Hopp til innhold

«Jays»: – Brukte ikke krefter i det hele tatt

Jaysuma Saidy Ndure sier selv han slappet av i kvartfinalen på 100-meteren i friidretts-EM.

Jays greit videre Jaysuma «Jays» Saidy Ndure gikk greit videre i dagens kvalifisering på 100 meter. Nordmannen løp i det femte og siste heatet, og løp inn på tredjeplass i heatet på tiden 10.30. De fire beste gikk automatisk videre. Se løpet her.

«Jays» sier selv han ikke brukte noen krefter i det hele tatt da han tok seg videre til semifinale i friidretts-EM.

jays

Jaysuma Saidy Ndure krysser målstreken i Zürich.

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix

Jaysuma Saidy Ndure gjennomførte det han selv kaller for en «kontrollert» 100-meter i EM i Zürich. Nordmannen sprang inn til tredjeplass på tiden 10.30 og er klar for onsdagens semifinale.

– Det var et kontrollert løp. Jeg sovnet helt på starten, men det gikk bra. Jeg blir ikke stresset av en dårlig start, jeg blir aldri stresset, sa sprinteren til NRK etter målgang.

Selv om sprintere er nøye på å spare alt de har av krefter til når det virkelig gjelder, hevder Ndure at han ikke brukte noen.

– Jeg brukte ikke krefter på å hente inn den dårlige starten. Jeg brukte ikke krefter i det hele tatt, sa han og lo spøkefullt.

Har troen på finale

I fjor forlot han VM i tårer etter sisteplass og store ryggsmerter, men EM-drømmen lever videre for nordmannen. Under forrige EM i Helsinki ble det bronsemedalje på Ndure, og sprinteren har fortsatt muligheten til å gjenta bedriften.

NRKs ekspert Vebjørn Rodal var full av lovord om «Jays» etter dagens løp. Rodal tror på 100-meterfinale i EM.

– Jeg synes han gjorde løpet veldig avslappet og kontrollert, akkurat som han sa. Jeg tror han har mer å gå på, og er helt klart en finalekandidat, sa friidrettslegenden.

Selv har Ndure en klar plan for hvordan han skal lade opp til onsdagens semifinale.

– Nå skal jeg bare gå hjem og se på komedie og le litt. Det er det beste man kan gjøre, sier han.

Skadeforfulgt

Mandag fortalte «Jays» til NRK at han var redd en skade kunne ødelegge dagens løp.

– Kneet hemmer meg litt. Det gjør vondt når jeg reiser meg opp i akselerasjonsfasen. Men jeg tenker ikke på det, sier Ndure.

Sprinteren viste imidlertid mental styrke og nektet å erkjenne at skaden var en trussel.

– Vi løper alltid med smerter. Så det er ikke noe vits å tenke på det, sier han.

Skaden stoppet altså aldri «Jays» og du kan se han springe semifinale klokken 19.23. Finalen går klokken 21.49 samme kveld.

Se hva Ndure hadde å si etter tirsdagens 100-meter:

Kontrollerte inn til 3. plass i sitt heat

Line Andersen intervjuer Ndure etter dagens 100-meter.

Siste nytt

 • Kaptein Mbappé herjet

  Kylian Mbappé feiret sin første kamp som kaptein for Frankrike med to mål da Nederland ble knust 4-0 i den første kampen i EM-kvalifiseringen i fotball.

  Mbappé scoret vertenes tredje mål allerede etter 20 minutter. Da hadde Antoine Griezmann og Dayot Upamecano sørget for 2-0-ledelse etter åtte minutter. Med tre minutter igjen av ordinær tid fintet Mbappé ut to Nederland-forsvarere før han hamret ballen i hjørnet.

  Paris Saint-Germain-stjernen ble nylig valgt ut som landslagets nye kaptein etter at keeper Hugo Lloris ga seg.

  Nederland slet stort og greide aldri å sette det franske forsvaret på nevneverdige prøver. På overtid fikk de straffe, men Memphis Depay ble stoppet av Mike Maignan. (NTB)

  France Netherlands Euro 2024 Soccer
  Foto: Christophe Ena / AP
 • Lukaku-hattrick da Belgia slo Sverige

  Romelu Lukaku scoret alle målene da Belgia fikk en kjempeåpning i EM-kvalifiseringen i fotball med 3-0-seier over Sverige på bortebane fredag.

  Dermed fikk Domenico Tedesco en strålende debut som Belgia-trener. Tysk-italieneren tok over for Roberto Martínez, som ikke forlenget sin kontrakt etter et skuffende VM i fjor. Martinez trener nå det portugisiske landslaget.

  Lukaku stusset først inn 1-0 like før pause, før han tidlig i 2. omgang doblet ledelsen da ballen gikk via standfoten hans og i nettet. Begge gangene hadde Dodi Lukebakio målgivende pasning. Lukebakio var svært aktiv og god for Belgia fram til han ble byttet ut etter en times spill.

  Med ti minutter igjen fullbyrdet Lukaku hattricket etter å ha blitt spilt fri foran åpent mål. Spissen ble byttet ut like etterpå.

  Sverige slet med å komme à jour med Belgia i banespillet og skapte ikke de største sjansene. Til slutt ble det en komfortabel kvalifiseringsåpning for Belgia og Lukaku.

  Zlatan Ibrahimovic fikk spille de siste 20 minuttene mot Belgia. Veteranspissen har nylig kommet tilbake fra en kneskade og ble som 41-åring tidenes eldste til å spille i en EM-kvalifisering i fotball. (NTB)

  Romelu Lukaku
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP
 • Norge rett til semifinale i curling-VM

  Norges curlingkvinner slo Tyskland 6-3 og tok seg med det direkte til semifinalen i VM i svenske Sandviken.

  Med norsk seier, samt at Sverige tapte for Danmark, tok skip Marianne Rørvik og hennes lag den siste semifinaleplassen bak gullfavoritt Sveits.

  Norge hadde overtaket i store deler av kampen mot Tyskland og vant til slutt 6-3. VM-vert Sverige måtte tåle 4-9-tap for Danmark, og dermed kunne det norske laget juble for avansement til semifinale.

  Det norske laget består av skip Marianne Rørvik, Kristin Skaslien, Martine Vollan Rønning og Mille Haslev Nordbye.

  Etter to poengløse omganger tok Norge to poeng i den tredje omgangen. Tyskland tok ett i den femte, men Norge ledet 3-1 etter seks av ti omganger.

  Etter åttende omgang hadde det norske laget økt ledelsen til 5-2, og kampen var langt på vei avgjort.

  De to beste etter grunnspillet gikk rett semifinale. Lag tre møter lag seks, mens lag fire møter lag fem i kampen om de to siste semifinaleplassene. (NTB)

  Curling-VM for kvinner
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste