NRK Meny
Normal

«Lat» Sundby klar for blodslit: – Det blir brutalt

HOLMENKOLLEN (NRK): Han trener vanligvis knallhardt, men etter VM har Martin Johnsrud Sundby kun trent én gang. Det betyr at verdenscuplederen er usikker på formen før lørdagens renn.

Martin Johnsrud Sundby

JAKTER OPPTUR: Martin Johnsrud Sundby på femmila i Holmenkollen. Her fra en skitur fredag.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

 • Se femmila direkte fra Holmenkollen på NRK1 og nrk.no fra kl. 12.45.

Sundby avsluttet VM i Lahti med å bli nummer fem på femmila. Verdensmesterskapet gikk ikke helt slik Sundby ønsket, og han la ikke skjul på skuffelsen over at det ikke ble individuelt gull.

Etter en knalltøff oppkjøring til VM har den siste uken derimot vært helt annerledes.

– Jeg har hatt én treningsøkt siden søndag forrige uke. Det er ikke mye til meg å være. Jeg har brukt tiden med på gutta og familien, ting jeg ikke har gjort så mye de siste ukene, sier Sundby.

Usikker

Etter VM er det flere i lørdagens startfelt som er usikre på formen. Sundby er dog sikker på hva han ønsker seg på femmila, som går i klassisk stil.

I Oslo denne uken har det vært mildvær, og det ser ut til å bli tunge forhold og klisterføre – stikk motsatt av forholdene under femmila i Lahti.

– Hvis været holder seg som dette, blir det reale forhold. Jeg håper på en tøff femmil som krever en del, og at det blir brutalt. Det er det eneste jeg drømmer om, sier Sundby.

Mannefall

Men om det går bra, gjenstår å se. Sundbys kropp er ikke vant til en uke hvile.

– Jeg aner ikke hvordan kroppen er fysisk og mentalt, sier Sundby.

Emil Iversen stiller ikke på femmila. Det gjør heller ikke Didrik Tønseth eller Johan Olsson, og det betyr færre konkurrenter for den suverene verdenscuplederen.

Jeg er spent på morgendagen, men jeg vet at jeg har et par hissige lagkamerater som tok gull på stafett men ble vraket på femmila. Jeg har ikke lagt den store planen enda, sier Sundby.

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal