NRK Meny
Normal

«Kyllingen» om Froome: – Det ser stygt ut

Tidligere sykkelproff Michael «Kyllingen» Rasmussen er sjokkert over formen til sammenlagtleder Chris Froome. Kurt Asle Arvesen mener derimot Sky-laget var sterkere i fjor.

Ramussen

Den kontroversielle tidligere sykkelrytteren Michael Rasmussen er overrasket over formen til Chris Froome.

Foto: SCANPIX DENMARK / Reuters

Det er i sin faste Tour de France-spalte i Berlingske Tidene «Kyllingen» kommer med de kontroversielle uttalelsene torsdag.

Froome1

Chris Froome har fått en solid ledelse i sammendraget med nesten tre og et halvt minutt.

Foto: JEFF PACHOUD / Afp

– Det er helt vilt. Og jeg må bare gjenta - Chris Froome har hatt en bemerkelsesverdig kort karriere på det høyeste nivået. Jeg vet ikke helt hva jeg skal tro her. Det ser stygt ut, skriver Rasmussen.

– Med tanke på at det er en tempoetappe igjen, kan Froome ta ytterligere et par minutter på konkurrentene. Det kan bli den største seiersmarginen siden Lance Armstrong satt på tronen, skriver Rasmussen.

Uttalelsen føyer seg inn i rekken av flere kontroversielle utspill fra dansken. Nylig gikk han ut mot Saxo-Tinkoff-sjef Bjarne Riis og hevdet at Riis visste om doping blant egne ryttere. Rasmussen vant klatretrøya i Tour de France i 2006 og har i ettertid innrømmet doping.

Froome har selv tilbakevist alle spekulasjoner om doping.

– Dessverre er det dumt å ha en god dag. Hvis jeg vinner en etappe vil jeg få mange spørsmål om jeg er ren eller ikke. Jeg er ren og jeg har jobbet knallhardt for å komme hit. Jeg synes det er ganske respektløst at noen spør meg om doping med en gang jeg står av sykkelen, sa Froome mandag.

Viser svakheter

De fleste har latt seg imponere av Sky-lagets - og spesielt Frooms - innsats i Tour de France så langt.

Sky-coach Kurt Asle Arvesen mener derimot laget ikke er like solide som i fjor.

– Sky har syklet bra, men de har også vist svakheter. Laget framstår ikke like sterkt som i fjor. Det blir en tøff avslutning, sier tidligere proffrytter Kurt Asle Arvesen til NRK.no.

Chris Froome leder med 3,24 minutter i sammendraget til Alejandro Valverde på andreplass. Spesielt på niende etappe søndag slet Sky med å henge på alle bruddforsøkene opp fjellene.

– Nå blir det mer jobb på Edvald (Boasson Hagen) og de andre. Det betyr at Edvald blir mer brukt og mer sliten og trøtt når han kanskje får sjansen senere, sier Arvesen.

Selv om Arvesen har sett noen svakhetstegn i laget, viste Froome seg fram på nytt på tempoetappen. Onsdag slo Froome knock out på de andre sammenlagt favorittene og Sky-rytteren sikret en stor luke.

Torsdag skal rytterne gjennom en 218 kilometer lang flat etappe. Ni etapper gjenstår før de sykler i målgang i Paris.

– Sky tenker bare på den gule trøya. Det er det store målet. Men Sky har bare Froome å satse på i fjellene. De andre, Saxo-Tinkoff og Movistar, har flere ryttere å spille på, sier Arvesen.

(Artikkelen fortsetter under videoen).

Kurt Asle Arvesen mener Edvald Boasson Hagen ikke blir noe annet hjelperytter i Tour de France i årene framover. I årets Tour dreier alt seg om den gule trøya til Chris Froome.

Arvesen: - Vanskelig for Edvald

Edvald låst

På torsdagens flate etappe er det ventet en massespurt og spurtkanonene Mark Cavendish, André Greipel og Marcel Kittel er de store favorittene. Boasson Hagen har yppet seg i spurter tidligere - men har brukt kreftene til å hjelpe Froome i sammendraget.

– Edvald blir litt låst, men han har det godt der han er nå. Han har trygge rammer. Han kan vinne store løp, men akkurat i Tour de France er han litt begrenset, sier Arvesen.

Alberto Contador er regnet som Froomes største utfordrer - men selv han måtte hylle briten etter tempoetappen.

– Det er en etappe der Froome viste at han er et nivå over resten. Han er meget sterk, sa Contador.

Av sammelagtfavorittene er Alejandro Valverde (Movistar) 03.25 bak Froome. Bauke Mollema (Belking) er 03.37 bak og kanskje den største konkurreneten Alberto Contador (Saxo-Tinkoff) er hele 03.54 bak i kampen om gul trøye.

Siste nytt

 • Styrer mot stort underskudd

  De foreløpige regnskapstallene fra Norges Cykleforbund viser et underskudd på 17,5 millioner kroner. Egenkapitalen er borte, og sykkel-VM i Bergen får skylden, skriver NTB.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Svensk OL-gull i curlingfinalen

  De svenske curlingkvinnene slo søndag Sør-Korea i OL-finalen i curling. Sveriges sjuende gull i Pyeongchang tangerer nasjonens beste vinter-OL noensinne, skriver NTB.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Barcelona filleristet Girona

  Barcelona kom kjapt over åpningssjokket etter Cristián Portus tidlige scoring og snudde til 6-1 hjemme mot Girona i lørdagens Catalonia-oppgjør. Luis Suárez satte tre, Lionel Messi to og Philippe Coutinho ett i storseieren.

  SOCCER-SPAIN-FCB-COR/
  Foto: ALBERT GEA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Langrenn 30 km, kvinner
OL i Pyeongchang: Langrenn 30 km, kvinner
OL i Pyeongchang: Langrenn 30 km, kvinner
OL i Pyeongchang: Langrenn 30 km, kvinner