Hopp til innhold

«Moi» fikk landslagsråd av Tarik

Tarik Elyounoussi ber fetteren om å slippe seg løs og vise seg frem på landslagssamlingen i Abu Dhabi.

Mohamed og Tarik Elyounoussi

Mohamed Elyounoussi dro i dag til Abu Dhabi for å møte resten av landslaget. Med på ferden får han gode råd fra fetter Tarik Elyounoussi.

Foto: Privat/Berit Roald/Scanpix

Sarpsborg 08s landslagsspiller Mohamed Elyounoussi fikk søndag kveld telefonen om at han var tatt ut på det norske A-landslaget, som erstatter for Strømsgodsets Stefan Johansen.

Det tok ikke lang tid før angrepsspillerens fetter og landslagskaptein Tarik Elyounoussi sendte sine gratulasjoner.

– Jeg fikk en melding av ham der han gratulerte meg, og ga meg noen tips. Han ba meg om å slippe meg løs, og vise frem hvem Moi er. Det har jeg også planer om å gjøre, sier «Moi» på vei til Gardermoen mandag morgen.

Drøm å spille med fetteren

Tarik Elyounoussi

Tarik Elyonoussi sendte melding til fetteren og gratulerte med landslagsuttaket.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Tarik Elyounoussi debuterte for det norske landslaget, med en av tidenes raskeste scoringer av en debutant, mot Uruguay 19. mai 2008.

Siden har han spilt ytterligere 27 landskamper – flere av dem som kaptein.

Mohamed har et håp om å få spille på landslag sammen med fetteren i fremtiden.

– Det hadde vært morsomt om han også hadde vært der. Men nå er han i Spania sammen med Hoffenheim. Det hadde vært morsomt med to Elyounoussi på landslaget en dag.

Har slitt med sykdom

Elyounoussi forteller at han gleder seg til å bytte ut snø og 10 minusgrader i Norge, med 20 varmegrader og shorts i Abu Dhabi.

Han er også klar for å vise landslagsledelsen at han er en spiller å satse på i fremtiden.

– Det er en bonus hvis jeg får spille kamper. Dette er først og fremst en erfaring og en fin opplevelse for min del. Jeg gleder meg til å se hvordan nivået er der, og hvor jeg er i forhold til det. Men jeg håper så klart på et innhopp hvor jeg får vise meg frem.

Angrepsspilleren har slitt med en halsbetennelse den siste tiden. Men etter en samtale med landslagets lege ble han friskmeldt til oppholdet.

– Jeg har gått på antibiotika og det har hjulpet mye. Landslagslegen sier at det ikke er noe problem, og jeg føler meg også helt fin.

Du er frisk nok til å spille hvis du får sjansen?

– Ja, det hadde jeg vært uansett om jeg hadde vært syk eller ikke.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Spissprosjektet

Elyounoussi ble i fjor en del av Norges Fotballforbunds spissprosjekt. Her sammen med Zymer Bytyqi (t.v), Bård Finne, Runar Espejord og Håkon Lorentzen.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Håper på å slippe dikt

Sarpsborg-spilleren sier at det er et mål for ham å spille seg inn i den norske landslagstroppen i løpet av ett år.

– Nå har det kommet allerede før jeg har fylt 20. Det er veldig stort og veldig gøy, sier han.

Blir han et regelmessig innslag i troppen til landslagssjef Per-Mathias Høgmo må han trolig også venne seg til å lese dikt. Selv håper han på å slippe unna akkurat dét på sin første tur.

– Jeg har ikke skrevet dikt siden jeg gikk på barneskolen. Jeg håper egentlig at jeg slipper, siden jeg er ny, men jeg regner med at jeg ikke gjør det. Det er en lang flyreise, så jeg får prøve å komme på noe, sier han.

Landslaget skal spille to kamper under oppholdet i Abu Dhabi. Mot Moldova onsdag klokken 17.45 og mot Polen lørdag klokken 14.45.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal