Hopp til innhold

– Helt i grenseland for hva en mann kan tåle

Petter Northug må snart få de utenomsportslige sakene ut av verden. Dette går utover treningen, mener NRKs langrennskommentator Jann Post.

Petter Northug

Petter Northug er i hardt vær. Mandag ble det kjent at Nye Høyder saksøker langrennsstjernen.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

Jann Post

NRKs langrennskommentator Jann Post.

Foto: Anne Liv Ekroll / Anne Liv Ekroll, NRK

– Uansett hvor god du er til å gi blaffen til alt annet rundt deg, så vil alt dette påvirke. Det er helt i grenseland for hva en mann kan tåle, sier NRKs langrennskommentator Jann Post.

Mandag avslørte NRK.no at selskapet Nye Høyder saksøker Petter Northug.

Nye Høyder og Northug er ikke blitt enige om de økonomiske betingelsene etter at Northug sa opp avtalen med selskapet (se også faktaboks).

– Ekstremt mye

Med søksmålet har Petter Northug fått nok en utenomsportslig sak å forholde seg til. Langrennsstjernen venter fra før av på dom etter den famøse fyllekjøringen natt til 4. mai.

Langrennsstjernen er blant annet tiltalt for promillekjøring, falsk forklaring og for å ha brutt hjelpeplikten.

Avvikling av høstferie i Sør-Trøndelag tingrett kan imidlertid medføre at Petter Northug må vente ekstra på å få saken sin opp for domstolen.

– Det begynner å bli ekstremt mye utenomsportslig, kommenterer Jann Post.

– Når du skal trene så mye som disse (topputøverne) gjør, er det helt avgjørende at de har totalbelastningen i livet under kontroll. Hvis det blir for mye, går det utover treningen. Så enkelt er det, sier den profilerte NRK-kommentatoren.

Må få fokus på treningen

Petter Northugs bil

Politiet undersøker Petter Northugs Audi etter fyllekjøringen.

Foto: Sundgård, Henrik / NTB scanpix

Petter Northug og Norges skiforbund har heller ikke blitt enige om representasjonsavtalen, en avtale som må undertegnes om Northug skal få representere Norge i vinter i verdenscupen og VM.

En avklaring kan komme denne uken, og Jann Post mener det begynner å haste for Northug om sesongen skal berges.

– Jo fortere han får kontroll på det utenomsportslige, jo bedre er det, slik at han kan få hundre prosent fokus på treningen.

– Det er det som kommer til å gjøre ham til verdensmester, ikke alt det andre, understreker han.

Også en grense for Northug

Vinteresongen innledes med nasjonal åpning på Beitostølen 21.-23. november, mens VM i Falun arrangeres fra 18. februar til 1. mars.

– Er det en som er god til å gi blaffen, og ikke bry seg om alt det som er rundt ham, så er det Petter Northug. Men selv for ham er det en grense, og jeg føler at vi begynner å nærme oss den, sier Post.

VIDEO: Se også reportasje om saken her:

Petter Northug nærmer seg grensen for hva han tåle. Det mener NRK langrennskommentator, Jann Post. I dag ble det kjent at Northugs tidligere management, Nye Høyder saksøker 28-åringen.

Siste nytt

 • Uno-X-duo klatret i sammendraget

  Det norske profflaget Uno-X kom seg ikke med i bruddet på den sjette etappen i Critérium du Dauphiné. Dermed startet de en lengre jakt på bruddet, men til slutt var det de tre bruddrytterne Georg Zimmermann, Mathieu Burgaudeau og Jonathan Castroviejo som gjorde opp om seieren.

  Av dem var Zimmermann sterkest, mens en gruppe på 19 ryttere fulgte bak de tre. Der satt både Tobias Halland Johannessen og Torstein Træen og de to Uno-X-rytterne klatret henholdsvis to og tre plasser i sammendraget, til 10. og 13. plass.

  Johannessen ble også nummer ti i rittet i fjor. Da vant han også ungdomstrøya i rittet. Før de siste to etappene er han to sekunder bak Mikkel Bjerg i ungdomskonkurransen.

  Det er en annen danske, Jonas Vingegaard, som leder sammenlagt etter seks av åtte etapper.

  Tobias Halland Johannessen
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • Holmgren Pedersen melder forfall

  Marcus Holmgren Pedersen melder forfall til den kommende landslagssamlingen.

  Backen sliter med en skade. Ifølge NFF var det tatt høyde for forfallet allerede da landslagsuttaket ble presentert på tirsdag. Derfor hentes det ikke inn en erstatter.

  Norge møter Skottland 17. juni på Ullevaal. Kypros venter på samme arena tre dager senere.

  Landskampene blir svært viktige for Ståle Solbakkens menn. Skottland topper gruppa foran Spania, med Norge på 3. plass. Bare de to beste går til EM 2024.

  Fotball, trening med Norges herrelandslag
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Setter samarbeid med Freia på pause

  Først skrev VG at Norges Fotballforbund fjerner Freia-produkter fra kioskene på Ullevaal Stadion og landskamper inntil videre. Nå melder Toppfotball Kvinner i en pressemelding at de setter samarbeidet med sjokoladeprodusenten på pause.

  Årsaken er koblingen til Russland. For i mai satte Ukrainas antikorrupssjonsmyndighet opp en svarteliste over selskaper som skal bidra med inntenker til den russiske statskassen, og Freias eiere Mondelez er ett av disse.

  – Krigen i Ukraina opprører og bekymrer oss alle. NFF står bak UEFAs beslutning om å suspendere alle russiske fotballklubber og landslag fra europeiske turneringer. Da må det også få konsekvenser for produkter som indirekte kan bidra til å finansiere den russiske krigføringen, sier kommunikasjonssjef i NFF, Yngve Haavik, til NRK.

  Toppfotball Kvinner lanserte et nytt samarbeid med Freia i mai, der Ada Hegerberg er blant frontfiguerene.

  – Vi i Toppfotball kvinner, står skulder til skulder med Ukraina og våre fotballvenner i sin frihetskamp mot Russland. Derfor har styret i TFK i dag besluttet å pause kampanjen vi har med Freia, inntil videre. Denne beslutningen skyldes at Mondelez International er ført opp på Ukrainas liste over selskaper som fortsetter å ha virksomheter i Russland, sier daglig leder i Toppfotball kvinner, Hege Jørgensen

  I går ble det kjent at SAS fjerner alle Freia-produkter.

  Trening for kvinnelandslaget i fotball
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste