NRK Meny
Normal

Regner med å bli vraket – satser uansett mot VM

SOTSJI (NRK.no): Etter OL-jobbing for NRK har Øystein Pettersen (31) innsett at hans plass fortsatt er på den andre enden av mikrofonen. Han satser for fullt i minst to år til.

Øystein Pettersen

Øystein Pettersen regner med å bli vraket fra sprintlandslaget, men gir ikke opp satsingen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg regner kanskje med at jeg blir vraket fra sprintlandslaget. Jeg har ingen resultater, og alderen taler ikke til min fordel. Men jeg har bestemt meg for at jeg uansett satser for fullt i to år til, sier Øystein Pettersen til NRK.no.

Etter en svak sesong var den olympiske lagsprintmester i Vancouver for fire år siden aldri aktuell for den norske troppen til OL i Sotsji.

I stedet har Pettersen jobbet for NRK . Han har både vært chatter med på nett, studiogjest på TV – og gjesteprogramleder på OL-kveld.

– Selv om det har vært morsomt, har det gitt meg et klart svar på at det fortsatt er skiløper jeg vil være. Det er veldig trivelig på Marienlyst, men jeg trives enda bedre på Sinober, erkjenner Pettersen.

Satser mot Falun

Hva som blir det store målet kommende vinter, er det ingen tvil om.

– Det er den klassiske sprinten under VM i Falun. Jeg har ikke større selvinnsikt enn at jeg håper å komme med på laget der. Jeg føler at jeg akkurat nå er bedre med i klassisk enn skøyting. Så det er plan A, sier han.

I tillegg har han en plan B. Hvis det går som han håper med plan A, iverksettes plan B først etter sesongen.

– Plan B er å satse på langløp, kanskje først og fremst Vasaloppet. Hvis det viser seg tidlig neste vinter at ikke VM-sprinten er realistisk, kan det hende jeg fort hopper over på plan B. Men det er først i 2016 at Vasaloppet blir det store målet, forteller Pettersen til NRK.no.

– Egotrip

Han går også Vasaloppet kommende helg.

– Jeg går først og fremst for å finne ut hva jeg må trene på for å ha sjanse til å hevde meg om to år, sier 31-åringen fra Linderud.

Hva som skjer etter de to årene, kan han fortsatt ikke svare på.

– Da får vi se om de hjemme lar meg satse videre. Jeg må jo som alle andre betale regninger. Jeg har jo en familie, og å være toppidrettsutøver er en egotrip, konstaterer Øystein Pettersen.

Siste nytt

 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Duell mellom Klæbo og Northug

  Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug fronter en sterkt startfelt under bysprinten i Mosjøen neste lørdag. Også langrennsløpere som Eirik Brandsdal, Niklas Dyrhaug, Andrew Musgrave, Emil Iversen, Håvard Solås Taugbøl og Katrine Harsem er påmeldt.

  NM ski del 2 Alta
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Allsvenskan-spiller dopingtatt

  En Sirius-spiller har avlagt positiv dopingprøve i serieåpningen i Allsvenskan mot Hammarby, skriver Aftonbladet. Klubben fikk beskjed om den positive prøven onsdag formiddag, og torsdag ble spilleren utestengt med umiddelbar virkning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag