NRK Meny
Normal

«Perry» blir Lagerbäck-assistent

Lars Lagerbäck ønsket seg en norsk assistent som kjente norsk fotball og norsk kultur bedre enn ham selv. Tirsdag ble Per Joar Hansen klar som svenskens høyre hånd.

Per Joar Hansen

SKREV UNDER: Per Joar Hansen ble tirsdag ansatt som Lars Lagerbäcks assistent på det norske landslaget.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– Dette er en spennende utfordring som det hadde vært svært vanskelig å takke nei til. Jeg ser frem til å jobbe med Lars og dra lærdom av hans vanvittige erfaring og kompetanse. Han er en av Europas mest suksessrike landslagstrenere, og jeg gleder meg til å se hva vi kan gjøre sammen med Norge, sier Hansen i en pressemelding.

51-åringen har tidligere ledet blant annet GIF Sundsvall, Rosenborg, Aalesund og Ranheim i tillegg til det norske U21-landslaget.

Debut i Belfast

«Perry», som har vært uten trenerjobb siden han fikk sparken i RBK sommeren 2014, ledet blant annet ungguttene til EM i 2013 etter en dramatisk kvalifisering mot Frankrike.

Lagerbäck og Hansen får sine debuter på benken i VM-kvalifiseringskampen borte mot Nord-Irland 26. mars.

Lars Lagerbäck

FÅR MED «PERRY»: Lars Lagerbäck ble ansatt som norsk landslagssjef tidligere i vinter.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Jeg kjenner «Perry» fra hans tid i Sverige, og jeg er veldig glad for at vi nå har landet på denne løsningen. Hans personlighet er ikke så lik min og det blir bra for dynamikken i gruppen. Det har også vært veldig viktig for meg å få inn en norsk assistenttrener, som kjenner norsk fotball og den norske kulturen bedre enn meg, sier Lagerbäck.

Oppgaver i Norge

Selv om Hansen de siste årene ikke har hatt noen trenerjobb, har han vært tett på gjennom sin jobb i toppfotballsenteret.

– En av «Perry» sine viktige oppgaver blir spillerobservasjon i både inn- og utland. Vi har fått et sterkt team som kjenner hverandre fra før, og som jeg er trygg på vil utfylle hverandre godt, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb.

Siste nytt

 • Beskyldes for seksuell trakassering

  Carlo Tavecchio, som mandag gikk av som fotballpresident i Italia, blir beskyldt for seksuell trakassering av en tidligere ansatt. En kvinne forteller om en hendelse som skal ha funnet sted på Tavecchios kontor i et intervju med avisen Corriere della Sera.

  Italian Football Federation (FIGC) President Tavecchio looks on during a news conference in Rome
  Foto: Max Rossi / Reuters
 • Minde klar for Wolfsburg

  Den norske fotballprofilen Kristine Minde blir lagvenninne med Caroline Graham Hansen i tyske Wolfsburg fra neste sesong. Tirsdag bekreftet den tyske storklubben signeringen. Minde opplyste selv i forrige uke at hun forlater svenske Linköping.

  Kampen Norge - Belgia under EM fotball kvinner.
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Tre FIFA-toppar utestengde

  FIFAs etiske komité utestengjer Richard Lai frå Guam, Julio Rocha frå Nicaragua og Rafael Esquivel frå Venezuela for livstid. Dei tre FIFA-toppane har sagt seg skuldig i korrupsjon under rettssaka som pågår i New York.

  Julio Rocha og Sepp Blatter
  Foto: Esteban Felix / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vi er landslaget - fra gutter til menn