NRK Meny
Normal

Regner med å bli vraket – satser uansett mot VM

SOTSJI (NRK.no): Etter OL-jobbing for NRK har Øystein Pettersen (31) innsett at hans plass fortsatt er på den andre enden av mikrofonen. Han satser for fullt i minst to år til.

Øystein Pettersen

Øystein Pettersen regner med å bli vraket fra sprintlandslaget, men gir ikke opp satsingen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg regner kanskje med at jeg blir vraket fra sprintlandslaget. Jeg har ingen resultater, og alderen taler ikke til min fordel. Men jeg har bestemt meg for at jeg uansett satser for fullt i to år til, sier Øystein Pettersen til NRK.no.

Etter en svak sesong var den olympiske lagsprintmester i Vancouver for fire år siden aldri aktuell for den norske troppen til OL i Sotsji.

I stedet har Pettersen jobbet for NRK . Han har både vært chatter med på nett, studiogjest på TV – og gjesteprogramleder på OL-kveld.

– Selv om det har vært morsomt, har det gitt meg et klart svar på at det fortsatt er skiløper jeg vil være. Det er veldig trivelig på Marienlyst, men jeg trives enda bedre på Sinober, erkjenner Pettersen.

Satser mot Falun

Hva som blir det store målet kommende vinter, er det ingen tvil om.

– Det er den klassiske sprinten under VM i Falun. Jeg har ikke større selvinnsikt enn at jeg håper å komme med på laget der. Jeg føler at jeg akkurat nå er bedre med i klassisk enn skøyting. Så det er plan A, sier han.

I tillegg har han en plan B. Hvis det går som han håper med plan A, iverksettes plan B først etter sesongen.

– Plan B er å satse på langløp, kanskje først og fremst Vasaloppet. Hvis det viser seg tidlig neste vinter at ikke VM-sprinten er realistisk, kan det hende jeg fort hopper over på plan B. Men det er først i 2016 at Vasaloppet blir det store målet, forteller Pettersen til NRK.no.

– Egotrip

Han går også Vasaloppet kommende helg.

– Jeg går først og fremst for å finne ut hva jeg må trene på for å ha sjanse til å hevde meg om to år, sier 31-åringen fra Linderud.

Hva som skjer etter de to årene, kan han fortsatt ikke svare på.

– Da får vi se om de hjemme lar meg satse videre. Jeg må jo som alle andre betale regninger. Jeg har jo en familie, og å være toppidrettsutøver er en egotrip, konstaterer Øystein Pettersen.

Siste nytt

 • Finaleplassen røk for Ulsrud

  Torsdagens semifinale endte med norsk 3-8-tap for Sverige for Thomas Ulsrud og hans curlingmannskap i EM. Tidligere på dagen hadde Ulsrud & co. sikret seg en plass i OL ved å bli blant de fire beste. Nå blir det spill om bronsen mot Sveits fredag.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
 • Torsdagens utfortrening også avlyst

  Torsdagens planlagte gjennomkjøring av utforløypa i Lake Louise måtte avlyses. Arrangøren vil spare på traseen til helgens øvelser. Også onsdag ble utfortreningen avlyst fordi snøen som falt tidligere i uken hadde gjort traseen for bløt.

  jansrud
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • FIS lar russerne gå verdenscup

  De seks russiske langrennsløperne som er livstidsutestengt fra OL av IOC, får gå verdenscupåpningen i Ruka i helgen. FIS' dopingpanel vil avvente bevismateriale fra IOC før det eventuelt ønsker å utestenge utøverne, skriver de i en pressemelding.

  Belog og Legkov
  Foto: Pierre Teyssot / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal