«Norske» Chelsea kronet til ligamester fra 2.-plass: – Spesielt å vinne på en sånn måte

Chelsea, med Maren Mjelde, Guro Reiten og Maria Thorisdottir, er ligamester i England til tross for at de lå på 2.-plass da superligaen ble avbrutt.

Britain Soccer Women's Super League

LIGAMESTER: Chelsea og Maren Mjelde (t.v.).

Foto: John Walton / John Walton

Denne artikkelen er over en måned gammel, og kan inneholde utdaterte råd fra myndighetene angående koronasmitten.

Hold deg oppdatert i NRKs oversikt, eller gjennom FHIs nettsider.

– Det er spesielt å vinne på en sånn måte. Men det er veldig kjekt, selv om vi skulle ønske at vi kunne fullført på normalt vis, sier Thorisdottir til NRK.

Thorisdottir, som også fyller 27 år fredag, har akkurat fått beskjeden når NRK ringer.

Fran Kirby og Maria Thorirsdottir

KAN GLISE: Maria Thorirsdottir (t.h.). Her sammen med Fran Kirby.

Foto: PAUL CHILDS / Reuters

Fredag formiddag bekreftet nemlig Englands fotballforbund (FA) at kvinnenes superliga og mesterskapsserie skal avgjøres på poengsnitt, mens opprykk og nedrykk avgjøres på sportslige prestasjoner.

– Glad jeg ikke er City-spiller nå

Det innebærer at Chelsea kan juble for sin tredje superligatittel. Chelsea lå ett poeng bak Manchester City, men med én kamp mindre spilt.

– Akkurat nå er jeg glad jeg ikke er City-spiller. Det er selvfølgelig kjipt, men hadde jeg vært på det laget selv, hadde jeg forstått det. Sånn er fotballen. Vi må godkjenne at det blir slik dette året, sier Thorisdottir.

Hun får støtte av lagvenninne Guro Reiten.

– Det er jo en merkelig situasjon, da. Vi skulle ønske at vi kunne vunnet den på en normal måte, men det var dessverre ikke mulig. Men når man ser på resultatene, har det vært helt fortjent. Vi har ikke tapt én kamp i år, sier Reiten til NTB.

Manchester City ender altså på 2.-plass, noe som innebærer mesterligaplass kommende sesong.

Liverpool rykker ned, mens Aston Villa er klare for opprykk.

Fryktet kansellering

Etter at superligaen ble avsluttet med umiddelbar virkning forrige mandag, har tre forslag vært skissert. Ifølge Sky Sports var ett forslag å annullere sesongen.

Det fryktet også Chelsea-leiren.

– Vi var redde for at hele sesongen skulle gå i vasken. Vi har hatt mesterligaspill mest i tankene. Jeg synes dette er en fair avgjørelse, sier Thorisdottir.

Det har ikke vært spilt superligafotball i England siden 23. februar som følge av koronavirusutbruddet.

Det gjensto seks fulle serierunder, men lagene har spilt ulikt antall kamper.

Men der Premier League setter i gang igjen 17. juni, blir det altså ikke flere kamper i superligaen.

– Vi har hatt diskusjoner frem og tilbake, og alle hadde et håp om å fullføre, men samtidig har vi sett på risikoen og alt som må ligge til rette. Vi som spillere og lag ble enige om å avbryte med tanke på sikkerhet. Vi ønsket ikke å ta noen risiko, og det ville blitt fokus på mye annet, forklarer Thorisdottir.

Mer om koronaviruset

Status Norge

Sist oppdatert: 13.07.2020
8981
Smittet
6
Innlagt
253
Døde

Siste nytt

 • King kan bli klar til City

  Joshua King var ikke med da Bournemouth tok tre uhyre viktige poeng i nedrykksstriden med 4-1-seier over Leicester søndag. Før kampen ble det opplyst at den norske landslagsspissen hadde pådratt seg en «mindre lårstrekk».

  Etter kampen sa manager Howe at han var usikker på omfanget av skaden, men tirsdag kom det positive nyheter fra samme mann.

  – Når det gjelder Joshua King, får vi se hvordan det går og om han rekker kampen, sier Bournemouth-manageren da han møtte pressen foran onsdagens vriene bortekamp mot City

  Joshua King
  Foto: Glynn Kirk / AP
 • Ingen supersprint i Holmenkollen

  Den nye skiskyttarøvinga supersprint, som skulle fått sin verdscupdebut i Holmenkollen komande sesong, er utsett til seinare.

  Sportssjef Felix Bitterling i det internasjonale skiskyttarforbundet seier til NRK at dei skal prøve ut øvinga med lengre løyper og utan ekstraskot i IBU-cupen komande vinter.

  Bakgrunnen for utsetjinga er mellom anna innspel frå dei aktive.

  Laster Twitter-innhold
 • Diomande ut med skade i comebacket

  Adama Diomande og Los Angeles FC var tilbake i aksjon i MLS tirsdag, men spissen måtte på ny ut med skade i 3-3-kampen mot Houston Dynamo.

  Diomande, som var ute med brudd i foten fra februar til april, skadet seg igjen i kampen mot Houston. Nok en gang var det foten som var problemet, og etter 79 minutter måtte Diomande byttes ut, snaue 20 minutter etter at han ble byttet inn.

  Adama Diomande
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal