NRK Meny
Normal

«Loffen» er to seirer fra Sparta-tatovering

SARPSBORG (NRK): Sluttspillet i hockey betyr mye for mange. Sparta markedssjef merkes for livet dersom laget slår ut Storhamar og avanserer til semifinalen.

Lars Oddvar Fjeldvang

NÆRMER SEG: Spartas markedssjef Lars Oddvar Fjeldvang tatoverer klubblogoen dersom laget tar seg videre i sluttspillet.

Foto: DAGFINN HEIDENBERG

– Kona er ikke helt «happy». Men hun synes det er litt kult også, sier Lars Oddvar Fjeldvang og ler.

Den populære markedssjefen i Sparta Amfi gikk nylig høyt ut på Facebook og meldte at han skulle ta en Sparta-tatovering dersom laget tok seg videre fra kvartfinalen i hockeysluttspillet.

Og det nærmer seg. Etter fire borteseirer av fire mulige i best av sju-serien (2-2 i kamper) er sarpingene, som endte på åttendeplass i serien, langt nærmere avansement enn antatt.

– Jeg angrer ikke! Det er med glimt i øyet. Og dette handler om Sparta, ikke om meg, sier Fjeldvang - eller «Loffen» som han går under i hockeymiljøet.

Les også: – Det er vi som er «Hockeytown» i Østfold!

Kroppskunst

Fredag kveld var han ikke en av de 2039 tilskuerne i Sparta Amfi da han lå hjemme med 39 i feber, influensa og bihulebetennelse.

Så sent som forrige sesong jobbet Fjeldvang som salgs- og markedssjef i rivalen Vålerenga. Nå har han jobben med å sanke inn nok kroner i Sarpsborg til at byens hockeylag igjen kan utfordre de beste.

– Man må på by på seg selv. Spesielt med den sesongen vi har hatt der mange mente vi ikke hadde noen sjanse i sluttspillet. Jeg har mange tatoveringer, så om jeg tar en til er det bare kult om det er en som betyr noe, sier Fjeldvang.

I NM-sluttspillet i ishockey lar alle spillerne skjegget gro til de ryker ut. Hvem har det flotteste skjegget i Sparta? Og hvem har det minst imponerende?

Han har nå bestemt at det blir Sparta-logoen på armen dersom sarpingene slår ut favorittene fra Hamar.

– Supportere, frivillige og flere partnere syns det er en morsom greie. Spillerne har gitt meg litt tyn, men jeg lever og ånder for hockey, så for meg er det egentlig bare kult hvis det blir en historie bak tatoveringen.

I semifinalen

Mens Fjeldvangs Sparta og Storhamar må vente minst to kamper til på en avgjørelse, er Stavanger Oilers allerede semifinaleklare.

Seriemesteren vant fredag 5-2 over Stjernen i Fredrikstad. Vålerenga slo tilbake etter overtidstapet i Askerhallen onsdag og slo Frisk Asker 3-0 på «hjemmebane». Det står dermed 2-2 i kamper mellom VIF og oransjetrøyene.

Serietoer Lørenskog nærmer seg semifinale etter en sterk 3-1-seier mot Lillehammer i OL-byen fredag. Romerikingene leder nå 3-1 i kamper.

Siste nytt

 • Bastiansen sikret Frisk-seier

  Frisk Asker slo Storhamar 4–3 i den tredje NM-semifinalen mandag. De reduserte dermed til 1–2 i kamper.

  Kampen sto 3–3 etter full tid, og kampen gikk til forlengning. Der stupte Anders Bastiansen fram på en retur og sikret Frisk Asker-seier.

  Storhamar og Frisk Asker spilte i dag semifinale tre av syv kamper. Det var uhyre jevnt og kampen måtte til slutt avgjøres på første mål vinner. Storhamars Eirik Skadsdammen ble også hedret for sin kamp nummer 900 før start.
 • Thoresen-assist da SKA slo tilbake

  Patrick Thoresen var nest sist på 2-0-målet da SKA St. Petersburg vant 2–0 borte mot Lokomotiv Jaroslavl i KHL-sluttspillet mandag.

  SKA leder nå 2–1 i kvartfinaleserien som spilles best av syv kamper.

  Patrick Thoresen
  Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
 • Seier for Tromsø

  Tromsø slo byrivalen Tromsdalen 2–0 i en treningskamp mandag ettermiddag. Tromsøs kamp mot Strømsgodset ble avlyst grunnet snøvær søndag, men mandag var det gode spilleforhold på Alfheim.

  Slobodan Vuk og Mushaga Bakenga scoret for TIL.

  Eliteserien fotball 2017. Tromsø - Odd BK.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal