NRK Meny
Normal

«Loffen» er to seirer fra Sparta-tatovering

SARPSBORG (NRK): Sluttspillet i hockey betyr mye for mange. Sparta markedssjef merkes for livet dersom laget slår ut Storhamar og avanserer til semifinalen.

Lars Oddvar Fjeldvang

NÆRMER SEG: Spartas markedssjef Lars Oddvar Fjeldvang tatoverer klubblogoen dersom laget tar seg videre i sluttspillet.

Foto: DAGFINN HEIDENBERG

– Kona er ikke helt «happy». Men hun synes det er litt kult også, sier Lars Oddvar Fjeldvang og ler.

Den populære markedssjefen i Sparta Amfi gikk nylig høyt ut på Facebook og meldte at han skulle ta en Sparta-tatovering dersom laget tok seg videre fra kvartfinalen i hockeysluttspillet.

Og det nærmer seg. Etter fire borteseirer av fire mulige i best av sju-serien (2-2 i kamper) er sarpingene, som endte på åttendeplass i serien, langt nærmere avansement enn antatt.

– Jeg angrer ikke! Det er med glimt i øyet. Og dette handler om Sparta, ikke om meg, sier Fjeldvang - eller «Loffen» som han går under i hockeymiljøet.

Les også: – Det er vi som er «Hockeytown» i Østfold!

Kroppskunst

Fredag kveld var han ikke en av de 2039 tilskuerne i Sparta Amfi da han lå hjemme med 39 i feber, influensa og bihulebetennelse.

Så sent som forrige sesong jobbet Fjeldvang som salgs- og markedssjef i rivalen Vålerenga. Nå har han jobben med å sanke inn nok kroner i Sarpsborg til at byens hockeylag igjen kan utfordre de beste.

– Man må på by på seg selv. Spesielt med den sesongen vi har hatt der mange mente vi ikke hadde noen sjanse i sluttspillet. Jeg har mange tatoveringer, så om jeg tar en til er det bare kult om det er en som betyr noe, sier Fjeldvang.

I NM-sluttspillet i ishockey lar alle spillerne skjegget gro til de ryker ut. Hvem har det flotteste skjegget i Sparta? Og hvem har det minst imponerende?

Han har nå bestemt at det blir Sparta-logoen på armen dersom sarpingene slår ut favorittene fra Hamar.

– Supportere, frivillige og flere partnere syns det er en morsom greie. Spillerne har gitt meg litt tyn, men jeg lever og ånder for hockey, så for meg er det egentlig bare kult hvis det blir en historie bak tatoveringen.

I semifinalen

Mens Fjeldvangs Sparta og Storhamar må vente minst to kamper til på en avgjørelse, er Stavanger Oilers allerede semifinaleklare.

Seriemesteren vant fredag 5-2 over Stjernen i Fredrikstad. Vålerenga slo tilbake etter overtidstapet i Askerhallen onsdag og slo Frisk Asker 3-0 på «hjemmebane». Det står dermed 2-2 i kamper mellom VIF og oransjetrøyene.

Serietoer Lørenskog nærmer seg semifinale etter en sterk 3-1-seier mot Lillehammer i OL-byen fredag. Romerikingene leder nå 3-1 i kamper.

Siste nytt

 • Rangers-tap i målfest

  Mats Zuccarello var nest sist på pucken på New York Rangers' første mål, men det var ikke nok i nattens kamp mot Anaheim Ducks.

  Rangers tapte 3-6, og Zucca & co. står dermed med tre strake tap i NHL.

  Mats Zuccarello
  Foto: Jayne Kamin-oncea / Reuters
 • Sensasjonsmannen til semifinale

  Sørkoreanske Hyeon Chung (21) er bare rangert som nummer 58 i verden, men ble i natt klar for sin første semifinale i en Grand Slam-turnering.

  Han slo Tennys Sandgren (USA) i strake sett 6-4, 7–6 (7-5), 6-3,

  Hyeon Chung
  Foto: Saeed Khan / AFP
 • Manchester City til ligacupfinale

  Manchester City er klar for sesongen første finale etter å ha slått Bristol City 3-2 tirsdag og 5-3 sammenlagt i ligacupens semifinale. I finalen på Wembley 25. februar er det vinneren av londonderbyet mellom Arsenal og Chelsea som venter.

  Joseph Pep Guardiola
  Foto: Stuart Franklin / Bongarts/Getty Images

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball menn: Norge - Sverige
EM håndball menn: Norge - Sverige
EM håndball menn: Norge - Sverige
EM håndball menn: Norge - Sverige
EM håndball menn: Kroatia - Frankrike