NRK Meny
Normal

Northugs manager: – Petter var ikke til å kjenne igjen

TRONDHEIM (NRK) Petter Northug og hans nærmeste snakker ut om fyllekjøringen i ny bok. Da Northug slapp ut av glattcella var han ifølge manager Are Langås langt nede.

Are Langås

Manager og en av Petter Northugs nærmeste støttespillere Are Langås letter på sløret i den nye boka om Northug-familien.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

I tillegg til Petter Northug selv, gir også foreldrene og manager Are Sørum Langås sine versjoner av saken i den nye boken. Langås forteller blant annet hvordan Northug hadde det rett etter politiavhøret.

– Han følte det som en håpløs situasjon. Alt handlet om Petter og å legge ting til rette for at han skulle få trent best mulig og hjelpe han på best mulig måte. Det er klart at det gjør noe med oss også. Skiløperen blir litt sekundær og personen Petter Northug jr blir viktigst, sier Are Langås til NRK.

– Uvant syn

Deretter skulle han få Northug usett ut av politihuset i Trondheim. I boken fortelles det også i detalj hvordan skiløperens foreldre opplevde den tøffe dagen.

Til NRK utdyper Langås.

– Jeg møtte Petter i Stjørdal, etter at alle avhørene var gjort. Det var et uvant syn. Han var ikke til å kjenne igjen, sier Are Sørum Langås.

LES: Northug må punge ut for ulykkesbilen
LES: Slik var Northugs flukt til Åre

Advokaten var kjent med boka

Northug-bok

Den nye boka om Petter Northug.

Jeg var kjent med at boken skulle komme i løpet av september, men ikke eksakt dato, sier Northugs advokat Rasmus Brodtkorp.

– Saken vil bli avgjort på bakgrunn av de opplysningene politiet sitter på og ikke på bakgrunn av det som står i boken, sier Rasmus Brodtkorp.

– Når det gjelder bokens innhold henviser jeg til forfatteren. Han får uttale seg om innholdet, sier Brodtkorp.

LES: Et gunstig tidspunkt

Påtalebeslutning snart klar

bilde

Ulykken skjedde ved denne rundkjøringen, som bilen har kjørt rett over før den krasjet inn i autovernet som man ser skrått til høyre på bildet.

Foto: Henrik Sundgård

Mandag ble det klart at straffesaken som omhandler Petter Northug er oversendt Trøndelag Statsadvokatembeter. Det er ventet at en påtalebeslutning vil være klar i løpet av kort tid.

Det er Sverre M. Nyrønning som har skrevet boken «Northug. En familiehistorie». Han har tidligere skrevet blant annet «Godfoten» i samarbeid med Rosenborg-legenden Nils Arne Eggen.

I Northug-boken skriver forfatteren blant annet følgende om ulykken:

«To personer som kom raskt til ulykkesstedet, har bevitnet at passasjeren i bilen ba Petter Northug stikke av, etter at begge overfor hverandre hadde bekreftet at ingen av dem var blitt skadd, og dermed unngår han et mer skjerpende tiltalepunkt for å ha forlatt en skadd passasjer».

Siste nytt

 • VG: Northug vraka til v-cupen

  Petter Northug blir ikkje tatt ut til verdscup-opninga i langrenn i Ruka komande helg, melder VG.

  Fem løparar er forhåandsutteke, fem andre skal takast ut i morgon. Northug er ikkje blant desse, etter det avisa erfarer.

  Northug
  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
 • Grindheim ferdig i Vålerenga

  Vålerenga-kaptein Christian Grindheim (34) får ikke bli med Oslo-klubben videre etter sesongen. – Ingen lett avgjørelse, sier trener Ronny Deila.

  Grindheim har spilt over 250 kamper for Vålerenga i løpet av to perioder (2005-07 og 2013-17). Kontrakten hans går ut etter årets sesong.

  Christian Grindheim
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Grand held plassen

  Grand Bodø held plassen i Toppserien, og Urædd må spele i 1. divisjon også neste år. Det er klart etter at Grand vann 3-0 heime i Bodø i dag. Maiken Bakke scora to og Sara Kristine eggesvik eitt.

  Grand vann samanlagt 7-0.

Sendeplan

Kl. Program Kanal