NRK Meny
Normal

– Nå må jeg hjem og trøste Tarjei

ØSTERSUND (NRK.no): Johannes Thingnes Bø gikk et knalløp og ble beste nordmann på skiskyttersprinten. Det imponerte storebror Tarjei.

Skiskytter Johannes Thingnes Bø gikk lørdag inn til en fin åttende plass i Östersund. Se målgangen hans her.

Johannes Thingnes Bø slo nesten alle i sporet og ble beste nordmann på sprinten

Dermed fikk vi en overraskelse i kampen om å bli Norges beste: 20 år gamle Johannes Thingnes Bø hadde dagens tredje beste langrennstid. Dermed endte han på niendeplass tross to bom, fire sekunder foran Svendsen og seks foran Bjørndalen.

– Johannes! Oi, oi, sier en tydelig imponert storebror Tarjei Bø mens han står og blir intervjuet av NRK.no.

– Knust av lillebror, og han hadde to bom. Nå må jeg hjem og trene, sier Tarjei og løper.

For yngstemann i den norske troppen har aldri før blitt bedre enn nummer 20 i verdenscupen.

– Nå skel jeg hjem og trøste Tarjei, gliste Johannes da han ble intervjuet etter at det var klart at han hadde slått alle sine lagkamerater.

Falt og brakk geværet

Fredrik Lindstrøm lå an til en meget populær seier på hjemmebane. Så falt han. Dermed vant storfavoritten Martin Fourcade.

Lindstrøm ledet ut fra siste skyting etter to feilfrie serier. Men fallet kostet, og i mål var han 6,5 sekunder bak franskmannen.

– Jeg gikk på trynet og brøt geværet (geværstokken). Der tapte jeg nok seieren på hjemmebane. For jeg gjorde ellers alt rett, så dette var litt surt, sa Lindstørm, som ble numer to tross fallet.

– Formen er god, og jeg skal gjøre mitt beste i morgen, sa en tross alt ikke helt misfornøyd svenske til NRK.

Forucade fikk en bom på stående, men han vant likevel.

– Martin Fourcade er i en egen klasse, sier Ole Einar Bjørndalen om konkurrenten.

– Det har virkelig løsnet for ham nå. Han imponerte jo ikke på Sjusjøen, sier Tarjei Bø om Fourcade.

Først knallserie, så bom

Emil Hegle Svendsen senket alle blinkene på liggende skyting i meget raskt tempo. På stående gikk det langt fra like bra.

Emil Hegle Svendsen skjøt seg inn i favorittsjiktet på liggende og ut igjen med to bom på stående. Ole Einar Bjørndalen led samme skjebne

Både Emil Hegle Svendsen skjøt seg inn i favorittsjiktet liggende, og ut igjen med to bom på stående skyting. Likevel var den ene fornøyd og den andre misfornøyd.

Begge åpnet med hver sin knallsterke og raske liggendeserie og lå helt i teten.

Så bommet begge to ganger på stående og forsvant ut av tetbildet. Da hjalp det lite at Ole Einar Bjørndalen hadde en meget sterk langrennstid.

Men de hadde ulike vurderinger av sine løp.

– Jeg er egentlig fornøyd. Den liggende skytingen er noe av det beste jeg har gjort. På stående var det litt mer gjennomsnittlig, og det var en vanskelig vind på begge skytingene. Langrennet gikk også fint, så jeg er egentlig fornøyd selv om det bl to bom, sa Bjørndalen.

– Jeg gleder meg til i morgen, la han til.

– Triste greier

Emil Hegle Svendsen Svendsen var misfornøyd.

– Dette var dårlig. Jeg slet på skytingen, der jeg ikke fikk til det jeg skulle. Det gikk ikke bra i sporet heller. Dette var triste greier, sa han til NRK.

– Jeg kjente da jeg gikk ut på andrerunden at jeg ikke hadde dagen i sporet. Da var det ikke annet å gjøre enn å cruise inn. På den stående skytingen gjorde jeg ikke det jeg har gjort på trening, og da kan det ikke bli noe godt resultat, understreker han overfor NRK.no

– Hva mener du om Martin Fourcade?

– Det er lenge til OL, sier Svendsen. – Det er bra det er nå han er i form.

Tarjei Bø fikk tre bom, men regnet det likevel som en opptur etter sykdomstrøbbelet på 20 km torsdag. Selv om han gremmer seg litt over to bom på den liggende skytingen.

– Det ødelegger hele løpet, sier han til NRK.no.

– Det gikk bedre i sporet enn torsdag, så jeg synes nok det gikk like bra som forventet. Jeg vet jeg er i bra form, og nå skal jeg få ut oppsamlet aggresjon i morgen. Da kan jeg angripe, og det er ofte da jeg er best, sier Bø.

– Hvor langt er du unna toppformen?

– Hvor mange dager er det igjen til OL? kontrer Tarjei Bø.

Undres over puljevalget

Det blåste friskt ved start, men det ble litt bedre etterhvert. Derfor undret de norske kommentatorene seg på puljevalget.

– Det er rart de beste norske ikke velger pulje to. Det er vanlegvis sikre, sa Ola Lunde før start.

Både Ole Einar Bjørndalen (startnummer 3) og Emil Hegle Svendsen (startnummer 11) hadde valgt første pulje. Martin Fourcade og de fleste andre favorittene hadde valgt pulje 2.

– Det er vel allerede vind som tilsvarer fem-seks knepp på siktet, sa Lunde like før startnummer 1 gikk ut.

Men så stilnet vinden av etterhvert, og de siste fikk bedre skyteforhold, ifølge Ola Lunde.

Johannes Thingsnes Bø mente derimot ikke at de siste fikk noen fordel.

– Det er smørerne som bestemmer hvilke puljer man skal gå i, og de mente at de vanligvis beste skulle gå først i dag. Vi andre måtte dermed starte seint, og det var ikke noen fordel i sporet i dag. Hadde jeg fått velge, ville jag startet tidligere, sa Thingnes Bø.

Siste nytt

 • Olic tilbake for Kroatia

  Tidligere stjernespiss Ivica Olic er tilbake i Kroatias landslag. Han blir assistent for den nye landslagssjefen Zlatko Dalic. – Det er en ære å være del av Kroatias landslag igjen, denne gang i en annerledes rolle, sier Olic til forbundets nettsted.

  UEFA-CUP
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Dømt for promillekjøring

  Nord-Irlands landslagssjef Michael O'Neill er fratatt førerkortet i 16 måneder og idømt en bot på 1300 pund for promillekjøring. O'Neill ble stoppet i utkanten av Edinburgh i september. Han blåste rødt, og hadde promille på tre ganger tillatt nivå.

  VM-kvalfiseringskamp i fotball, Norge - Nord-Irland (1-0).
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
 • Siste forsøk på løysing

  Leiinga i spelarforeininga møtte spelarane seint i går kveld, truleg for å gjere eit siste forsøk på å finne ei løysing i den danske spelarkonflikten, melder Danmarks Radio.

  Klokka 12 i dag går den endelege fristen ut for Danmark til å bestemme seg for om dei skal spele VM-kvalifiseringskampen for kvinner mot Sverige fredag.

  Danmark jubler
  Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Europa League: Zenit - Rosenborg