NRK Meny
Normal

– Ikke lureri, men en misforståelse

– Dette er en misforståelse, sier Antanas Sakavickas etter at han ifølge Ishockeyforbundet forsøkte å lure dem.

KHL-juks

Her prøver KHL-representant (i midten) å forklare Vålerengas Jan Tore Kjær (til venstre) om behovet for en norsk klubb i den russiske ligaen

Foto: Anders Engeland / NRK

– Jeg representerer prosjektet om nye klubber i KHL, sier Sakavickas på telefonen til NRK, noen timer etter at Ishockeyforbundet har sendt ut en pressemelding der de skriver at de er forsøkt lurt.

Han beskriver en kommunikasjonssvikt mellom prosjektledelsen og KHL-ledelsen, noe som ifølge Sakavickas selv er årsaken til at ligaledelsen ikke visste at han reiste til Oslo.

– Jeg forsøkte å komme i kontakt med dem (KHL-ledelsen), men lederen hadde slått av telefonen, sier han.

– Og vi ser etter muligheter for å komme inn i Norge og finne klubber som i framtiden kan komme til å spille i KHL. Men jeg representerer ikke KHL i seg selv, jeg representerer prosjektet.

– Hva er forskjellen?

– At vi prøver å finne en plass i Norge der vi kan spille kamper i ligaen.

– Hvorfor tror du Norges Ishockeyforbund kan ha sendt ut den pressemeldingen de sendte i kveld?

– Det vet jeg ikke. Du får spørre Mr. Haukeland. Jeg har ikke prøvd å lure noen.

Forbundet: – Planene er ikke sanne

– Planene om en norsk klubb i KHL er ikke sanne. Personen som møtte Norges Ishockeyforbund denne uken har ingen tilknytning til ligaen, opplyser generalsekretær Jon Haukeland.

Ishockeyforbundet var onsdag i møte med en person som hevdet han representerte det som er kjent som verdens nest beste ishockeyliga. Bakgrunnen var at KHL skal ha ønsket å etablere et norsk lag.

"Representanten" med navnet Antanas Sakavickas besøkte også Vålerenga på sin tur til Norge. Der møtte han sportsdirektør Jan Tore Kjær sammen med en tolk.

NRK intervjuet Sakavickas da han var på besøk som angivelig KHL-representant på Jordal tidlig torsdag. Se intervjuet her:

Denne mannen utgir seg for å være fra den russiske ishockeyligaen KHL, med ambisjon for å verve en norsk klubb til ligaen. Det norske ishockeyforbundet hevder at mannen er en svindler.

Intervjuet med 'KHL-representant'

"KHLs planer"

– Vi er her for å sjekke fasilitetene, om det er noe som kan bli godt nok for KHL hvis vi får en klubb fra Norge, sa Sakavickas til NRK med et smil da han besøkte Vålerenga og Jordal onsdag. Han sa at han også skulle se på arenaene i Hamar, Lillehammer og Stavanger.

– Vi ser også på Telenor Arena på Fornebu og på Oslo Spektrum, la han til.

Han fortalte at KHL nå trengte litt tid for å bestemme seg.

– Men vi har en del tanker om prosjektet, sa "KHL-representanten".

- Hvorfor vil du ha et norsk lag i KHL?

– Neste år kommer fire nye klubber in i KHL. Én er Jokerit fra Finland, én blir sannsynligvis et russisk lag. De siste to plassene er åpne. Mange snakker om at vi bør ha et lag fra Sverige, det vil ikke jeg kommentere. Og da kan det vel være naturlig å være til stede også i Norge, fordi det en hockeynasjon, sa Sakavickas.

– Jeg håper det kan skje raskt, la han til.

– Vi er forsøkt lurt

Så viste det seg at det hele var en bløff. Verken mer eller mindre.

– Først mellom klokka fem og halv seks i kveld visste vi at vi var forsøkt lurt, sier Haukeland til NRK.

NIHF har lenge forsøkt å få bekreftet om mannen virkelig kom fra KHL. Torsdag fikk forbundsledelsen opplyst at han ikke gjør det.

– Vi er blitt forsøkt lurt. Vi tok møtet med en solid dose skepsis, og vi var ikke mindre skeptiske etterpå, sier Haukeland til NTB.

– Vi er tidligere blitt advart mot at det er en del folk som påstår å representere KHL, og at vi bør være oppmerksomme på det. Derfor ønsket vi en formell henvendelse. Vi var skeptiske, forteller generalsekretæren.

Torsdag kveld sendte han følgende pressemelding til NTB:

"Norges Ishockeyforbund registrerer at flere medier i dag spekulerer i muligheten for at den russiske ishockeyligaen KHL ønsker å etablere seg i Norge, basert på initiativ fra en person som har gitt seg ut for å representere KHL. Etter i lengre tid å ha forsøkt å få bekreftet vedkommendes tilknytning til KHL kan NIHF i dag bekrefte at en slik tilknytning ikke foreligger, og at vedkommende ikke representerer KHL på noe vis", skriver Haukeland.

Siste nytt

 • City vann trass to Napoli-straffer

  Manchester City slo Napoli 2-1 i meisterligaen. Raheem Sterling og Gabriel Jesus gav City 2-0 tidleg.

  Så stoppa det opp for engelskmennene. Napoli bomma først på straffe, men Amadou Diawara scora då Napoli fekk ny straffe.

  City har dermed vunne alle sine tre kampar i gruppespelet.

 • Start med langt steg mot opprykk

  Start slo Ranheim 4-2 og har stø kurs mot opprykk til eliteserien.

  Andreas Rye og Mads Reginiussen gav Ranheim 2-0. Men to av Niels Vorthoren gav 2-2 ved pause, og to av Steffen Lie Skålevik sikra Start-siger.

  Start - Ranheim
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal