«Jays» sprudler før duellen mot Usain Bolt

En smørblid Jaysuma Saidy Ndure (29) er i storslag før møtet med Usain Bolt på Bislett. «Jays» trives nemlig svært godt med å ha fått tilbake sin tidligere trener.

Smilet er tilbake hos Jaysuma Saidy Ndure. Etter en skuffende fjorårssesong er han nå tilbake hos gamletrener Olav Magne Tveitå. De bruker mye tid på å le!

Norges raske mann var i perlehumør da NRK snakket med ham om Olav Magne Tveitå, som igjen har fått ansvaret med å trene 'Jays'.

En vanskelig fjorårssesong bød på mye alvor, få smil, mange skader og svake sportslige resultater for Norges raskeste mann, Jaysuma Saidy Ndure.

Det hele endte med at «Jays» brøt med trener og sprintlegende John Smith etter OL-fiaskoen, og satset for fullt med gamletreneren Olav Magne Tveitå.

Usain Bolt

Usain Bolt kommer til Bislett torsdag. Der venter en smørblid Jaysuma Saidy Ndure.

Foto: ALBERTO PIZZOLI / Afp

Det har gitt resultater for «Jays», som løp inn til årsbeste og seier på 100 meter i B-finalen i Roma med tiden 10,13 torsdag.

 • Se «Jays» vinne B-finalen i Roma i videoen nederst i artikkelen!

Klar for å møte Bolt

– Det som inspirerte meg mest er at jeg har fått tilbake Olav, som kjenner meg bedre enn noen andre. Bare det å jobbe med han… Med en gang han sier noe, så skjønner jeg hva han mener, sier Ndure.

Om fire dager håper sprinteren å fortsette der han slapp i Roma. «Hjemme» på Bislett venter Usain Bolt til duell på 200 meter. Distansen «Jays» er best på, ifølge treneren.

– Det er 200 meter han har best muligheter på. Så der vil han alltid være aktuell for en finale, nesten uansett hva slags form han er i, sier Tveitå.

– Enig i det, «Jays»?

– Ja, jeg er enig i det, svarer Ndure, før han og Tveitå bryter ut i latter.

Optimistisk

Kjemien de to imellom er slående god. Så gjenstår det å se om den kan gi Ndure de ønskede sportslige resultatene.

Ndure er i hvert fall optimistisk.

– Livet er alltid bra når du har Olav, vet du! flirer sprinteren.

Jaysuma Saidy N'Dure løp B-finalen i Diamond League-stevnet i Roma torsdag kveld. Og han var godt fornøyd med løpet.

Her løper Jaysuma Saidy Ndure inn til seier i B-finalen på 100 meter under Diamond League-stevnet i Roma.

Siste nytt

 • Jansrud vil sette uslåelig rekord

  Kjetil Jansrud er klar for ny sesong. Der har han satt seg en rekke mål. Men Vinstra-gutten har pekt seg ut ett spesielt. Han har gjennom karrieren nemlig seks verdenscupseire i Kvitfjell.

  Det betyr at han allerede er «kongen av Kvitfjell», men Jansrud vil ha mer.

  – Jeg har lyst til å sette en rekord i Kvitfjell som bare står, en rekord på fartssiden som ingen kommer til å slå noensinne, det er målet. Det er jo mitt sted, mitt lokalmiljø og der jeg har vokst opp. Så jeg har lyst å gjøre den så vanskelig som mulig, sier Jansrud til NTB.

  Jvd7rT2tuG0
  Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
 • Sheffield United slo Arsenal

  Etter 30 minutter sendte Lys Mousset hjemmelaget Sheffield United opp til 1-0. Det ble også resultatet. Med seieren klatrer Sheffield United opp på 9.-plass i Premier League. Arsenal gikk på sesongens andre ligatap og befinner seg på 5. plass.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Hegerberg nominert til Ballon d'Or

  Ada Hegerberg er igjen nominert til Ballon d'Or, også kalt Gullballen, som regnes som den mest prestisjetunge individuelle prisen en fotballspiller kan vinne. Hegerberg vant prisen i fjor, som første kvinne noensinne.

  Fotballspiller Ada Stolsmo Hegerberg vinner "Gullballen" som årets fotballspiller under Idrettsgallaen 2017 i Hamar OL-amfi lørdag kveld.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal