«Jays» sprudler før duellen mot Usain Bolt

En smørblid Jaysuma Saidy Ndure (29) er i storslag før møtet med Usain Bolt på Bislett. «Jays» trives nemlig svært godt med å ha fått tilbake sin tidligere trener.

Smilet er tilbake hos Jaysuma Saidy Ndure. Etter en skuffende fjorårssesong er han nå tilbake hos gamletrener Olav Magne Tveitå. De bruker mye tid på å le!

Norges raske mann var i perlehumør da NRK snakket med ham om Olav Magne Tveitå, som igjen har fått ansvaret med å trene 'Jays'.

En vanskelig fjorårssesong bød på mye alvor, få smil, mange skader og svake sportslige resultater for Norges raskeste mann, Jaysuma Saidy Ndure.

Det hele endte med at «Jays» brøt med trener og sprintlegende John Smith etter OL-fiaskoen, og satset for fullt med gamletreneren Olav Magne Tveitå.

Usain Bolt

Usain Bolt kommer til Bislett torsdag. Der venter en smørblid Jaysuma Saidy Ndure.

Foto: ALBERTO PIZZOLI / Afp

Det har gitt resultater for «Jays», som løp inn til årsbeste og seier på 100 meter i B-finalen i Roma med tiden 10,13 torsdag.

 • Se «Jays» vinne B-finalen i Roma i videoen nederst i artikkelen!

Klar for å møte Bolt

– Det som inspirerte meg mest er at jeg har fått tilbake Olav, som kjenner meg bedre enn noen andre. Bare det å jobbe med han… Med en gang han sier noe, så skjønner jeg hva han mener, sier Ndure.

Om fire dager håper sprinteren å fortsette der han slapp i Roma. «Hjemme» på Bislett venter Usain Bolt til duell på 200 meter. Distansen «Jays» er best på, ifølge treneren.

– Det er 200 meter han har best muligheter på. Så der vil han alltid være aktuell for en finale, nesten uansett hva slags form han er i, sier Tveitå.

– Enig i det, «Jays»?

– Ja, jeg er enig i det, svarer Ndure, før han og Tveitå bryter ut i latter.

Optimistisk

Kjemien de to imellom er slående god. Så gjenstår det å se om den kan gi Ndure de ønskede sportslige resultatene.

Ndure er i hvert fall optimistisk.

– Livet er alltid bra når du har Olav, vet du! flirer sprinteren.

Jaysuma Saidy N'Dure løp B-finalen i Diamond League-stevnet i Roma torsdag kveld. Og han var godt fornøyd med løpet.

Her løper Jaysuma Saidy Ndure inn til seier i B-finalen på 100 meter under Diamond League-stevnet i Roma.

Siste nytt

 • Lillehammer best mot Storhamar

  Lillehammer tok sesongens første seier over erkerivalen Storhamar med 3-2 lørdag. Med tapet mistet Storhamar annenplassen på tabellen til Frisk Asker, mens Lillehammer tok seg forbi Vålerenga til fjerdeplass.

  Hockey Classic: GET-Ligaen: Lillehammer - Storhamar
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Ventura og Hovland misset cuten

  Verken Kristoffer Ventura eller Viktor Hovland greide cuten i PGA-turneringen i Mexico lørdag. Dermed er den norske duoens håp om å få være med videre ute.

  Greenbrier Golf
  Foto: Steve Helber / AP
 • Ada Hegerbergs Lyon med seier

  En målløs Ada Hegerbergs Lyon rykket fra på tabelltoppen med 1-0-seier over PSG, i den franske toppseriens niende runde for kvinner lørdag.

  Etter dagens seier mot PSG rykket Lyon opp på serielederplass og er tre poeng foran sin argeste konkurrent. Dermed leder Lyon med 25 poeng og har imponerende 37-4 i målforskjell.

  VrmXwccDJJ8 hegerberg
  Foto: FERENC ISZA

Sendeplan

Kl. Program Kanal