NRK Meny
Normal

”Nødskriket” ble hørt

Suzann Pettersen gikk videre i major-konkurransen i golf i California selv etter dårlig spill fredag.

Suzann Pettersen
Foto: STEPHEN DUNN / AFP

”Alle” trodde at Suzann Pettersen hadde slått sitt siste slag i majorturneringen i California i går, da hun gikk andre runden 3 over par og 5 over totalt. Men ikke alle. Tuttas trener Gary Gilchrist var en av få som trodde på videre spill for Norges golfdronning etter at hun var ferdig på fredag ettermiddag.

- Vi får vente å se. For det nok en tøff dag her i dag. Og ikke mange muligheter til å gjøre birdier, sa han til NRK.

Tutta gikk rett på trening etter nok en vanskelig dag i California. Men i løpet av de timene hun og treneren brukte i etterkant gikk cuten sakte men sikkert nedover. Etter trening kunne hun puste lettet ut.

- Nå er jeg helt sikker på at jeg skal spille i morgen, smilte Tutta.

Men fornøyd med gårsdagen var hun langt i fra. For det er ikke ofte hun går runder nærmes birdies-frie. Det gjorde hun i går.

- Man blir ikke akkurat noen majorvinner med å putte slik som jeg gjør nå. Det er på greenene slagene ligger, for jeg gjør ikke så mange feil inn til de. Men så dårlig som jeg putter nå, er IKKE bra, så det må det gjøres noe med, sa en oppgitt Pettersen like etter at hun var ferdig i går.

- Jeg får ikke noe flyt i spillet. Setter jeg én, setter jeg kanskje flere også. Men når jeg ikke setter én engang, er det litt vanskelig å sette nummer to, smiler hun.

Det ble riktignok én fattig birdie i går. Men når hun leverer 4 bogeyer i tilligg var det lenge spennende om hun skulle greie cuten.

- Greenene var vanskelige i dag. De var kjappere enn de var i går, så de var vanskelig å lese. Hun hadde flere gode putter, men de gikk bare ikke inn, sa Gary Gilchrist etter runden.

Og han hadde nok rett. For det var mange som etter hvert slet på varme Mission Hills Country Club, og cuten stoppet til slutt på 5 over par. Dermed får altså Tutta fortsette, selv om hun nå sannsynligvis har slått fra seg å få hoppe i innsjøen som vinner av årets første major. Den drømmen er det ikke overraskende Lorena Ochoa som er nærmest å få realisert etter dag to. Hun deler ledelsen med Heather Young som begge er 5 under par. Svenske Annika Sörenstam ligger på delt 5. plass 3 under par totalt.

Tutta går ut på dagens runde kl 17.19 norsk tid.

Bjørnstad i slag

Henrik Bjørnstad spilte solid på Nationwide-turneringen i California og er også klar for spill på de to siste rundene.

Han leverte tre birdies og resten par på fredagens runde og ligger dermed på en solid 16.plass. Sammenlagt ligger han på par.

J.J. Killeen ligger ti slag under par sammenlagt og leder konkurransen suverent.

Bjørnstad går ut 20.40 norsk tid på lørdagens runde.

Resultater/liverscore (ekstern lenke)

Siste nytt

 • Ringerike rykker opp

  Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.

  Ishockey: Kvalifisering til Get-ligaen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Graham Hansen briljerte

  Caroline Graham Hansen storspilte da Wolfsburg knuste Slavia Praha i mesterligaens kvartfinale. 23-åringen leverte både scoring og målgivende pasning i 5-0-seieren. Dermed har det tyske storlaget et meget bra utgangspunkt før returoppgjøret i Tjekkia.

  FBL-C1-WOMEN-PARIS-WOLFSBURG
  Foto: FRANCK FIFE / Afp
 • Berg Edseth til topps

  Marte Berg Edseth vant superkombombieni NM etter en strålende slalåmomgang. Edseth lå på annenplass etter utfordelen, 0,84 sekunder bak Hannah Sæthereng, som måtte ta til takke med sølvet. Maren Skjøld endte på tredjeplass.

  NM Alpint på Hafjell
  Foto: Norges Skiforbund/Alpin-NM Hafjell/ / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NM alpint: Super-G, kvinner og menn
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
V-cupfinale skiskyting: Sprint kvinner
Vinterstudio