– Northug har trent bedre enn i fjor

Til tross for fyllekjøringen mener manager Are Sørum Langås at Petter Northug er bedre i rute til Falun-VM enn han var til Sotsji-OL. Det kommenterer hovedpersonen med et bilde av en snegle.

Petter Northug

I RUTE: Petter Northug har respondert godt på treningen i sommer, ifølge manager Are Sørum Langås.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Petter har kommet veldig godt i gang med treninga og bygger en veldig god grunnmur gjennom sommeren, og det rapporteres også at han responderer veldig bra på mye trening, sier Are Sørum Langås til NRK.no.

– Har han trent bedre i år enn på samme tid i fjor?

– Det har han nok helt klart, sier Langås.

Petter Northug er for tiden særdeles lite tilgjengelig for media.

På sms-spørsmål fra NRK.no om han faktisk har trent bedre enn på samme tid i fjor, slik Langås hevder, svarer han med et bilde av en snegle – og ett ord: «Næppe».

Det tyder om ikke annet på at Northug er i live, og kanskje til og med i brukbart humør. Men det sier neppe særlig mye om hvordan det faktisk ligger an med treninga.

Uavklart situasjon

Da er det nok større grunn til å feste lit til opplysningene fra Langås, som er en av få offisielle støttespillere Northug har akkurat nå.

Etter skuffende sportslige resultater i OL, og promillekjøringen som endte i kollisjon tidlig i mai, pågår det en tøff dragkamp om Northug i kulissene.

Hovedsponsor Coop har som kjent krevd at Northug bryter med selskapet som drev management for ham sist vinter. Det prøver Northug å få til, men situasjonen er ikke avklart.

Kommunikasjonen går via advokater.

Det som er sikkert, er at Northugs hjelpere i tur og orden har forsvunnet ut av ansattlista i Nye Høyder. Det gjelder manager Are Langås, sponsorsjef Vegard Støten, treningshjelper Stig Rune Kveen og ikke minst pappa John Northug.

Det foreligger heller ingen dom etter fyllekjøringen.

Men ingenting av dette hindrer altså Petter Northug i å trene. Akkurat nå trener han for fullt i de italienske alper. Det skal han gjøre fram til 20. juli.

Saken fortsetter under bildet

Manager Are Sørum Langås i forgrunnen og Petter Northug jr.

Manager Are Sørum Langås sammen med Petter Northug. - Han trener bedre enn i fjor, sier manageren.

Norway Cup og rulleskirenn

Og hele programmet fram til sesongstart er i all hovedsak lagt, ifølge Langås.

– Når Petter kommer hjem fra Italia, skal han innom Norway Cup og spille kjendiskamp på Ekebergsletta før han reiser til Blinkfestivalen i Sandnes, forteller manageren.

Deretter skal Northug gå et rulleskirenn i Trysil, så deltar han i Toppidrettsveka, før han går Kirkebakken Grand Prix på Hamar.

– Da nærmer vi oss slutten av august, og det begynner å være tid for en ny høydesamling, påpeker Langås.

Ifølge manageren planlegger Northug også et høydeopphold i oktober.

Hva slags sportslig oppfølging Northug får akkurat nå, vil imidlertid ikke Langås svare på.

– Alt rundt teamet får vi komme tilbake til på et litt senere tidspunkt, sier han.

Har knekt koder sjøl

Eirik Myhr Nossum sluttet som trener etter OL. Coop har krevd at Northug skaffer seg en tøff trener, og tidligere landslagstrener Morten Aa Djupvik er ønsket.

Han kan imidlertid ikke gå inn i en formell rolle før Northug har innfridd Coops krav om å avslutte samarbeidet med Nye Høyder.

Langsås mener at Northug likevel ikke er sportslig skadelidende. I hvert fall har han ikke kommunisert noe annet til sin nærmeste støttespiller.

– Petter er en selvstendig mann på det med trening. Han har knekt de fleste koder sjøl og er ikke uvant med å ha styringa sjøl, så det tror jeg går veldig bra, sier Langås.

Torsdag 19. februar starter VM i Falun.


Siste nytt

 • Mason blir midlertidig manager

  Tottenham bekreftet tirsdag at Ryan Mason (29) er ansatt som midlertidig manager ut sesongen.

  Mason overtar jobben etter sparkede José Mourinho. Portugiseren ble løst fra stillingen mandag. Det skyldtes en rekke med svake kamper som gjør at det ser vrient ut å bli blant topp fire på tabellen.

  29 år gamle Mason er en tidligere midtbanespiller som spilte både for Tottenham og Hull. Han ble tvunget til å legge opp i 2018 etter en hodeskade. Mason blir sparket oppover fra stillingen som spillerutvikler.

  cu4d4HJqszY
  Foto: Rob Griffith / Ap
 • Everton i strupen på rivalene

  Everton gikk tirsdag til frontalangrep på de seks Premier League-klubbene som har takket ja til å være en del av den nye europeiske superligaen.

  Liverpool, Arsenal, Manchester United, Manchester City, Chelsea og Tottenham er alle del av fotballprosjektet der totalt tolv klubber inngår.

  Der rettes det i all hovedsak kritikk mot de seks Premier League-kollegene.

  I innlegget heter det blant annet at klubben er «lei seg og skuffet» over at en utbryterliga presses fram av seks klubber som utelukkende handler ut fra egne interesser og som ødelegger fotballens og Premier Leagues omdømme.

  «Denne latterlige arrogansen er ikke ønsket noe sted i fotballen utenfor klubbene som har utarbeidet denne planen», skriver klubbstyret på Goodison Park.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Clive Brunskill / AP
 • EU-kommisjonen om superligaen

  Visepresident Margaritis Schinas sier at EU-kommisjonen kan fordømme planene om Super League, men at de ikke kan gjøre noe for å stanse dem.

  I et intervju med den italienske avisen Messaggero sier Schinas at de ikke har verktøy til å intervenere mot de tolv utbryterklubbene.

  – Dette ligger ikke i vårt ansvar. Vi har i årevis akseptert de nasjonale fotballforbundenes og Uefas rett til å opptre som uavhengige organ. Det er disse som må finne løsningene på disse utfordringene, sier Schinas, som likevel stiller seg bak den tilnærmet unisone fordømmelsen av prosjektet.

  – Vi må forsvare den europeiske modellen basert på mangfold og inkludering, melder han på Twitter. (NTB).

  Belgium EU Organized Crime
  Foto: John Thys / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal