NRK Meny
Normal

«Ødegaard sto igjen som statist»

KOMMENTAR: Martin Ødegaard slet med å involvere seg da Castilla gikk på sitt fjerde strake tap, mot Rayo Vallecano B. I andre omgang , før han ble byttet ut, var han nærmest usynlig.

Ødegaard

INGEN GOD KAMP: Martin Ødegaard fikk ikke vist seg fram i søndagens kamp.

Foto: Javier Lizón / EFE / NTB scanpix

Martin Ødegaards opphold i Castilla har hatt en tendens til å variere mellom to ekstremer.

I enkelte kamper har han regissert angrepsspillet på mesterlig vis. Hjemmekampen mot Barakaldo, hvor Ødegaard scoret sitt første mål, var et godt eksempel. Et annet var den første omgangen borte mot Leioa, hvor han skapte en rekke fine sjanser fra sin rolle på høyre kant.

Andre ganger kunne han like gjerne blitt igjen i garderoben. Det oppstår ofte perioder hvor Castilla sliter med å skape etablert spill. Når ballen ikke går langs bakken, står Ødegaard igjen som statist langs krittlinjen.

Dette var en av disse kampene.

Ødegaard skapte lite med de sjansene han fikk her, men de var få. Zinédine Zidanes mannskap slet periodevis med å ta ballen fra hjemmelaget, og når de angrep var løsningen ofte en lang pasning i bakrom eller mot flaggsonen. Flere avleveringer var uten adresse.

Kun et par glimt ble vist fra nordmannens side de første 45 minuttene. Etter pause, før han ble tatt av banen, kunne han like gjerne spilt med joggesko.

Trengte et løft

Som lag trengte Castilla sårt en seier her etter en formkollaps som har vippet dem ned fra toppen av deres avdeling i spansk tredjedivisjon. Før dette oppgjøret hadde de kun vunnet én av sine siste syv kamper, og tapt tre på rad.

Det var allerede lagets svakeste periode siden den katastrofale sesongåpningen, hvor de tapte fem av sine første seks kamper.

Slikt påvirker opprykkskampen. Før denne runden lå Castilla helt nede på syvendeplass, fem poeng bak lederlaget Real Unión, men med én kamp mindre spilt. Tabellen er jevn i toppen, men formkurven har bekymret med hensyn til spill i andredivisjon neste sesong. De fire øverste lagene i avdelingen går videre til playoff-runden.

Forrige helg ble de hvite sendt hjem fra hjemmesterke Huesca med 2-0-tap i sekken. I den kampen, for første gang siden debuten mot Athletic Club B, startet Ødegaard på benken.

Playmakeren ble satt inn i andre omgang, men det forhindret ikke et nytt forsmedelig nederlag.

Tilbake i startoppstillingen

Her virket det mer enn mulig for Castilla å slå tilbake. Forholdene virket også lovende for Ødegaard. Han vendte tilbake til startoppstillingen og startet på høyre kant, en posisjon Zidane ofte bruker ham i når Castilla spiller borte.

Rayo B, basert i et av Madrids arbeiderklassestrøk sørøst i byen, rykket opp til Segunda B forrige sesong, men har slitt med å tilpasse seg nivået. Før denne runden lå laget nest siste på tabellen, på 19. plass. Formen var heller ikke stort å skryte av. Rayos tre siste kamper hadde endt med tap.

De hadde ikke vunnet en hjemmekamp siden oktober.

Spilleforholdene var gunstige. Rayos treningsanlegg er anlagt med kunstgress, så det ble ingen gjensyn med gjørmehullene som ofte dukker opp i Baskerland. Alt lå pent til rette.

Lite involvert

Det var imidlertid lite å rapportere om Ødegaard i den første omgangen. Castilla presset høyt i begynnelsen, men utover mot pause begynte Rayo B å trille ball, og gjestene var fornøyde med å ligge og vente, for så å angripe kjapt.

De få situasjonene Ødegaard fikk var ofte med ballen i beina ute på kant, hvor han ville trekke innover for å tre gjennom en medspiller på løp. Dette er typisk av playmakeren.

Men avleveringene her ble enten klarert eller brutt.

Enkelte involveringer var mer vellykkede. Ødegaard bidro med et fint lite løp langs høyrekant som skaffet corner, et overhopp på et innlegg, et lekent hælspark, og en strålende corner mot bakre stolpe som ble headet i treverket.

Men det ble med små glimt. Et par dødballer gikk også rett i første forsvarer.

Pause fra Castilla

Håpet var at andre omgang ville bli travlere for 16-åringen, men slik ble det ikke. Tvert imot.

Da Castilla vant ballen ble den enten klarert fra dype posisjoner eller spilt kjapt i lengderetning. Ødegaard var knapt nær ballen. Og så ble han byttet ut.

Stortalentet vil nå ta pause fra Castilla for å knytte seg til Norges landslagstropp til EM-kvalifiseringskampen mot Kroatia i Zagreb lørdag. Samme helg vil Castilla møte Las Palmas B hjemme på Valdebebas, hvor de vil spille for sin første seier på fem kamper.

De bør lykkes om det skal bli opprykk, for denne formen kan ikke fortsette. Forhåpentligvis vil Ødegaard returnere til et lag med fornyet håp og optimisme.

Castilla tapte til slutt 2-1.

Siste nytt

 • City vann trass to Napoli-straffer

  Manchester City slo Napoli 2-1 i meisterligaen. Raheem Sterling og Gabriel Jesus gav City 2-0 tidleg.

  Så stoppa det opp for engelskmennene. Napoli bomma først på straffe, men Amadou Diawara scora då Napoli fekk ny straffe.

  City har dermed vunne alle sine tre kampar i gruppespelet.

 • Start med langt steg mot opprykk

  Start slo Ranheim 4-2 og har stø kurs mot opprykk til eliteserien.

  Andreas Rye og Mads Reginiussen gav Ranheim 2-0. Men to av Niels Vorthoren gav 2-2 ved pause, og to av Steffen Lie Skålevik sikra Start-siger.

  Start - Ranheim
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal