: Adebayo Akinfenwa og resten av AFC Wimbledon-laget kan juble for opprykk til League One. Akinfenwa scora 2–0 målet på straffe, ni minutt på overtid.

Stjal straffe på overtid

Med 2–0 siger mot Plymouth på Wembley, etter scoring av Lyle Taylor i det 78. minutt og Adebayo Akinfenwa på straffe, er AFC Wimbledon var opprykket eit faktum.

Taylors mål kom etter eit innlegg frå kanten, der han kom seg fri på første stolpe og sette ballen i motsett hjørne for keeper.

JUBEL: Lyle Taylor jublar for 1–0 scoringa.

Ni minutt på overtid i andre omgang fekk AFC Wimbledon straffe, og kjempa Akinfenwa tok ballen frå ein medspelar og gav klar beskjed om at han skulle ta straffa. Då er fallhøgda stor, men Akinfenwa gjorde ingen feil og sende laget og fansen til himmels.

– Dette har alle venta på

Det betyr at dei neste sesong skal møte MK Dons (rykka ned frå Championship i år) i ligaen for første gong, 14 år etter at dei vart stifta og spelte på nivå ni.

– Dette har heile fotball-England sett fram til. Vi har alltid hatt trua på at vi skulle kome oss opp på same nivå som dei, men at det skulle ta så kort tid var det nok få som trudde då dei hadde prøvespel før laget starta opp i 2002, seier Kleiven, som er fast bestemt på å ta turen over dammen for å få med seg den kampen.

AFC Wimbledon vart nummer sju i League Two denne sesongen, men etter playoff-spel var det dei blå og gule som kunne jubla for opprykket.

AFC Wimbeldon

NORSKE FANS: Endre Kleiven (t.h.) og Hans Petter Bakke var på kampen då AFC Wimbledon rykka opp til League Two i 2011.

Scenene før skrekkstraffen vekker oppsikt: – Ufattelige bilder

Ballen var søkk borte da Bernardo Silva skulle ta straffe mot Real Madrid. Eksperter mener den lange ventetiden kan ha vært avgjørende for storlaget.

• Fyllingen cruiset inn til sin første kongepokal

Fyllingen tok sin første NM-tittel i basketball da Bærum ble slått 104-94 i den tredje finalekampen. Laget tok også hjem kongepokalen.

Fyllingen var overlegne i begge de to første finalekampene mot det unge Bærum-laget. Torsdag ble det jevnere.

Etter en sluttspurt inn mot pause klarte Bærum å ta seg til 47-56, men de klarte ikke å tvinge fram en fjerde NM-finale på hjemmebane. På det minste var avstanden seks poeng opp med tre minutter igjen av kampen.

Fyllingens beste poengplukkere ble Isaac Likekele og Terell Jordan Brown. Begge stoppet på 26 poeng.

Ludvik Mürer Bergseng ble Bærums beste poengplukker (26).

Fyllingen vant serien klart og var klare favoritter i kampen om kongepokalen. (NTB)

• Norges håndballkvinner møter vertsnasjonen i tidenes største EM

Norge havnet i gruppe med arrangørland Østerrike, Slovenia og Slovakia da trekningen for årets kvinne-EM i håndball ble gjort torsdag.

Norge er tittelforsvarer når mesterskapet spilles i Østerrike, Ungarn og Sveits. Laget spiller sine innledende kamper i gruppe E i Innsbruck og får en overkommelig vei til hovedrunden.

EM-sluttspillet varer i perioden 28. november til 15. desember. Antall deltakere økes fra 16 til 24 nasjoner.

Fra hver av de seks innledende puljene går de to beste videre til hovedrunden. Man tar med seg eventuelle poeng fra kampen mot det andre laget som avanserer fra samme gruppe.

Hovedrundekampene er lagt til Debrecen og Wien, mens semifinaler, bronsekamp og finale spilles i Wien.

Norge har vunnet håndball-EM for kvinner hele ni ganger. Det første gullet kom i 1998. (NTB)

Silje Solberg-Østhassel i aksjon mot Slovenia i VM
  • KFUMs opprykkshelt forlenget til 2026

Remi-André Svindland (26) har skrevet under en ny kontrakt med KFUM Oslo. I fjor scoret han målet som sendte klubben til Eliteserien.

Avtalen strekker seg til 2026, opplyser KFUM i en melding på X. Det er en utvidelse på ett år.

Svindland har spilt for «Kåffa» siden 2020. Forrige sesong utmerket midtbanemannen seg ved å bli matchvinner i Oslo-derbyet mot Skeid og sikre KFUM et sensasjonelt opprykk fra 1. divisjon.

26-åringen står med 15 mål på 122 kamper for KFUM. (NTB)

1. divisjon i fotball 2023: KFUM-Skeid (1-0)