NRK Meny
Normal

– Helt i grenseland for hva en mann kan tåle

Petter Northug må snart få de utenomsportslige sakene ut av verden. Dette går utover treningen, mener NRKs langrennskommentator Jann Post.

Petter Northug

Petter Northug er i hardt vær. Mandag ble det kjent at Nye Høyder saksøker langrennsstjernen.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

Jann Post

NRKs langrennskommentator Jann Post.

Foto: Anne Liv Ekroll / Anne Liv Ekroll, NRK

– Uansett hvor god du er til å gi blaffen til alt annet rundt deg, så vil alt dette påvirke. Det er helt i grenseland for hva en mann kan tåle, sier NRKs langrennskommentator Jann Post.

Mandag avslørte NRK.no at selskapet Nye Høyder saksøker Petter Northug.

Nye Høyder og Northug er ikke blitt enige om de økonomiske betingelsene etter at Northug sa opp avtalen med selskapet (se også faktaboks).

– Ekstremt mye

Med søksmålet har Petter Northug fått nok en utenomsportslig sak å forholde seg til. Langrennsstjernen venter fra før av på dom etter den famøse fyllekjøringen natt til 4. mai.

Langrennsstjernen er blant annet tiltalt for promillekjøring, falsk forklaring og for å ha brutt hjelpeplikten.

Avvikling av høstferie i Sør-Trøndelag tingrett kan imidlertid medføre at Petter Northug må vente ekstra på å få saken sin opp for domstolen.

– Det begynner å bli ekstremt mye utenomsportslig, kommenterer Jann Post.

– Når du skal trene så mye som disse (topputøverne) gjør, er det helt avgjørende at de har totalbelastningen i livet under kontroll. Hvis det blir for mye, går det utover treningen. Så enkelt er det, sier den profilerte NRK-kommentatoren.

Må få fokus på treningen

Petter Northugs bil

Politiet undersøker Petter Northugs Audi etter fyllekjøringen.

Foto: Sundgård, Henrik / NTB scanpix

Petter Northug og Norges skiforbund har heller ikke blitt enige om representasjonsavtalen, en avtale som må undertegnes om Northug skal få representere Norge i vinter i verdenscupen og VM.

En avklaring kan komme denne uken, og Jann Post mener det begynner å haste for Northug om sesongen skal berges.

– Jo fortere han får kontroll på det utenomsportslige, jo bedre er det, slik at han kan få hundre prosent fokus på treningen.

– Det er det som kommer til å gjøre ham til verdensmester, ikke alt det andre, understreker han.

Også en grense for Northug

Vinteresongen innledes med nasjonal åpning på Beitostølen 21.-23. november, mens VM i Falun arrangeres fra 18. februar til 1. mars.

– Er det en som er god til å gi blaffen, og ikke bry seg om alt det som er rundt ham, så er det Petter Northug. Men selv for ham er det en grense, og jeg føler at vi begynner å nærme oss den, sier Post.

VIDEO: Se også reportasje om saken her:

Petter Northug nærmer seg grensen for hva han tåle. Det mener NRK langrennskommentator, Jann Post. I dag ble det kjent at Northugs tidligere management, Nye Høyder saksøker 28-åringen.

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal