”Nødskriket” ble hørt

Suzann Pettersen gikk videre i major-konkurransen i golf i California selv etter dårlig spill fredag.

Suzann Pettersen
Foto: STEPHEN DUNN / AFP

”Alle” trodde at Suzann Pettersen hadde slått sitt siste slag i majorturneringen i California i går, da hun gikk andre runden 3 over par og 5 over totalt. Men ikke alle. Tuttas trener Gary Gilchrist var en av få som trodde på videre spill for Norges golfdronning etter at hun var ferdig på fredag ettermiddag.

- Vi får vente å se. For det nok en tøff dag her i dag. Og ikke mange muligheter til å gjøre birdier, sa han til NRK.

Tutta gikk rett på trening etter nok en vanskelig dag i California. Men i løpet av de timene hun og treneren brukte i etterkant gikk cuten sakte men sikkert nedover. Etter trening kunne hun puste lettet ut.

- Nå er jeg helt sikker på at jeg skal spille i morgen, smilte Tutta.

Men fornøyd med gårsdagen var hun langt i fra. For det er ikke ofte hun går runder nærmes birdies-frie. Det gjorde hun i går.

- Man blir ikke akkurat noen majorvinner med å putte slik som jeg gjør nå. Det er på greenene slagene ligger, for jeg gjør ikke så mange feil inn til de. Men så dårlig som jeg putter nå, er IKKE bra, så det må det gjøres noe med, sa en oppgitt Pettersen like etter at hun var ferdig i går.

- Jeg får ikke noe flyt i spillet. Setter jeg én, setter jeg kanskje flere også. Men når jeg ikke setter én engang, er det litt vanskelig å sette nummer to, smiler hun.

Det ble riktignok én fattig birdie i går. Men når hun leverer 4 bogeyer i tilligg var det lenge spennende om hun skulle greie cuten.

- Greenene var vanskelige i dag. De var kjappere enn de var i går, så de var vanskelig å lese. Hun hadde flere gode putter, men de gikk bare ikke inn, sa Gary Gilchrist etter runden.

Og han hadde nok rett. For det var mange som etter hvert slet på varme Mission Hills Country Club, og cuten stoppet til slutt på 5 over par. Dermed får altså Tutta fortsette, selv om hun nå sannsynligvis har slått fra seg å få hoppe i innsjøen som vinner av årets første major. Den drømmen er det ikke overraskende Lorena Ochoa som er nærmest å få realisert etter dag to. Hun deler ledelsen med Heather Young som begge er 5 under par. Svenske Annika Sörenstam ligger på delt 5. plass 3 under par totalt.

Tutta går ut på dagens runde kl 17.19 norsk tid.

Bjørnstad i slag

Henrik Bjørnstad spilte solid på Nationwide-turneringen i California og er også klar for spill på de to siste rundene.

Han leverte tre birdies og resten par på fredagens runde og ligger dermed på en solid 16.plass. Sammenlagt ligger han på par.

J.J. Killeen ligger ti slag under par sammenlagt og leder konkurransen suverent.

Bjørnstad går ut 20.40 norsk tid på lørdagens runde.

Resultater/liverscore (ekstern lenke)

Siste nytt

 • Debutant herjet for danskene

  Tittelforsvarer Danmark hevet seg etter en litt rufsete start og hadde ingen problemer med å utklasse Bahrain 34-20 i sin åpningskamp i håndball-VM.

  Det skjedde samme dag som spilleren Emil Jakobsen fikk positivt svar på en koronaprøve. Resten av Danmark-troppen testet så negativt og kunne spille kampen mot Bahrain.

  Den 21 år gamle VM-debutanten Mathias Gidsel skinte for tittelholderen. Høyrebacken leverte fem scoringer de første 17 minuttene og sørget for at danskene var foran tross en litt slurvete åpning.

  EM i Håndball Menn Danmark - Bahrain
  Foto: Jonas Ekströmer/tt Nyhetsbyrån / NTB
 • VM-favoritter i trøbbel

  Kroatia og Spania ble sammen med Norge og Danmark nevnt som de største favorittene til å ta VM-gullet i håndball før mesterskapet.

  I går røk Norge på en smell i åpningskampen mot Frankrike, og fredag var det de to andre favorittenes tur til å trøble i sin første kamp.

  Regjerende EM-vinner Spania klarte bare 29–29 mot Brasil i gruppe B. En gruppe hvor en potensiell kvartfinalemotstander for Norge ligger.

  I gruppe C overrasket også Japan med å klare uavgjort mot Kroatia. Også her ble resultatet til slutt 29–29.

  2021 IHF Handball World Championship - Preliminary Round Group B - Spain v Brazil
  Foto: Khaled Elfiqi / Reuters
 • Pochettino koronasmittet

  Paris Saint-Germain-trener Mauricio Pochettino har testet positivt for koronaviruset. Det bekrefter PSG på Twitter.

  Hans assistenter vil lede laget når PSG møter Angers på lørdag.

  Dette skjer bare et par uker etter at Pochettino har fått jobben som Paris-klubbens hovedtrener. Han vant sitt første trofé som trener for bare to dager siden, da PSG slo Marseille i fransk supercup.

  Pochettino.
  Foto: Alain Jocard / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal