NRK Meny
Normal

«Perry» blir Lagerbäck-assistent

Lars Lagerbäck ønsket seg en norsk assistent som kjente norsk fotball og norsk kultur bedre enn ham selv. Tirsdag ble Per Joar Hansen klar som svenskens høyre hånd.

Per Joar Hansen

SKREV UNDER: Per Joar Hansen ble tirsdag ansatt som Lars Lagerbäcks assistent på det norske landslaget.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– Dette er en spennende utfordring som det hadde vært svært vanskelig å takke nei til. Jeg ser frem til å jobbe med Lars og dra lærdom av hans vanvittige erfaring og kompetanse. Han er en av Europas mest suksessrike landslagstrenere, og jeg gleder meg til å se hva vi kan gjøre sammen med Norge, sier Hansen i en pressemelding.

51-åringen har tidligere ledet blant annet GIF Sundsvall, Rosenborg, Aalesund og Ranheim i tillegg til det norske U21-landslaget.

Debut i Belfast

«Perry», som har vært uten trenerjobb siden han fikk sparken i RBK sommeren 2014, ledet blant annet ungguttene til EM i 2013 etter en dramatisk kvalifisering mot Frankrike.

Lagerbäck og Hansen får sine debuter på benken i VM-kvalifiseringskampen borte mot Nord-Irland 26. mars.

Lars Lagerbäck

FÅR MED «PERRY»: Lars Lagerbäck ble ansatt som norsk landslagssjef tidligere i vinter.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Jeg kjenner «Perry» fra hans tid i Sverige, og jeg er veldig glad for at vi nå har landet på denne løsningen. Hans personlighet er ikke så lik min og det blir bra for dynamikken i gruppen. Det har også vært veldig viktig for meg å få inn en norsk assistenttrener, som kjenner norsk fotball og den norske kulturen bedre enn meg, sier Lagerbäck.

Oppgaver i Norge

Selv om Hansen de siste årene ikke har hatt noen trenerjobb, har han vært tett på gjennom sin jobb i toppfotballsenteret.

– En av «Perry» sine viktige oppgaver blir spillerobservasjon i både inn- og utland. Vi har fått et sterkt team som kjenner hverandre fra før, og som jeg er trygg på vil utfylle hverandre godt, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb.

Siste nytt

 • Zlatan klar for Los Angeles Galaxy

  I en helsides annonse i Los Angeles Times blir overgangen for Zlatan Ibrahimovic til Los Angeles Galaxy bekreftet.

  – Kjære Los Angeles, vær så god! skriver Zlatan og blir avbildet i annonsen i sin nye drakt.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Andrew Yates / Reuters
 • Nytt nederlag for Zuccarello

  Drømmen om NHL-sluttspill henger i en enda tynnere tråd for New Yorks Rangers og Mats Zuccarello etter nok et tap. Det endte 3-4 mot Philadelphia Flyers. Det er ti poeng opp til New Jersey Devils, som har den siste «wild card»-plassen.

  Video Zucca spent foran ny sesong
  Foto: Nyhetsspiller
 • Ringerike rykker opp

  Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.

  Ishockey: Kvalifisering til Get-ligaen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
V-cupfinale skiskyting: Sprint kvinner
Vinterstudio
V-cupfinale hopp: Skiflyging
Sport i dag med V-cupfinaler, skiskyting og hopp
Sport i dag
Privatlandskamp fotball menn: Norge - Australia
VM kunstløp: Friløp kvinner