NRK Meny
Normal

«Lat» Sundby klar for blodslit: – Det blir brutalt

HOLMENKOLLEN (NRK): Han trener vanligvis knallhardt, men etter VM har Martin Johnsrud Sundby kun trent én gang. Det betyr at verdenscuplederen er usikker på formen før lørdagens renn.

Martin Johnsrud Sundby

JAKTER OPPTUR: Martin Johnsrud Sundby på femmila i Holmenkollen. Her fra en skitur fredag.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

 • Se femmila direkte fra Holmenkollen på NRK1 og nrk.no fra kl. 12.45.

Sundby avsluttet VM i Lahti med å bli nummer fem på femmila. Verdensmesterskapet gikk ikke helt slik Sundby ønsket, og han la ikke skjul på skuffelsen over at det ikke ble individuelt gull.

Etter en knalltøff oppkjøring til VM har den siste uken derimot vært helt annerledes.

– Jeg har hatt én treningsøkt siden søndag forrige uke. Det er ikke mye til meg å være. Jeg har brukt tiden med på gutta og familien, ting jeg ikke har gjort så mye de siste ukene, sier Sundby.

Usikker

Etter VM er det flere i lørdagens startfelt som er usikre på formen. Sundby er dog sikker på hva han ønsker seg på femmila, som går i klassisk stil.

I Oslo denne uken har det vært mildvær, og det ser ut til å bli tunge forhold og klisterføre – stikk motsatt av forholdene under femmila i Lahti.

– Hvis været holder seg som dette, blir det reale forhold. Jeg håper på en tøff femmil som krever en del, og at det blir brutalt. Det er det eneste jeg drømmer om, sier Sundby.

Mannefall

Men om det går bra, gjenstår å se. Sundbys kropp er ikke vant til en uke hvile.

– Jeg aner ikke hvordan kroppen er fysisk og mentalt, sier Sundby.

Emil Iversen stiller ikke på femmila. Det gjør heller ikke Didrik Tønseth eller Johan Olsson, og det betyr færre konkurrenter for den suverene verdenscuplederen.

Jeg er spent på morgendagen, men jeg vet at jeg har et par hissige lagkamerater som tok gull på stafett men ble vraket på femmila. Jeg har ikke lagt den store planen enda, sier Sundby.

Siste nytt

 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters
 • Norges J19-lag til semifinale

  Norges J19-lag tok seg til semifinale i EM-sluttspillet med å ta sin annen seier i gruppespillet. Lørdag ble Frankrike slått 1-0. Sophie Haug scoret Norges eneste mål.

  UEFA European kvinner U-19
  Foto: Urs Flueeler/keystone / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale