NRK Meny
Normal

– Northug har trent bedre enn i fjor

Til tross for fyllekjøringen mener manager Are Sørum Langås at Petter Northug er bedre i rute til Falun-VM enn han var til Sotsji-OL. Det kommenterer hovedpersonen med et bilde av en snegle.

Petter Northug

I RUTE: Petter Northug har respondert godt på treningen i sommer, ifølge manager Are Sørum Langås.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Petter har kommet veldig godt i gang med treninga og bygger en veldig god grunnmur gjennom sommeren, og det rapporteres også at han responderer veldig bra på mye trening, sier Are Sørum Langås til NRK.no.

– Har han trent bedre i år enn på samme tid i fjor?

– Det har han nok helt klart, sier Langås.

Petter Northug er for tiden særdeles lite tilgjengelig for media.

På sms-spørsmål fra NRK.no om han faktisk har trent bedre enn på samme tid i fjor, slik Langås hevder, svarer han med et bilde av en snegle – og ett ord: «Næppe».

Det tyder om ikke annet på at Northug er i live, og kanskje til og med i brukbart humør. Men det sier neppe særlig mye om hvordan det faktisk ligger an med treninga.

Uavklart situasjon

Da er det nok større grunn til å feste lit til opplysningene fra Langås, som er en av få offisielle støttespillere Northug har akkurat nå.

Etter skuffende sportslige resultater i OL, og promillekjøringen som endte i kollisjon tidlig i mai, pågår det en tøff dragkamp om Northug i kulissene.

Hovedsponsor Coop har som kjent krevd at Northug bryter med selskapet som drev management for ham sist vinter. Det prøver Northug å få til, men situasjonen er ikke avklart.

Kommunikasjonen går via advokater.

Det som er sikkert, er at Northugs hjelpere i tur og orden har forsvunnet ut av ansattlista i Nye Høyder. Det gjelder manager Are Langås, sponsorsjef Vegard Støten, treningshjelper Stig Rune Kveen og ikke minst pappa John Northug.

Det foreligger heller ingen dom etter fyllekjøringen.

Men ingenting av dette hindrer altså Petter Northug i å trene. Akkurat nå trener han for fullt i de italienske alper. Det skal han gjøre fram til 20. juli.

Saken fortsetter under bildet

Manager Are Sørum Langås i forgrunnen og Petter Northug jr.

Manager Are Sørum Langås sammen med Petter Northug. - Han trener bedre enn i fjor, sier manageren.

Norway Cup og rulleskirenn

Og hele programmet fram til sesongstart er i all hovedsak lagt, ifølge Langås.

– Når Petter kommer hjem fra Italia, skal han innom Norway Cup og spille kjendiskamp på Ekebergsletta før han reiser til Blinkfestivalen i Sandnes, forteller manageren.

Deretter skal Northug gå et rulleskirenn i Trysil, så deltar han i Toppidrettsveka, før han går Kirkebakken Grand Prix på Hamar.

– Da nærmer vi oss slutten av august, og det begynner å være tid for en ny høydesamling, påpeker Langås.

Ifølge manageren planlegger Northug også et høydeopphold i oktober.

Hva slags sportslig oppfølging Northug får akkurat nå, vil imidlertid ikke Langås svare på.

– Alt rundt teamet får vi komme tilbake til på et litt senere tidspunkt, sier han.

Har knekt koder sjøl

Eirik Myhr Nossum sluttet som trener etter OL. Coop har krevd at Northug skaffer seg en tøff trener, og tidligere landslagstrener Morten Aa Djupvik er ønsket.

Han kan imidlertid ikke gå inn i en formell rolle før Northug har innfridd Coops krav om å avslutte samarbeidet med Nye Høyder.

Langsås mener at Northug likevel ikke er sportslig skadelidende. I hvert fall har han ikke kommunisert noe annet til sin nærmeste støttespiller.

– Petter er en selvstendig mann på det med trening. Han har knekt de fleste koder sjøl og er ikke uvant med å ha styringa sjøl, så det tror jeg går veldig bra, sier Langås.

Torsdag 19. februar starter VM i Falun.


Siste nytt

 • Zuccas nye sjef klar

  51 år gamle David Quinn er ansatt som ny trener for Mats Zuccarellos NHL-klubb New York Rangers. Quinn kommer fra trenerjobben til Boston University. Quinn erstatter Alain Vigneault. Han fikk sparken bare timer etter at New York Rangers ikke tok seg til NHL-sluttspillet for første gang siden 2010.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images
 • Ancelotti blir Napoli-trener

  Carlo Ancelotti (58) har skrevet under en treårskontrakt som trener for serie A-klubben Napoli. Ancelotti fikk sparken i Bayern München sist høst. Han erstatter Maurizio Sarri som ledet Napoli til andreplass bak Juventus. Sarri skal være aktuell som ny trener i både Chelsea og Zenit St. Petersburg.

  SOCCER-ITALY-NAP/
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal