Normal

«Lat» Sundby klar for blodslit: – Det blir brutalt

HOLMENKOLLEN (NRK): Han trener vanligvis knallhardt, men etter VM har Martin Johnsrud Sundby kun trent én gang. Det betyr at verdenscuplederen er usikker på formen før lørdagens renn.

Martin Johnsrud Sundby

JAKTER OPPTUR: Martin Johnsrud Sundby på femmila i Holmenkollen. Her fra en skitur fredag.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

 • Se femmila direkte fra Holmenkollen på NRK1 og nrk.no fra kl. 12.45.

Sundby avsluttet VM i Lahti med å bli nummer fem på femmila. Verdensmesterskapet gikk ikke helt slik Sundby ønsket, og han la ikke skjul på skuffelsen over at det ikke ble individuelt gull.

Etter en knalltøff oppkjøring til VM har den siste uken derimot vært helt annerledes.

– Jeg har hatt én treningsøkt siden søndag forrige uke. Det er ikke mye til meg å være. Jeg har brukt tiden med på gutta og familien, ting jeg ikke har gjort så mye de siste ukene, sier Sundby.

Usikker

Etter VM er det flere i lørdagens startfelt som er usikre på formen. Sundby er dog sikker på hva han ønsker seg på femmila, som går i klassisk stil.

I Oslo denne uken har det vært mildvær, og det ser ut til å bli tunge forhold og klisterføre – stikk motsatt av forholdene under femmila i Lahti.

– Hvis været holder seg som dette, blir det reale forhold. Jeg håper på en tøff femmil som krever en del, og at det blir brutalt. Det er det eneste jeg drømmer om, sier Sundby.

Mannefall

Men om det går bra, gjenstår å se. Sundbys kropp er ikke vant til en uke hvile.

– Jeg aner ikke hvordan kroppen er fysisk og mentalt, sier Sundby.

Emil Iversen stiller ikke på femmila. Det gjør heller ikke Didrik Tønseth eller Johan Olsson, og det betyr færre konkurrenter for den suverene verdenscuplederen.

Jeg er spent på morgendagen, men jeg vet at jeg har et par hissige lagkamerater som tok gull på stafett men ble vraket på femmila. Jeg har ikke lagt den store planen enda, sier Sundby.

Siste nytt

 • Vålerenga fortsatt uten poengtap

  Storhamar topper tabellen etter å ha vendt til 3-2-seier i mjøsderbyet mot Lillehammer, mens Vålerenga er eneste lag uten poengtap i eliteserien. Oslolaget slo nemlig kort Sparta 3-0 i Furuset Forum.

  Lindström
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Helleland vil røyste mot Russland

  Wadas visepresident Linda Hofstad Helleland skriv i ei fråsegn at ho kjem til å røyste mot at Russland blir tekne inn igjen som Wada-medlem, slik kontrollkomiteen CRC tilrår, melder insidetgegames.biz.

  Wada skal avgjere saka på sitt styremøte torsdag.

  Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland
  Foto: Lotte Olsen Jessa / NRK
 • Viking sleit seg til siger

  Viking er framleis på kurs mot opprykk, men det var berre så vidt det heldt mot Notodden. Tommy Høiland gav Viking leiinga midt i første omgang, men Gaston Salasiwa utlikna.

  Axel Andersson gav Viking sigeren i kampens nest siste speleminutt. Viking er dermed på tredjeplass, berre målskilnaden bak Mjøndalen og tre poeng bak Aalesund.

Sendeplan

Kl. Program Kanal