«Jays» jobber allerede med revansje-planen

Etter en skuffende 100-meter under Diamond Legue-stevnet i Stockholm gikk Jaysuma Saidy Ndures (30) tanker til varmere strøk.

Jaysuma Saidy Ndure i gul singlet vinker til publikum med en strak høyrearm

SE VIDEO: – En grei start, men akkurat som før i år får jeg problemer med høyrefoten etter akselerasjonsfasen, sa Jaysuma Saidy Ndure etter 6.-plassen og 10,33 på 100 meter i Stockholm. Her løper han i bane seks.

– Jeg tenker allerede på neste år, sier Ndure til NRK etter 6.-plassen på 100 meter.

Tankene innebærer en plan om å flytte til Tenerife.

Onsdag fortalte han til NRK at det er for å slippe unna pollenallergien han har slitt med i sommer. Under palmene på den spanske ferieøya håper han å kunne knekke koden og slå tilbake etter en skuffende sesong.

– Der er det varmt hele tiden og ikke noe pollen, gliser 30-åringen.

10,33

Nesta Carter fra Jamaica vant torsdagens Diamond Legua-løp med tiden 9,96 – tre hundredeler bedre enn «Jays'» personlige rekord, men de tidene har ikke nordmannen vært nede på i år.

Da han løp over målstreken til skuffende 10,33 i kalt regn torsdag kveld drømte han derfor allerede om revansje. Neste sesong er VM i august det store målet.

Får ikke opp farten

Årets sesong har vært en slitesesong for sprinteren. Både med en kneskade og pollenallergi. EM ble en nedtur med 10,35 i 100-meterfinalen og exit allerede før semifinalen på 200 meter.

– Dette har bare vært et av de årene, sier 30-åringene, med trykk på de, når han snakker om sesongen.

Etter torsdagens løp forsøkte han å forklare hva som ikke stemmer:

– Jeg har problemer med å stå på høyrebenet etter akselrasjonsfasen. Jeg «detter» ned og klarer ikke komme tilbake i fart, forklarer han.

Ingebrigtsen: – Dette var ikke bra

Heller ikke Henrik Ingebrigtsen hadde noen stor kveld i Stockholm torsdag.

Ingebrigtsen løp i B-heatet på 800 meter som ikke er Diamond League-øvelse. På forhånd hadde 23-åringen håpet på personlig rekord (1.48,09), men i stedet måtte han nøye seg med 1.49,17.

– Dette var ikke bra. Jeg hadde trodd at jeg skulle være skarpere, men i dag kjente jeg allerede etter 400 meter at jeg ikke hadde dagen. Målet var å sette personlig rekord. Det gikk ikke. Heldigvis får jeg en ny sjanse på 800 meter om to uker, sier Ingebrigtsen til NRK.

Den ferske sølvvinneren fra EM ligger ikke på latsiden mot tampen av sesongen. Lørdag venter 1500 meter i NM. Søndag deltar han i et stevne i Birmingham i England.

Lillebror Filip Ingebrigtsen var også i aksjon i Stockholm. Han vant et B-heat på 1500 meter med tiden 3.42,71.

(Les videre under videoen.)

Henrik Ingebrigtsen stilte opp på 800 meter i DN-galan i friidrett i Stockholm, og ble nummer fem på tiden 1.49,17.

SE VIDEO: Se 800-meteren til Henrik Ingebrigtsen her.

Bovim skuffet

Ingvill Måkestad Bovim (33) var sist ut av de norske på banen i Stockholm, men klarte ikke redde Norges ære da hun bare ble nummer 13 på 1500 meter med tiden 4.10,97 – over åtte sekunder bak sin personlige rekord.

– Det kan virke som det går litt tungt på tampen av sesongen for Ingvild, men alt i alt synes jeg hun har hatt en bra comeback-sesong etter fødsel og skade.

– Nå kan det hende hun bør runde av sesongen og heller komme tidlig tilbake neste sesong, sa NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal etter løpet.

Ingvild Måkestad Bovim fikk tiden 4,10,97 på 1500-meteren under Diamond League-stevnet i Stockholm torsdag kveld.
Amerikanske Jennifer Simpson vant med tiden 4,00,38.

SE VIDEO: Ingvild Måkestad Bovim løp inn til tiden 4,10,97 på 1500-meteren i Stockholm torsdag kveld. Det holdt til 13.-plass.

Siste nytt

 • Maflin tok innpå - avgjøres i kveld

  Kurt Maflin tok innpå forspranget til Anthony McGill på den andre dagen av kvartfinalen i snooker-VM. Maflin fikk en katastrofestart på kvartfinalen mandag, da han endte under 1-7 mot skotske McGill.

  Tirsdag gjorde han det mye bedre, med hele fem partiseiere og berget dermed videre spill. McGill vant tre partier, som betyr at stillingen er 10-6 før siste sesjon kl. 20.00 tirsdag kveld.

  Dermed går Maflin inn i den siste sesjonen med et mye bedre utgangspunkt enn det så ut til etter den første dagen. Førstemann til 13 partiseiere går videre til semifinalen og er sikret over én million kroner.

  Britain Snooker
  Foto: Nigel French / AP
 • Hodebry for Zlatan

  Både Hammarby og AC Milan kan få en plass i europaligaen. Det kan bety et brudd på Uefas regelverk og hodebry for Zlatan Ibrahimovic.

  Hammarby møter Puskas Akademia fra Ungarn i første kvalifiseringsrunde, mens Milan først kommer inn neste runde. Men det er ikke sikkert det er plass til begge klubbene i turneringen, skriver Fotbollskanalen.

  Årsaken er at Ibrahimovic er deleier i Hammarby og kontraktsfestet spiller i Milan. Uefa opplyser til det svenske nettstedet at de overvåker situasjonen.

  Serie A - AC Milan v Atalanta
  Foto: Daniele Mascolo / Reuters
 • Ødegaard ønsket til Madrid

  Ifølge spanske aviser er Martin Ødegaard ønsket tilbake i Real Madrid kommende sesong. Avisen Mundo Deportivo fronter i sin baskiske utgave nyheten om at Zinédine Zidane vil bryte den muntlige låneavtalen med Real Sociedad. Det samme melder Spanias mest leste avis, Marca.

  Dermed er det ikke sikkert at Ødegaard vender tilbake til Real Sociedad for starten av sesongoppkjøringen fredag. I fjor sommer ble klubbene enige om en låneovergang for Ødegaard. Da var det en forståelse av at 21-åringen skulle være to år i San Sebastian. Ifølge Marca blir Ødegaards framtid avklart i løpet av få dager.

  Marin Ødegaard tilbake i Madrid
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal