«Nye» Russland kan overrumple Norge

Verdensklasse i alle posisjoner og kanskje verdens største håndballtalent. I tillegg har russerne begynt å kontre. «Nye» Russland venter Norge i VM-åpningen i kveld.

Anna Vyakhireva

«NYE» RUSSLAND: Anna Vyakhireva og resten av det russiske laget kan bli en tøff motstander for Norge i VMs åpningskamp

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Det er ikke krise om vi taper den første kampen, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til NRK på VMs første pressetreff.

– Jeg har vært med på mesterskap hvor vi har tapt første kampen mange ganger før. Det viktigste er å vokse gjennom mesterskapet. Å tåle mer kamp for kamp. Kampen mot Russland er åpen, og vi har selvsagt lyst å starte med en seier.

Et av verdens største talenter

Anna Vyakhireva er bare 20 år gammel, men allerede spådd en stor håndballkarriere. I oppkjøringsturneringen på Lillehammer scoret hun kun 2 mål mot Norge, men da ble hun brukt på kanten. Som back mot Sverige og Nederland scoret hun 17(!) mål.

– Hun er beingod! Hun er ikke typisk russisk spiller. Faktisk mer typisk norsk. Hun hadde passet fint til hos oss, ler Camilla Herrem før hun legger til at det er mange som har forsvunnet ut i pølseboden etter å ha møtt Vyakhireva.

– Hun er ekstrem. Farten i fintene er ekstrem. I tillegg er hun god til å finte og god til å spille opp andre.

– Ekstremt vanskelig å bytte hånd

Camilla Herrem

IMPONERT: - Det er sykt vanskelig å bytte hånd, sier Camilla Herrem om Anna Vyakhireva

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Herrem har også fått med seg at den unge russeren opprinnelig var høyrehendt, men faren skal ha fortalt henne at hun ville vært bedre venstrehendt.

– Bare det i seg sjøl er sykt ! Det er ekstremt vanskelig å bytte hånd sånn. Nei, jeg er imponert, sier Herrem.

– Det å bytte hånd er meget sjeldent. Har hørt noen få som har forsøkt, men ingen på dette nivået. Det som er unikt med nr 13 er at hun er like god i fintene begge veier. Vanskelig å stanse, samt gode straffekast, sier NRKs ekspert Geir Oustorp, som ikke mener at Norge er VM-favoritt.

Må stå kampen ut

Da Norge møtte Russland på Gjøvik forrige uke endte det 26-26 i en kamp der Norge til tider spilte bra. Det holder ikke i VM:

– Vi må være skjerpa hele tiden. De første tjue minuttene mot Russland var bra. Det er der vi må være hele tiden. Der må nivået ligge. Jeg er sikker på at jentene er klar til å gi juling i kveld, sier Heidi Løke til NRK.

Løke blir en viktig brikke i forsvar for Norge i kveld. Et norsk lag som er avhengig av at flere enn Nora Mørk og Stine Bredal Oftedal står frem.

Norges kamp hører du direkte i NRK P1 fra klokken 20.20.

I tillegg sender NRK Spania – Kasakhstan på NRK Sport på DAB, nett og mobil fra klokken 18.10.

Siste nytt

 • Årsbeste av Isene i diskos

  Ola Stunes Isene viste god form i diskosringen under Muliglekene i friidrett i Jessheim søndag. 63,82 var både banerekord og klar norsk årsbeste.

  Isene hadde også gyldige kast på 61,28 og 60,80 i søndagens stevne. Vinnerresultatet var snaut fire meter bak hans personlige rekord fra i fjor.

  I stevnet som ble avviklet med strenge smittevernregler måtte Isene blant annet hente diskosen selv etter sine kast, skriver Norges Friidrettsforbund på sitt nettsted.

  Isene
  Foto: Jessica Gow/TT / Jessica Gow/TT
 • Carlsen tok første stikk mot So

  Magnus Carlsen vant de to første hurtigsjakkpartiene i kvartfinalen mot Wesley So i onlineturneringen Rapid Challenge, og amerikaneren ga opp.

  Dermed tok Carlsen første stikk i kvartfinaleduellen som utkjempes i best av tre kamper.

  Kampen mellom Carlsen og So fortsetter tirsdag. Dersom So vinner og det står 1-1, avgjøres det hele i siste kamp onsdag.

  1D_QdRP7-Q4
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge
 • Hummels usikker før toppkampen

  Mats Hummels måtte ut ved pause da Borussia Dortmund vant i Wolfsburg lørdag. Nå er stopperkjempen usikker før tirsdagens storkamp mot Bayern München.

  – Mats har problemer med hælsenen. Det er et problem han har slitt med en stund, men vi håper at han kan spille tirsdag, sa sportsdirektør Michael Zorc.

  Bayern München topper tabellen fire poeng foran Borussia Dortmund med sju kamper igjen å spille.

  D6qE6snBSYw
  Foto: Michael Sohn / Michael Sohn

Sendeplan

Kl. Program Kanal