NRK Meny
Normal

«Moi» fikk landslagsråd av Tarik

Tarik Elyounoussi ber fetteren om å slippe seg løs og vise seg frem på landslagssamlingen i Abu Dhabi.

Mohamed og Tarik Elyounoussi

Mohamed Elyounoussi dro i dag til Abu Dhabi for å møte resten av landslaget. Med på ferden får han gode råd fra fetter Tarik Elyounoussi.

Foto: Privat/Berit Roald/Scanpix

Sarpsborg 08s landslagsspiller Mohamed Elyounoussi fikk søndag kveld telefonen om at han var tatt ut på det norske A-landslaget, som erstatter for Strømsgodsets Stefan Johansen.

Det tok ikke lang tid før angrepsspillerens fetter og landslagskaptein Tarik Elyounoussi sendte sine gratulasjoner.

– Jeg fikk en melding av ham der han gratulerte meg, og ga meg noen tips. Han ba meg om å slippe meg løs, og vise frem hvem Moi er. Det har jeg også planer om å gjøre, sier «Moi» på vei til Gardermoen mandag morgen.

Drøm å spille med fetteren

Tarik Elyounoussi

Tarik Elyonoussi sendte melding til fetteren og gratulerte med landslagsuttaket.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Tarik Elyounoussi debuterte for det norske landslaget, med en av tidenes raskeste scoringer av en debutant, mot Uruguay 19. mai 2008.

Siden har han spilt ytterligere 27 landskamper – flere av dem som kaptein.

Mohamed har et håp om å få spille på landslag sammen med fetteren i fremtiden.

– Det hadde vært morsomt om han også hadde vært der. Men nå er han i Spania sammen med Hoffenheim. Det hadde vært morsomt med to Elyounoussi på landslaget en dag.

Har slitt med sykdom

Elyounoussi forteller at han gleder seg til å bytte ut snø og 10 minusgrader i Norge, med 20 varmegrader og shorts i Abu Dhabi.

Han er også klar for å vise landslagsledelsen at han er en spiller å satse på i fremtiden.

– Det er en bonus hvis jeg får spille kamper. Dette er først og fremst en erfaring og en fin opplevelse for min del. Jeg gleder meg til å se hvordan nivået er der, og hvor jeg er i forhold til det. Men jeg håper så klart på et innhopp hvor jeg får vise meg frem.

Angrepsspilleren har slitt med en halsbetennelse den siste tiden. Men etter en samtale med landslagets lege ble han friskmeldt til oppholdet.

– Jeg har gått på antibiotika og det har hjulpet mye. Landslagslegen sier at det ikke er noe problem, og jeg føler meg også helt fin.

Du er frisk nok til å spille hvis du får sjansen?

– Ja, det hadde jeg vært uansett om jeg hadde vært syk eller ikke.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Spissprosjektet

Elyounoussi ble i fjor en del av Norges Fotballforbunds spissprosjekt. Her sammen med Zymer Bytyqi (t.v), Bård Finne, Runar Espejord og Håkon Lorentzen.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Håper på å slippe dikt

Sarpsborg-spilleren sier at det er et mål for ham å spille seg inn i den norske landslagstroppen i løpet av ett år.

– Nå har det kommet allerede før jeg har fylt 20. Det er veldig stort og veldig gøy, sier han.

Blir han et regelmessig innslag i troppen til landslagssjef Per-Mathias Høgmo må han trolig også venne seg til å lese dikt. Selv håper han på å slippe unna akkurat dét på sin første tur.

– Jeg har ikke skrevet dikt siden jeg gikk på barneskolen. Jeg håper egentlig at jeg slipper, siden jeg er ny, men jeg regner med at jeg ikke gjør det. Det er en lang flyreise, så jeg får prøve å komme på noe, sier han.

Landslaget skal spille to kamper under oppholdet i Abu Dhabi. Mot Moldova onsdag klokken 17.45 og mot Polen lørdag klokken 14.45.

Siste nytt

 • Moan blir med på verdenscupfinalen

  Kombinertløper Magnus Moan avsluttet egentlig sesongen etter rennene i Granåsen sist uke. Nå har han gjort helomvending. Veteranen ønsker å bidra til at Norge kan vinne nasjonscupen. Norge ligger 40 poeng bak Tyskland før helgens finale i Tyskland.

  Magnus Moan
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Norges tropp mot Nord-Irland

  10. april spiller fotballkvinnene EM-kvalifiseringskamp borte mot Nord-Irland. Her er troppen:

  Ingrid Hjelmseth, Cecilie Fiskerstrand, Ingrid Moe Wold, Maria Thorisdottir, Kristine Leine, Ingrid Ryland, Ina Gausdal, Elise Thorsnes, Maren Mjelde, Vilde Bøe Risa, Ingvild Isaksen, Ingrid Syrstad Engen, Frida Maanum, Guro Reiten, Emilie Haavi, Lisa-Marie Karlseng Utland, Kristine Minde, Caroline Graham Hansen, Isabell Herlovsen.

  Fotball damer
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sejersted vant NM i utfor

  Adrian Smiseth Sejersted vant NM i utfor i Hafjell onsdag. OL-mesteren i utfor, Aksel Lund Svindal, endte på bronseplass 0,39 bak, mens Kjetil Jansrud tok NM-sølv 0,19 bak.

  Henrik Kristoffersen endte på 20.-plass 2.60 sekunder bak. Kristoffersen kjører NM for å sikre seg FIS-poeng slik at han blir aktuell for fartsøvelser i verdenscupen neste sesong.

  I kvinneklassen sikret Marte Berg Edseth seg NM-gullet.

  Adrian Smiseth Sejersted
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport og musikk med håndball kvinner Kroatia - Norge