– Northug har trent bedre enn i fjor

Til tross for fyllekjøringen mener manager Are Sørum Langås at Petter Northug er bedre i rute til Falun-VM enn han var til Sotsji-OL. Det kommenterer hovedpersonen med et bilde av en snegle.

Petter Northug

I RUTE: Petter Northug har respondert godt på treningen i sommer, ifølge manager Are Sørum Langås.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Petter har kommet veldig godt i gang med treninga og bygger en veldig god grunnmur gjennom sommeren, og det rapporteres også at han responderer veldig bra på mye trening, sier Are Sørum Langås til NRK.no.

– Har han trent bedre i år enn på samme tid i fjor?

– Det har han nok helt klart, sier Langås.

Petter Northug er for tiden særdeles lite tilgjengelig for media.

På sms-spørsmål fra NRK.no om han faktisk har trent bedre enn på samme tid i fjor, slik Langås hevder, svarer han med et bilde av en snegle – og ett ord: «Næppe».

Det tyder om ikke annet på at Northug er i live, og kanskje til og med i brukbart humør. Men det sier neppe særlig mye om hvordan det faktisk ligger an med treninga.

Uavklart situasjon

Da er det nok større grunn til å feste lit til opplysningene fra Langås, som er en av få offisielle støttespillere Northug har akkurat nå.

Etter skuffende sportslige resultater i OL, og promillekjøringen som endte i kollisjon tidlig i mai, pågår det en tøff dragkamp om Northug i kulissene.

Hovedsponsor Coop har som kjent krevd at Northug bryter med selskapet som drev management for ham sist vinter. Det prøver Northug å få til, men situasjonen er ikke avklart.

Kommunikasjonen går via advokater.

Det som er sikkert, er at Northugs hjelpere i tur og orden har forsvunnet ut av ansattlista i Nye Høyder. Det gjelder manager Are Langås, sponsorsjef Vegard Støten, treningshjelper Stig Rune Kveen og ikke minst pappa John Northug.

Det foreligger heller ingen dom etter fyllekjøringen.

Men ingenting av dette hindrer altså Petter Northug i å trene. Akkurat nå trener han for fullt i de italienske alper. Det skal han gjøre fram til 20. juli.

Saken fortsetter under bildet

Manager Are Sørum Langås i forgrunnen og Petter Northug jr.

Manager Are Sørum Langås sammen med Petter Northug. - Han trener bedre enn i fjor, sier manageren.

Norway Cup og rulleskirenn

Og hele programmet fram til sesongstart er i all hovedsak lagt, ifølge Langås.

– Når Petter kommer hjem fra Italia, skal han innom Norway Cup og spille kjendiskamp på Ekebergsletta før han reiser til Blinkfestivalen i Sandnes, forteller manageren.

Deretter skal Northug gå et rulleskirenn i Trysil, så deltar han i Toppidrettsveka, før han går Kirkebakken Grand Prix på Hamar.

– Da nærmer vi oss slutten av august, og det begynner å være tid for en ny høydesamling, påpeker Langås.

Ifølge manageren planlegger Northug også et høydeopphold i oktober.

Hva slags sportslig oppfølging Northug får akkurat nå, vil imidlertid ikke Langås svare på.

– Alt rundt teamet får vi komme tilbake til på et litt senere tidspunkt, sier han.

Har knekt koder sjøl

Eirik Myhr Nossum sluttet som trener etter OL. Coop har krevd at Northug skaffer seg en tøff trener, og tidligere landslagstrener Morten Aa Djupvik er ønsket.

Han kan imidlertid ikke gå inn i en formell rolle før Northug har innfridd Coops krav om å avslutte samarbeidet med Nye Høyder.

Langsås mener at Northug likevel ikke er sportslig skadelidende. I hvert fall har han ikke kommunisert noe annet til sin nærmeste støttespiller.

– Petter er en selvstendig mann på det med trening. Han har knekt de fleste koder sjøl og er ikke uvant med å ha styringa sjøl, så det tror jeg går veldig bra, sier Langås.

Torsdag 19. februar starter VM i Falun.


Siste nytt

 • Sverige ber FIFA reagere mot Qatar

  Det svenske fotballforbundet (SvFF) har sendt brev til FIFA der dei ber om reaksjonar mot Qatars utnytting av gjestearbeidarar under arbeidet med førebuing av fotball-VM 2022, melder SVT.

  Sverige ber om at FIFA brukar makta si for å endre dette, og det raskt. SvFF ber om eit møte med FIFA. 6500 gjestearbeidarar ha mista livet i samband med dette arbeidet sidan Qatar fekk tildelt VM for ti år sidan.

  – Då var utnyttinga av gjestearbeidarar i landet allereie velkjent, og det har halde fram. SvFF er av den oppfatning at tildelinga av VM til Qatar var feil, skriv forbundet.

  SvFF har vitja landet tre gonger sidan 2016 for å prøve å påverke situasjonen, ifølgje brevet, som er underskrive av presienten og gneneralsekretæren i forbundet.

  Sveitsiske bygningsarbeidere oppfordrer til boikott av Qatar VM
  Foto: FABRICE COFFRINI / Afp
 • Målrush skjøv WBA mot nedrykk

  Jamie Vardy brøt måltørken og bidro også med en assist da Leicester tok tre viktige poeng i kampen for mesterligaspill med 3-0 over West Bromwich.

  Leicester innehar med seieren fortsatt tredjeplassen på tabellen, med syv poeng opp til Manchester United og fire poeng ned til Chelsea og West Ham.

  For West Bromwich er det verre. De har ni poeng opp til Burnley på rett side av streken, og det er bare seks kamper igjen.

  gldrIK3gKFw
  Foto: Michael Regan / AP
 • Zlatan forlenger med Milan

  Zlatan Ibrahimovic fortsetter karrieren i AC Milan - i hvert fall til sommeren 2022. Det kunngjorde Serie A-klubben torsdag kveld. Ibrahimovic, som fyller 40 år i oktober, har scoret 84 mål på 130 kamper for den italienske klubben.

  FILE PHOTO: Serie A - AC Milan v Torino
  Foto: Alessandro Garofalo / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal