NRK Meny
Normal

”Nødskriket” ble hørt

Suzann Pettersen gikk videre i major-konkurransen i golf i California selv etter dårlig spill fredag.

Suzann Pettersen
Foto: STEPHEN DUNN / AFP

”Alle” trodde at Suzann Pettersen hadde slått sitt siste slag i majorturneringen i California i går, da hun gikk andre runden 3 over par og 5 over totalt. Men ikke alle. Tuttas trener Gary Gilchrist var en av få som trodde på videre spill for Norges golfdronning etter at hun var ferdig på fredag ettermiddag.

- Vi får vente å se. For det nok en tøff dag her i dag. Og ikke mange muligheter til å gjøre birdier, sa han til NRK.

Tutta gikk rett på trening etter nok en vanskelig dag i California. Men i løpet av de timene hun og treneren brukte i etterkant gikk cuten sakte men sikkert nedover. Etter trening kunne hun puste lettet ut.

- Nå er jeg helt sikker på at jeg skal spille i morgen, smilte Tutta.

Men fornøyd med gårsdagen var hun langt i fra. For det er ikke ofte hun går runder nærmes birdies-frie. Det gjorde hun i går.

- Man blir ikke akkurat noen majorvinner med å putte slik som jeg gjør nå. Det er på greenene slagene ligger, for jeg gjør ikke så mange feil inn til de. Men så dårlig som jeg putter nå, er IKKE bra, så det må det gjøres noe med, sa en oppgitt Pettersen like etter at hun var ferdig i går.

- Jeg får ikke noe flyt i spillet. Setter jeg én, setter jeg kanskje flere også. Men når jeg ikke setter én engang, er det litt vanskelig å sette nummer to, smiler hun.

Det ble riktignok én fattig birdie i går. Men når hun leverer 4 bogeyer i tilligg var det lenge spennende om hun skulle greie cuten.

- Greenene var vanskelige i dag. De var kjappere enn de var i går, så de var vanskelig å lese. Hun hadde flere gode putter, men de gikk bare ikke inn, sa Gary Gilchrist etter runden.

Og han hadde nok rett. For det var mange som etter hvert slet på varme Mission Hills Country Club, og cuten stoppet til slutt på 5 over par. Dermed får altså Tutta fortsette, selv om hun nå sannsynligvis har slått fra seg å få hoppe i innsjøen som vinner av årets første major. Den drømmen er det ikke overraskende Lorena Ochoa som er nærmest å få realisert etter dag to. Hun deler ledelsen med Heather Young som begge er 5 under par. Svenske Annika Sörenstam ligger på delt 5. plass 3 under par totalt.

Tutta går ut på dagens runde kl 17.19 norsk tid.

Bjørnstad i slag

Henrik Bjørnstad spilte solid på Nationwide-turneringen i California og er også klar for spill på de to siste rundene.

Han leverte tre birdies og resten par på fredagens runde og ligger dermed på en solid 16.plass. Sammenlagt ligger han på par.

J.J. Killeen ligger ti slag under par sammenlagt og leder konkurransen suverent.

Bjørnstad går ut 20.40 norsk tid på lørdagens runde.

Resultater/liverscore (ekstern lenke)

Siste nytt

 • Deumeland utskrevet

  Starts Jonas Deumeland ble fraktet bort på båre under klubbens oppgjør mot Strømsgodset i går. Klubben melder på sin nettside at tyskeren ble skrevet ut fra sykehus litt etter 23.30 i går kveld. – Jeg har litt smerter, men det går bra, sier keeperen.

  Jonas Deumeland
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Ruud faller på verdensrankingen

  Tennisspiller Casper Ruud går fem plasser ned på den siste ATP-rankingen og er nå på 143. plass. Rafael Nadal beholder posisjonen som verdensener. Nordmannen er for tiden i USA og forbereder seg til kvalifiseringen til US Open.

  Casper Ruud
  Foto: Daniel Bockwoldt / AFP
 • Carlsen vant etter maratonparti

  Etter hele seks og en halv time klarte endelig Magnus Carlsen å ta innersvingen på Sergej Karjakin og vinne i Sinquefield Cup i sjakk i USA. – Jeg er veldig glad nå. Jeg gjorde alt, sa Carlsen i intervjuet etterpå ifølge NTB.

  Magnus Carlsen
  Foto: Patrick Huerlimann / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Bodø/Glimt - Odd