NRK Meny
Normal

«Perry» blir Lagerbäck-assistent

Lars Lagerbäck ønsket seg en norsk assistent som kjente norsk fotball og norsk kultur bedre enn ham selv. Tirsdag ble Per Joar Hansen klar som svenskens høyre hånd.

Per Joar Hansen

SKREV UNDER: Per Joar Hansen ble tirsdag ansatt som Lars Lagerbäcks assistent på det norske landslaget.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– Dette er en spennende utfordring som det hadde vært svært vanskelig å takke nei til. Jeg ser frem til å jobbe med Lars og dra lærdom av hans vanvittige erfaring og kompetanse. Han er en av Europas mest suksessrike landslagstrenere, og jeg gleder meg til å se hva vi kan gjøre sammen med Norge, sier Hansen i en pressemelding.

51-åringen har tidligere ledet blant annet GIF Sundsvall, Rosenborg, Aalesund og Ranheim i tillegg til det norske U21-landslaget.

Debut i Belfast

«Perry», som har vært uten trenerjobb siden han fikk sparken i RBK sommeren 2014, ledet blant annet ungguttene til EM i 2013 etter en dramatisk kvalifisering mot Frankrike.

Lagerbäck og Hansen får sine debuter på benken i VM-kvalifiseringskampen borte mot Nord-Irland 26. mars.

Lars Lagerbäck

FÅR MED «PERRY»: Lars Lagerbäck ble ansatt som norsk landslagssjef tidligere i vinter.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Jeg kjenner «Perry» fra hans tid i Sverige, og jeg er veldig glad for at vi nå har landet på denne løsningen. Hans personlighet er ikke så lik min og det blir bra for dynamikken i gruppen. Det har også vært veldig viktig for meg å få inn en norsk assistenttrener, som kjenner norsk fotball og den norske kulturen bedre enn meg, sier Lagerbäck.

Oppgaver i Norge

Selv om Hansen de siste årene ikke har hatt noen trenerjobb, har han vært tett på gjennom sin jobb i toppfotballsenteret.

– En av «Perry» sine viktige oppgaver blir spillerobservasjon i både inn- og utland. Vi har fått et sterkt team som kjenner hverandre fra før, og som jeg er trygg på vil utfylle hverandre godt, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal