NRK Meny
Normal

«Jays» sprudler før duellen mot Usain Bolt

En smørblid Jaysuma Saidy Ndure (29) er i storslag før møtet med Usain Bolt på Bislett. «Jays» trives nemlig svært godt med å ha fått tilbake sin tidligere trener.

Smilet er tilbake hos Jaysuma Saidy Ndure. Etter en skuffende fjorårssesong er han nå tilbake hos gamletrener Olav Magne Tveitå. De bruker mye tid på å le!

Norges raske mann var i perlehumør da NRK snakket med ham om Olav Magne Tveitå, som igjen har fått ansvaret med å trene 'Jays'.

En vanskelig fjorårssesong bød på mye alvor, få smil, mange skader og svake sportslige resultater for Norges raskeste mann, Jaysuma Saidy Ndure.

Det hele endte med at «Jays» brøt med trener og sprintlegende John Smith etter OL-fiaskoen, og satset for fullt med gamletreneren Olav Magne Tveitå.

Usain Bolt

Usain Bolt kommer til Bislett torsdag. Der venter en smørblid Jaysuma Saidy Ndure.

Foto: ALBERTO PIZZOLI / Afp

Det har gitt resultater for «Jays», som løp inn til årsbeste og seier på 100 meter i B-finalen i Roma med tiden 10,13 torsdag.

 • Se «Jays» vinne B-finalen i Roma i videoen nederst i artikkelen!

Klar for å møte Bolt

– Det som inspirerte meg mest er at jeg har fått tilbake Olav, som kjenner meg bedre enn noen andre. Bare det å jobbe med han… Med en gang han sier noe, så skjønner jeg hva han mener, sier Ndure.

Om fire dager håper sprinteren å fortsette der han slapp i Roma. «Hjemme» på Bislett venter Usain Bolt til duell på 200 meter. Distansen «Jays» er best på, ifølge treneren.

– Det er 200 meter han har best muligheter på. Så der vil han alltid være aktuell for en finale, nesten uansett hva slags form han er i, sier Tveitå.

– Enig i det, «Jays»?

– Ja, jeg er enig i det, svarer Ndure, før han og Tveitå bryter ut i latter.

Optimistisk

Kjemien de to imellom er slående god. Så gjenstår det å se om den kan gi Ndure de ønskede sportslige resultatene.

Ndure er i hvert fall optimistisk.

– Livet er alltid bra når du har Olav, vet du! flirer sprinteren.

Jaysuma Saidy N'Dure løp B-finalen i Diamond League-stevnet i Roma torsdag kveld. Og han var godt fornøyd med løpet.

Her løper Jaysuma Saidy Ndure inn til seier i B-finalen på 100 meter under Diamond League-stevnet i Roma.

Siste nytt

 • Márquez økte VM-ledelsen

  Marc Márquez har 33 poeng til nestemann i VM-sammendraget etter å ha kjørt inn til en overlegen seier i Australias Grand Prix i roadracing. Triumfen sørget for at Márquez har ytterligere 22 poeng ned til Andrea Dovizioso i sammendraget, skriver NTB.

  Marquez
  Foto: Andy Brownbill / AP
 • Zekhnini ute av kamptroppen igjen

  Etter å ha returnert til kamptroppen til Fiorentina til forrige serierunde, er Rafik Zekhnini ute av varmen igjen til søndagens Serie A-kamp mot Benevento, melder NTB. Zekhnini og co. står med ti poeng etter tre seirer, én uavgjort og fire tap.

  Zekhnini
  Foto: Paul White / AP
 • Johansen-scoring i Fulham-tap

  Norges landslagskaptein, Stefan Johansen, scoret sitt fjerde seriemål for sesongen da Fulham tapte 1–2 mot Aston Villa i engelsk mesterskapsserie lørdag.

  Stefan Johansen
  Foto: Alan Walter / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg