NRK Meny
Normal

«Jays»: – Brukte ikke krefter i det hele tatt

Jaysuma Saidy Ndure sier selv han slappet av i kvartfinalen på 100-meteren i friidretts-EM.

Jays greit videre Jaysuma «Jays» Saidy Ndure gikk greit videre i dagens kvalifisering på 100 meter. Nordmannen løp i det femte og siste heatet, og løp inn på tredjeplass i heatet på tiden 10.30. De fire beste gikk automatisk videre. Se løpet her.

«Jays» sier selv han ikke brukte noen krefter i det hele tatt da han tok seg videre til semifinale i friidretts-EM.

jays

Jaysuma Saidy Ndure krysser målstreken i Zürich.

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix

Jaysuma Saidy Ndure gjennomførte det han selv kaller for en «kontrollert» 100-meter i EM i Zürich. Nordmannen sprang inn til tredjeplass på tiden 10.30 og er klar for onsdagens semifinale.

– Det var et kontrollert løp. Jeg sovnet helt på starten, men det gikk bra. Jeg blir ikke stresset av en dårlig start, jeg blir aldri stresset, sa sprinteren til NRK etter målgang.

Selv om sprintere er nøye på å spare alt de har av krefter til når det virkelig gjelder, hevder Ndure at han ikke brukte noen.

– Jeg brukte ikke krefter på å hente inn den dårlige starten. Jeg brukte ikke krefter i det hele tatt, sa han og lo spøkefullt.

Har troen på finale

I fjor forlot han VM i tårer etter sisteplass og store ryggsmerter, men EM-drømmen lever videre for nordmannen. Under forrige EM i Helsinki ble det bronsemedalje på Ndure, og sprinteren har fortsatt muligheten til å gjenta bedriften.

NRKs ekspert Vebjørn Rodal var full av lovord om «Jays» etter dagens løp. Rodal tror på 100-meterfinale i EM.

– Jeg synes han gjorde løpet veldig avslappet og kontrollert, akkurat som han sa. Jeg tror han har mer å gå på, og er helt klart en finalekandidat, sa friidrettslegenden.

Selv har Ndure en klar plan for hvordan han skal lade opp til onsdagens semifinale.

– Nå skal jeg bare gå hjem og se på komedie og le litt. Det er det beste man kan gjøre, sier han.

Skadeforfulgt

Mandag fortalte «Jays» til NRK at han var redd en skade kunne ødelegge dagens løp.

– Kneet hemmer meg litt. Det gjør vondt når jeg reiser meg opp i akselerasjonsfasen. Men jeg tenker ikke på det, sier Ndure.

Sprinteren viste imidlertid mental styrke og nektet å erkjenne at skaden var en trussel.

– Vi løper alltid med smerter. Så det er ikke noe vits å tenke på det, sier han.

Skaden stoppet altså aldri «Jays» og du kan se han springe semifinale klokken 19.23. Finalen går klokken 21.49 samme kveld.

Se hva Ndure hadde å si etter tirsdagens 100-meter:

Kontrollerte inn til 3. plass i sitt heat

Line Andersen intervjuer Ndure etter dagens 100-meter.

Siste nytt

 • Zuccas nye sjef klar

  51 år gamle David Quinn er ansatt som ny trener for Mats Zuccarellos NHL-klubb New York Rangers. Quinn kommer fra trenerjobben til Boston University. Quinn erstatter Alain Vigneault. Han fikk sparken bare timer etter at New York Rangers ikke tok seg til NHL-sluttspillet for første gang siden 2010.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images
 • Ancelotti blir Napoli-trener

  Carlo Ancelotti (58) har skrevet under en treårskontrakt som trener for serie A-klubben Napoli. Ancelotti fikk sparken i Bayern München sist høst. Han erstatter Maurizio Sarri som ledet Napoli til andreplass bak Juventus. Sarri skal være aktuell som ny trener i både Chelsea og Zenit St. Petersburg.

  SOCCER-ITALY-NAP/
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk