Hopp til innhold

– Northug har trent bedre enn i fjor

Til tross for fyllekjøringen mener manager Are Sørum Langås at Petter Northug er bedre i rute til Falun-VM enn han var til Sotsji-OL. Det kommenterer hovedpersonen med et bilde av en snegle.

Petter Northug

I RUTE: Petter Northug har respondert godt på treningen i sommer, ifølge manager Are Sørum Langås.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Petter har kommet veldig godt i gang med treninga og bygger en veldig god grunnmur gjennom sommeren, og det rapporteres også at han responderer veldig bra på mye trening, sier Are Sørum Langås til NRK.no.

– Har han trent bedre i år enn på samme tid i fjor?

– Det har han nok helt klart, sier Langås.

Petter Northug er for tiden særdeles lite tilgjengelig for media.

På sms-spørsmål fra NRK.no om han faktisk har trent bedre enn på samme tid i fjor, slik Langås hevder, svarer han med et bilde av en snegle – og ett ord: «Næppe».

Det tyder om ikke annet på at Northug er i live, og kanskje til og med i brukbart humør. Men det sier neppe særlig mye om hvordan det faktisk ligger an med treninga.

Uavklart situasjon

Da er det nok større grunn til å feste lit til opplysningene fra Langås, som er en av få offisielle støttespillere Northug har akkurat nå.

Etter skuffende sportslige resultater i OL, og promillekjøringen som endte i kollisjon tidlig i mai, pågår det en tøff dragkamp om Northug i kulissene.

Hovedsponsor Coop har som kjent krevd at Northug bryter med selskapet som drev management for ham sist vinter. Det prøver Northug å få til, men situasjonen er ikke avklart.

Kommunikasjonen går via advokater.

Det som er sikkert, er at Northugs hjelpere i tur og orden har forsvunnet ut av ansattlista i Nye Høyder. Det gjelder manager Are Langås, sponsorsjef Vegard Støten, treningshjelper Stig Rune Kveen og ikke minst pappa John Northug.

Det foreligger heller ingen dom etter fyllekjøringen.

Men ingenting av dette hindrer altså Petter Northug i å trene. Akkurat nå trener han for fullt i de italienske alper. Det skal han gjøre fram til 20. juli.

Saken fortsetter under bildet

Manager Are Sørum Langås i forgrunnen og Petter Northug jr.

Manager Are Sørum Langås sammen med Petter Northug. - Han trener bedre enn i fjor, sier manageren.

Norway Cup og rulleskirenn

Og hele programmet fram til sesongstart er i all hovedsak lagt, ifølge Langås.

– Når Petter kommer hjem fra Italia, skal han innom Norway Cup og spille kjendiskamp på Ekebergsletta før han reiser til Blinkfestivalen i Sandnes, forteller manageren.

Deretter skal Northug gå et rulleskirenn i Trysil, så deltar han i Toppidrettsveka, før han går Kirkebakken Grand Prix på Hamar.

– Da nærmer vi oss slutten av august, og det begynner å være tid for en ny høydesamling, påpeker Langås.

Ifølge manageren planlegger Northug også et høydeopphold i oktober.

Hva slags sportslig oppfølging Northug får akkurat nå, vil imidlertid ikke Langås svare på.

– Alt rundt teamet får vi komme tilbake til på et litt senere tidspunkt, sier han.

Har knekt koder sjøl

Eirik Myhr Nossum sluttet som trener etter OL. Coop har krevd at Northug skaffer seg en tøff trener, og tidligere landslagstrener Morten Aa Djupvik er ønsket.

Han kan imidlertid ikke gå inn i en formell rolle før Northug har innfridd Coops krav om å avslutte samarbeidet med Nye Høyder.

Langsås mener at Northug likevel ikke er sportslig skadelidende. I hvert fall har han ikke kommunisert noe annet til sin nærmeste støttespiller.

– Petter er en selvstendig mann på det med trening. Han har knekt de fleste koder sjøl og er ikke uvant med å ha styringa sjøl, så det tror jeg går veldig bra, sier Langås.

Torsdag 19. februar starter VM i Falun.


Siste nytt

 • Hovland på par halvveis på fredagens runde

  Viktor Hovland fortsetter å spille brukbar golf i det amerikanske PGA-mesterskapet, men har etter halvannen runde ikke greid å komme seg under par.

  Etter å ha gått torsdagens åpningsrunde på 70 slag med en birdie, en bogey og resten par, er han på vei mot noe lignende på 2. runde. Etter ni hull har han en birdie, en bogey og resten par.

  Det gir ham foreløpig delt 20.-plass, seks slag bak Justin Thomas som er i ledelse etter to strake 67-runder. Mange spillere er i likhet med Hovland i gang med sin fredagsrunde.

  Hovland fikk sin birdie på 4. hull. Etter godt spill senket han putten fra tre meters hold.

  Det ble bogey på det neste hullet. Både utslaget og det tredje slaget havnet i roughen, og han misset en parputt fra åtte meter.

  Ellers berget han både på 2. og 6. hull par med gode putter etter å ha havnet i en sandgrav.

  PGA Championship Golf
  Foto: Eric Gay / AP
 • Målløs generalprøve for Real Madrid

  Real Madrid gnistret på ingen måte en drøy uke før mesterligafinalen mot Liverpool. Den spanske seriemesteren fullførte sin hjemlige sesong med 0-0 mot Betis.

  I en ellers sjansefattig kamp mellom seriemester og cupmester hadde hovedstadslaget en kjempesjanse til å ordne sin 27. seier på 38 seriekamper da Karim Benzema og Rodrygo kom til en gigantisk dobbeltsjanse i det 51. minutt, men gjestene sto imot.

  I det 87. minutt kunne Betis ha avgjort kampen da Joaquin fikk ballen rett foran mål, men også hans avslutning strøk tverrliggeren.

  Real Madrid møter Liverpool i mesterligafinalen lørdag 28. mai.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Jose Breton / AP
 • Carlsen slo tilbake etter tabbe og tap

  Magnus Carlsen tapte fredagens første parti i Champions Chess-turneringen etter en kjempetabbe, men slo tilbake og vant to av de tre neste.

  Carlsen kom skjevt ut mot Rameshbabu Praggnanandhaa i dagens første parti. Inderen fikk et stort overtak, men verdensmesteren hadde utlignet det og så ut til å ha sikret remis med svarte brikker da han med dårlig tid gjorde et grovt feiltrekk med springeren. Det var bare å gi opp partiet etter 41 trekk.

  Han viste ingen nåde mot amerikanske Sam Shankland i dagens siste parti. Det ble vunnet etter 41 trekk, og med 15 av 24 mulige poeng er Carlsen i tetsjiktet etter to dager. Wei Yi fra Kina leder fortsatt med 18.

  Dermed ligger han fortsatt godt an vel halvveis i grunnspillet i onlineturneringen. De åtte beste tar seg videre til kvartfinale.

  Dubai World Chess Championship
  Foto: Jon Gambrell / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste