NRK Meny
Normal

– Dette er ikke noe du bare melder deg på

For en uhyre sjelden gang skal to norske spillere i aksjon på samme dag i French Open i tennis.

Casper Ruud

VINNER: Casper Ruud ble tidenes yngste NM-vinner i fjor sommer. Søndag debuterer han i Grand Slam-sammenheng.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Både Viktor Durasovic (18) og Casper Ruud (16) spiller denne uken juniorturneringen i French Open Turneringen er en av de fire mest prestisjetunge gjennom året, og de to nordmennene er også seedet i trekningen.

– Dette er litt «unreal» for oss å ha to norske som er seedet i juniorturneringen i en Grand Slam, sier sportssjefen i Norges tennisforbund, Øivind Sørvald til NRK på telefon fra Paris.

Han har jobbet målrettet i mange år med ungdomssatsningen i norsk tennis, og er glad for at man nå begynner å se resultatene av det.

– Utfordringen er å være nøktern, og samtidig forklare norsk idrett hva dette er. Dette er ikke noe du melder deg på. Det er påmelding og kvotering for å få delta her og disse guttene er fantastiske ambassadører for tennisen og toppidretten, sier han.

French Open 2015

GODE VENNER: Casper Ruud og Viktor Durasovic er på plass i Paris, og gleder seg begge til å spille i årets French Open.

Foto: Privat

Favoritter på papiret

Durasovic er seedet som nummer fem og møter Renta Tokuda fra Japan. Casper Ruud på sin side er ranket som nummer 15, og møter Evan Furness fra Frankrike.

– Vi er veldig stolte, men det er ikke noe automatikk i at man går videre selv om man er seedet. Alle de 64 spillerne i tablået her er veldig gode, sier Sørvald.

På papiret er nordmennene favoritter i begge kamper, men konkurransen er tøff.

– I juniorklassen er det tre-fire spillere som er mye bedre enn resten, men bak der er det jevnt. Casper kan fint nå en kvartfinale eller semifinale om alt klaffer. Men dersom han ikke har «dagen», kan det også bli en tidlig exit, sa pappa Christian Ruud til VG søndag.

Må finne den rette balansen

Sportssjefen er enig i analysen, og mener den mentale balansen kan bli avgjørende.

– Det er om å gjøre å vite at det er vanskelig kamper hele veien, men gutta er dødskule og avslappede og gleder seg til å komme igang. Det er viktig å finne en balanse der man ikke er overtent, men at man klarer å spille sin beste tennis, sier Sørvald.

LES OGSÅ: To veier til tennistoppen

Siste nytt

 • Canada slått av Tyskland

  Canadas hockeylag nådde ikke finalen i OL etter et sensasjonelt nederlag for Tyskland i semifinalen fredag. Tyskland vant 4-3 og møter OUR i finalen søndag. Bronsekampen mellom Canada og Tsjekkia spilles lørdag.

  Tyskland hockey
  Foto: Jung Yeon-je / AFP
 • Kristoff nummer åtte etter velt

  Alexander Kristoff fikk en tung fredag i Abu Dhabi Tour. Syklisten endte på åttendeplass på den 3. etappen av rittet etter at han endte i asfalten 45 kilometer før målgang. Tyske Phil Bauhaus knep seieren. Kristoffer Halvorsen ble nummer 13, mens Sven Erik Bystrøm trillet inn som nummer 38.

  Alexander Kristoff
  Foto: Giuseppe Cacace / AFP
 • OUR klare for hockeyfinale

  De russiske hockeyherrene er klar for OL-finalen etter 3-0-seier over Tsjekkia i semifinalen. Nikita Gusev, Vladislav Gavrikov og Ilja Kovaltsjuk scoret målene for OUR.

  I finalen venter Canada eller Tyskland.

  Pyeongchang 2018 Winter Olympics
  Foto: Grigory Dukor / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin