NRK Meny
Normal

«Jays» sesongåpner mot Bolt

Den norske sprinteren Jaysuma «Jays» Saidy Ndure møter verdens raskeste mann, Usain Bolt, når han sesongåpner på 200-meter.

Jays og Bolt

Jaysuma «Jays» Saidy Ndure sesongåpnet med 100 meter i helgen. Den 4. mai møter nordmannen Usain Bolt til dyst på 200-meter i Kingston.

Foto: Junge, Heiko/ ERIC FEFERBERG / NTB Scanpix/Afp

Det skjer i Kingston, Jamaica den 4. mai.

«Jays» var i aksjon i et internasjonalt stevne i Baton Rouge i helgen, hvor han løp 100 meter på tiden 10,37.

På IAAF World Challenge-stevnet i begynnelsen av neste måned, er det 200-meter som står på programmet. Der skal også verdensrekordholder Usain Bolt vise hva han er god for.

Bolt sesongdebuterer

Bolt løper også sin første 200-meter i konkurranse for sesongen når sprinterne møtes i Kingston.

Dette blir faktisk verdensrekordholderens første skikkelig konkurransen for året, ifølge Det internasjonale friidrettsforbundet.

«Jays» skal også opp mot andre sterke utøvere fra Jamaica, blant dem er OL-medaljør Warren Weir og Nickel Ashmeade.

Trener i USA

Ndure har trent i USA før årets sesong. Han kommer fortsatt til å oppholde seg i USA for trening en stund framover.

Konkurranseprogrammet hans er foreløpig ikke helt klart, men alt tyder på at han kommer til å løpe på Bislett 13. juni. Dit skal også Bolt.

«Jays» skal også mest sannsynlig løpe for det norske laget i europacupen i Gateshead sankthanshelgen. Om nordmannen deltar på sesongens første Diamond League-stevne i Doha 10. mai er ennå ikke bestemt.

– Jays er i USA og trener nå. Om han deltar i Doha kan bli bestemt så tett som noen få dager før stevnet, forteller Ronny Nilsen, sportssjef i Norges Friidrettsforbund til NRK.no.

Siste nytt

 • Tapte på overtid

  Norge tapte ishockey-kampen mot Russland i kveld 3-4. Nordmennene kjempet godt, men tapte kampen på overtid etter Vladimir Tkachyov sin scoring. Russland stilte med et redusert lag, men spilte likevel med mange gode spillere i Hamar.

  thoresen
 • Klar for USA

  Jørgen Skjelvik er klar for fotballklubben LA Galaxy, Det melder klubben selv på twitter. Skjelvik forlater dermed Rosenborg, som må finne en erstatter før neste sesong.

  Jørgen Skjelvik
  Foto: Rune Kjær Valberg / NRK
 • Bjørnsen til EM-finale på 100 meter

  Susann Bjørnsen er klar for finalen på 100 meter medley under kortbane-EM i svømming i København. Hun satte personlig rekord med 59,65 i semifinalen torsdag. Bjørnsen var langt framme etter butterfly, men falt tilbake til sjetteplass etter ryggsvømmingen.

  SUSANN
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup fristil: Skicross
V-cup fristil: Skicross
V-cup alpint: Super-G, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G menn
V-cup alpint: Super-G menn
Best i verden: Kupper'n
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
EM svømming