NRK Meny
Normal

«Jays» jobber allerede med revansje-planen

Etter en skuffende 100-meter under Diamond Legue-stevnet i Stockholm gikk Jaysuma Saidy Ndures (30) tanker til varmere strøk.

Jaysuma Saidy Ndure i gul singlet vinker til publikum med en strak høyrearm

SE VIDEO: – En grei start, men akkurat som før i år får jeg problemer med høyrefoten etter akselerasjonsfasen, sa Jaysuma Saidy Ndure etter 6.-plassen og 10,33 på 100 meter i Stockholm. Her løper han i bane seks.

– Jeg tenker allerede på neste år, sier Ndure til NRK etter 6.-plassen på 100 meter.

Tankene innebærer en plan om å flytte til Tenerife.

Onsdag fortalte han til NRK at det er for å slippe unna pollenallergien han har slitt med i sommer. Under palmene på den spanske ferieøya håper han å kunne knekke koden og slå tilbake etter en skuffende sesong.

– Der er det varmt hele tiden og ikke noe pollen, gliser 30-åringen.

10,33

Nesta Carter fra Jamaica vant torsdagens Diamond Legua-løp med tiden 9,96 – tre hundredeler bedre enn «Jays'» personlige rekord, men de tidene har ikke nordmannen vært nede på i år.

Da han løp over målstreken til skuffende 10,33 i kalt regn torsdag kveld drømte han derfor allerede om revansje. Neste sesong er VM i august det store målet.

Får ikke opp farten

Årets sesong har vært en slitesesong for sprinteren. Både med en kneskade og pollenallergi. EM ble en nedtur med 10,35 i 100-meterfinalen og exit allerede før semifinalen på 200 meter.

– Dette har bare vært et av de årene, sier 30-åringene, med trykk på de, når han snakker om sesongen.

Etter torsdagens løp forsøkte han å forklare hva som ikke stemmer:

– Jeg har problemer med å stå på høyrebenet etter akselrasjonsfasen. Jeg «detter» ned og klarer ikke komme tilbake i fart, forklarer han.

Ingebrigtsen: – Dette var ikke bra

Heller ikke Henrik Ingebrigtsen hadde noen stor kveld i Stockholm torsdag.

Ingebrigtsen løp i B-heatet på 800 meter som ikke er Diamond League-øvelse. På forhånd hadde 23-åringen håpet på personlig rekord (1.48,09), men i stedet måtte han nøye seg med 1.49,17.

– Dette var ikke bra. Jeg hadde trodd at jeg skulle være skarpere, men i dag kjente jeg allerede etter 400 meter at jeg ikke hadde dagen. Målet var å sette personlig rekord. Det gikk ikke. Heldigvis får jeg en ny sjanse på 800 meter om to uker, sier Ingebrigtsen til NRK.

Den ferske sølvvinneren fra EM ligger ikke på latsiden mot tampen av sesongen. Lørdag venter 1500 meter i NM. Søndag deltar han i et stevne i Birmingham i England.

Lillebror Filip Ingebrigtsen var også i aksjon i Stockholm. Han vant et B-heat på 1500 meter med tiden 3.42,71.

(Les videre under videoen.)

Henrik Ingebrigtsen stilte opp på 800 meter i DN-galan i friidrett i Stockholm, og ble nummer fem på tiden 1.49,17.

SE VIDEO: Se 800-meteren til Henrik Ingebrigtsen her.

Bovim skuffet

Ingvill Måkestad Bovim (33) var sist ut av de norske på banen i Stockholm, men klarte ikke redde Norges ære da hun bare ble nummer 13 på 1500 meter med tiden 4.10,97 – over åtte sekunder bak sin personlige rekord.

– Det kan virke som det går litt tungt på tampen av sesongen for Ingvild, men alt i alt synes jeg hun har hatt en bra comeback-sesong etter fødsel og skade.

– Nå kan det hende hun bør runde av sesongen og heller komme tidlig tilbake neste sesong, sa NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal etter løpet.

Ingvild Måkestad Bovim fikk tiden 4,10,97 på 1500-meteren under Diamond League-stevnet i Stockholm torsdag kveld.
Amerikanske Jennifer Simpson vant med tiden 4,00,38.

SE VIDEO: Ingvild Måkestad Bovim løp inn til tiden 4,10,97 på 1500-meteren i Stockholm torsdag kveld. Det holdt til 13.-plass.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal