NRK Meny
Normal

«Loffen» er to seirer fra Sparta-tatovering

SARPSBORG (NRK): Sluttspillet i hockey betyr mye for mange. Sparta markedssjef merkes for livet dersom laget slår ut Storhamar og avanserer til semifinalen.

Lars Oddvar Fjeldvang

NÆRMER SEG: Spartas markedssjef Lars Oddvar Fjeldvang tatoverer klubblogoen dersom laget tar seg videre i sluttspillet.

Foto: DAGFINN HEIDENBERG

– Kona er ikke helt «happy». Men hun synes det er litt kult også, sier Lars Oddvar Fjeldvang og ler.

Den populære markedssjefen i Sparta Amfi gikk nylig høyt ut på Facebook og meldte at han skulle ta en Sparta-tatovering dersom laget tok seg videre fra kvartfinalen i hockeysluttspillet.

Og det nærmer seg. Etter fire borteseirer av fire mulige i best av sju-serien (2-2 i kamper) er sarpingene, som endte på åttendeplass i serien, langt nærmere avansement enn antatt.

– Jeg angrer ikke! Det er med glimt i øyet. Og dette handler om Sparta, ikke om meg, sier Fjeldvang - eller «Loffen» som han går under i hockeymiljøet.

Les også: – Det er vi som er «Hockeytown» i Østfold!

Kroppskunst

Fredag kveld var han ikke en av de 2039 tilskuerne i Sparta Amfi da han lå hjemme med 39 i feber, influensa og bihulebetennelse.

Så sent som forrige sesong jobbet Fjeldvang som salgs- og markedssjef i rivalen Vålerenga. Nå har han jobben med å sanke inn nok kroner i Sarpsborg til at byens hockeylag igjen kan utfordre de beste.

– Man må på by på seg selv. Spesielt med den sesongen vi har hatt der mange mente vi ikke hadde noen sjanse i sluttspillet. Jeg har mange tatoveringer, så om jeg tar en til er det bare kult om det er en som betyr noe, sier Fjeldvang.

I NM-sluttspillet i ishockey lar alle spillerne skjegget gro til de ryker ut. Hvem har det flotteste skjegget i Sparta? Og hvem har det minst imponerende?

Han har nå bestemt at det blir Sparta-logoen på armen dersom sarpingene slår ut favorittene fra Hamar.

– Supportere, frivillige og flere partnere syns det er en morsom greie. Spillerne har gitt meg litt tyn, men jeg lever og ånder for hockey, så for meg er det egentlig bare kult hvis det blir en historie bak tatoveringen.

I semifinalen

Mens Fjeldvangs Sparta og Storhamar må vente minst to kamper til på en avgjørelse, er Stavanger Oilers allerede semifinaleklare.

Seriemesteren vant fredag 5-2 over Stjernen i Fredrikstad. Vålerenga slo tilbake etter overtidstapet i Askerhallen onsdag og slo Frisk Asker 3-0 på «hjemmebane». Det står dermed 2-2 i kamper mellom VIF og oransjetrøyene.

Serietoer Lørenskog nærmer seg semifinale etter en sterk 3-1-seier mot Lillehammer i OL-byen fredag. Romerikingene leder nå 3-1 i kamper.

Siste nytt

 • Helle Thomsen ny trener i Molde HK

  Danske Helle Thomsen blir ny trener for Molde Håndballklubb Elite. Hun har tidligere trent det svenske landslaget, men har siden 2016 trent det nederlandske landslaget, som under hennes ledelse har vunnet både EM-sølv og VM-bronse.

  Helle Thomsen
  Foto: Molde HK
 • Ruud klatrer på verdensrankingen

  Casper Ruud blir belønnet for storspillet under Båstad-turneringen på den ferskeste verdensrankingen i tennis. Nordmannen klatrer seks trinn til 141.-plass. Ruud slo tidligere verdenstreer David Ferrer under turneringen i Sverige.

  Tennis, Australian Open.
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • Diomande målløs innbytter i stortap

  Adama Diomandé startet på benken, men kom inn etter pause da Los Angeles FC tapte hele 1–5 mot Minnesota i MLS natt til mandag. Før Dio rakk å entre banen ledet Minnesota 3–1. Diomande har vært strålende for LAFC, og står med 9 mål på 9 kamper for klubben.

  MLS Crew Los Angeles FC Soccer
  Foto: Mark J. Terrill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag