NRK Meny
Normal

«Ingen» tilskuere i OL-byen: – Det er tøffere i et klubbmesterskap på Simostranda

PYEONGCHANG/OSLO (NRK): Prøve-OL i Pyeongchang ble ingen publikumsfest. Nå spøker Ole Einar Bjørndalen med å dra hjem til Simostranda for å trene – der er det nemlig like stille.

Martin Fourcade

SE VIDEO: Det var ikke mange som satt «ringside» da Martin Fourcade sikret sammenlagtseieren i verdenscupen under helgens konkurranse i Sør-Korea.

– Det er fryktelig stille. Det skjer ingenting. Det er faktisk tøffere å skyte på klubbmesterskapet på Simostranda enn her, sier Ole Einar Bjørndalen og gliser bredt.

Ole Einar

VETERAN: Ole Einar Bjørndalen.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Det finnes få som har vært på flere skiskytterarenaer enn Bjørndalen, tidenes mestvinnende vinterolympier. 43-åringen har med andre ord opplevd det meste på standplass, men i Sør-Korea ble veteranen nesten litt overrasket:

Det var nemlig dørgende stille på arenaen der skiskyttereliten skal kjempe om OL-gull om bare ett år.

Kun noen få tilskuere hadde møtt opp for å heie utøverne over målstreken.

– Nå blir det bare å dra hjem til Simostranda for å trene. Det er et stille sted – akkurat som Sør-Korea, sier Bjørndalen humoristisk.

Tysk stjerne elsker stillheten

Skiskytterstjernen Laura Dahlmeier herjet på den «folketomme arenaen» i Sør-Korea og vant både sprinten og jaktstarten etter feilfri skyting.

Hun mener den labre publikumsinteressen hjalp henne på standplass.

– Jeg liker meg veldig godt her – spesielt atmosfæren på standplass. Det er rolig og nesten ingen tilskuere. Det er langt enklere å fokusere, sier Dahlmeier til NRK.

Kontrasten kunne nesten ikke vært større til skiskytter-VM for bare noen få uker siden. Under herrenes fellesstart var det ifølge arrangøren i Hochfilzen over 22.000 tilskuere til stede langs løypene.

Bjørndalen forteller at det fort kan skje litt i hodet på en skiskytter når det er så stille på standplass.

– Du får mange tanker når det er så stille. Når det er mye støy tenker du ikke så mye fordi det bråker. Du må nesten trene på dette og, sier nordmannen om stillheten.

Ole Einar Bjørndalen

GRÅTT OG TOMT: Her går Ole Einar Bjørndalen ut på jaktstarten i Pyeongchang. Det var ikke spesielt mange som fikk med seg det fra tribuneplass.

Foto: Henrik Myhr Nielsen / NRK

Skuffende resultater

Men til tross for laber interesse fra sørkoreanerne, mener Bjørndalen at arrangøren har full kontroll på det som kommer til å skje i byen mellom 9. og 24. februar i 2018.

– Vi har jo vært her før og det er en verdig arena. Det er knallharde skiskytterløyper og infrastrukturen her er bra nok. Det er ikke like mange publikummere som vi er vant til, men sånn er det på noen steder. Det var for eksempel ikke så mange i Vancouver heller. Jeg tror det blir bra, sier Bjørndalen.

Forhåpentligvis treffer veteranen også litt bedre på formen under lekene om ett år. Bjørndalen endte helt nede på 26.- og 19. plass på henholdsvis sprinten og jaktstarten i OL-byen.

Helgen ble imidlertid avsluttet med en opptur på stafetten da et B-preget norsk lag ble nummer tre.

Publikum

FOLKEHAV: Under VM i Hochfilzen var det langt flere tilskuere til stede på tribunene. Her går Laura Dahlmeier over målstreken til øredøvende jubel.

Foto: Kerstin Joensson / AP

Siste nytt

 • – Lukter trolig på mentolsalve

  Flere TV-seere la merke til at de russiske spillerne luktet på noe i spillertunellen før andre omgang. I NRKs VM-studio forklarte ekspert Carl Erik Torp hva de trolig luktet på:

  – Det er sannsynligvis en mentolsalve som de lukter på for å åpne litt luftveier og kvikne litt ekstra til. Dette har vi sett ofte med forskjellige idrettsutøvere, sier Torp.

  VM-studio fra Kontraskjæret.
 • West Ham sikret seg franske Diop

  West Ham har signert den franske midtstopperen Issa Diop. 21-åringen hentes fra Toulouse og har signert en femårskontrakt. Premier League-klubben har ikke oppgitt overgangssummen, men ifølge britiske medier er den rundt 22 millioner pund (238 millioner kroner).

   Issa Diop
  Foto: Regis Duvignau / Reuters
 • Salah starter mot Russland

  Ifølge Egypts lagoppstilling er Mohamed Salah i startoppstillingen til Egypts kamp mot Russland i kveld. Liverpool-spilleren har vært ute med en skulderskade, og spilte ikke da Egypt tapte 0-1 for Uruguay.

  Foto: Dmitri Lovetsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Veien til VM: Portugal og Australia
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Portugal - Marokko
FIFA Fotball-VM 2018: Portugal - Marokko