NRK Meny
Normal

«Jays'» rekordløp kan bli underkjent

Jaysuma Saidy Ndure satte lørdag ny norsk rekord på 100 meter. Det løpet kan nå bli strøket fra historien og ikke godkjennes som rekordløp, ifølge Friidrettsforbundet.

Jaysuma Saidy Ndure satte ny norsk rekord på 100m i Florø med tiden 9,95.

Her er løpet som ga Ndure en ny norsk rekord på 100 meter. Nå kan løpet bli underkjent, melder Norges Friiderttsforbund i en pressemelding.

Jaysuma Saidy Ndure

Jaysuma Saidy Ndure var fornøyd etter dagens norske rekord, men det kan vise seg at løpet ikke blir godkjent allikevel.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Ndure satte ny norsk rekord med et løp på 9,95 i Florø lørdag. Den offisielle vindmålingen ble oppgitt å være en medvind på 1,9 sekundmeter, noe som er akkurat innenfor grensen av hva som blir godkjent.

Nå viser det seg at dette kan være feilaktig.

Følgende pressemelding gikk ut fra Norges Friidrettsforbund sine sider lørdag kveld:

"Norges Friidrettsforbund har fått dokumentasjon fra Jaysuma Saidy Ndures rekordløp på 100m i Florø, som kan tyde på problemer med vindmålingen under løpet. NFIF vil derfor vurdere om rekordløpet kan godkjennes."

Det spekuleres i om det er anemometeret som måler vinden som ikke har stått riktig vei, og dermed gitt feil vindmåling.

I lørdagens stevne på Florø var det mye vind og i alle heatene før finalen var vindmålingene høyere enn det tillatte – men finalen var innenfor grensene.

Blant annet løp Ndure inn til 9,92 i +2,3 meter per sekund i sitt første heat.

Florø-tider underkjent i 2011 også

Hvis det ender med at rekordløpet blir strøket er det ikke første gang at arrangørene i Florø har fått refs fra Friidrettsforbundet.

I 2011 underkjente de tidene på 1000 meter i friidrettsfestivalen i Florø.

– Vi kaller det «utilstrekkelig tidtagning», opplyste teknisk konsulent Ole Petter Sandvig etter stevnet.

Dermed ble så vel Ingvill Måkestad Bovims tid som var bedre enn gjeldende norgesrekord samt Thomas Solberg Eides tid som var under gjeldende norske juniorrekord ikke godkjent.

Arrangøren hadde plassert fotocellen for elektronisk tidtagning på et annet sted enn der selve mållinjen for 1000 meteren var. Like før start ble startordningen forandret fra delte baner til fellesstart fra strek. I etterkant konstruerte arrangøren i Florø egne resultatlister for de to løpene. De er disse resultatene som nå er underkjent.

Siste nytt

 • Lance Armstrong inngår forlik

  Lance Armstrong inngår forlik på 5 millioner dollar for å unngå rettssak i mai, der han ville ha risikert å måtte betale 100 millioner dollar til myndighetene. Det melder amerikanske medier sent torsdag kveld norsk tid, skriver NTB.

  Lance Armstrong
  Foto: Thao Nguyen / AP
 • Chelsea nærmer seg Tottenham

  Chelsea slo Burnley 2-1 på bortebane, og med tre poeng knappet de inn på Tottenham og den viktige fjerdeplassen. Med fire kamper igjen har Chelsea fem poeng opp til byrivalen. Kampen mellom Leicester og Southampton endte 0-0.

  FBL-ENG-PR-BURNLEY-CHELSEA
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier. Rosenborg slo Trygg/Lade 4-2.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal