«Lat» Sundby klar for blodslit: – Det blir brutalt

HOLMENKOLLEN (NRK): Han trener vanligvis knallhardt, men etter VM har Martin Johnsrud Sundby kun trent én gang. Det betyr at verdenscuplederen er usikker på formen før lørdagens renn.

Martin Johnsrud Sundby

JAKTER OPPTUR: Martin Johnsrud Sundby på femmila i Holmenkollen. Her fra en skitur fredag.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

 • Se femmila direkte fra Holmenkollen på NRK1 og nrk.no fra kl. 12.45.

Sundby avsluttet VM i Lahti med å bli nummer fem på femmila. Verdensmesterskapet gikk ikke helt slik Sundby ønsket, og han la ikke skjul på skuffelsen over at det ikke ble individuelt gull.

Etter en knalltøff oppkjøring til VM har den siste uken derimot vært helt annerledes.

– Jeg har hatt én treningsøkt siden søndag forrige uke. Det er ikke mye til meg å være. Jeg har brukt tiden med på gutta og familien, ting jeg ikke har gjort så mye de siste ukene, sier Sundby.

Usikker

Etter VM er det flere i lørdagens startfelt som er usikre på formen. Sundby er dog sikker på hva han ønsker seg på femmila, som går i klassisk stil.

I Oslo denne uken har det vært mildvær, og det ser ut til å bli tunge forhold og klisterføre – stikk motsatt av forholdene under femmila i Lahti.

– Hvis været holder seg som dette, blir det reale forhold. Jeg håper på en tøff femmil som krever en del, og at det blir brutalt. Det er det eneste jeg drømmer om, sier Sundby.

Mannefall

Men om det går bra, gjenstår å se. Sundbys kropp er ikke vant til en uke hvile.

– Jeg aner ikke hvordan kroppen er fysisk og mentalt, sier Sundby.

Emil Iversen stiller ikke på femmila. Det gjør heller ikke Didrik Tønseth eller Johan Olsson, og det betyr færre konkurrenter for den suverene verdenscuplederen.

Jeg er spent på morgendagen, men jeg vet at jeg har et par hissige lagkamerater som tok gull på stafett men ble vraket på femmila. Jeg har ikke lagt den store planen enda, sier Sundby.

Siste nytt

 • Kirkevold matchvinner for Hobro

  Pål Alexander Kirkevold fortsetter sin fine målform i sluttspillet i dansk fotball. 2. påskedag scoret han igjen da Hobro slo Vendsyssel 3-2.

  Yaw-Ihle Amankwah spilte også hele kampen, mens Julian Kristoffersen fikk drøyt ti minutter som innbytter.

  Fotball menn, dansk eliteserie. Superliga. AC Horsens - Hobro IK .
  Foto: Frank Cilius / NTB scanpix
 • Fowler kan bli hovedtrener

  Den tidligere storscoreren Robbie Fowler (44) skal tirsdag presenteres som hovedtrener for A-League-klubben Brisbane Roar, ifølge australske og britiske medier.

  Fowler er mest kjent for å ha spilt over 300 kamper og scoret 171 mål for Liverpool.

  r
  Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
 • Ruud fortsatt inne blant topp 70

  Casper Ruud går ned én plass og er rangert som verdens 69. beste tennisspiller på den ferske ATP-rankingen.

  20-åringen fikk et realt løft på forrige ukes ranking etter at han spilte seg til finale i en ATP-turnering på grus i Houston, Texas.

  Tennisspilleren Casper Ruud på toppen av Holmenkollen under et pressemøte i forbindelse med tennisturneringen Collector Bank Norwegian Open 2017.
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal