«Gruskongens» drømmer knust i kvartfinalen

Novak Djokovic påførte Rafael Nadal sitt andre tap på elleve år på grusen i Roland Garros

TENNIS-OPEN/ Rafael Nadal of Spain reacts during his men's quarter-final match against Novak Djokovic of Serbia during the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris

SKUFFET: Rafael Nadal er ute av French Open før finalen for andre gang på elleve år.

Foto: VINCENT KESSLER / Reuters

Det var en kvartfinalen de fleste ønsket seg som finale. Til tross for sviktende form det siste året er Rafael Nadal mannen som på ti år hadde tapt en eneste kamp i French Open.

Kunne han fortsatt være god nok til å slå den suveren verdenseneren Novak Djokovic på sin favorittbane framfor noen?

TENNIS-FRA-OPEN

SUVEREN: Novak Djokovic viste virkelig hvorfor han er verdens beste tennisspiller om dagen.

Foto: PATRICK KOVARIK / Afp

Etter tre sett i onsdagens tenniskamp var svaret et knusende «nei».

– Stor respekt

Serberen vant overlegent 7-5, 6-3, 6-1 og avanserte til semifinalen. Der møter han vinneren av kampen mellom Andy Murray og David Ferrer.

– Jeg har stor respekt for Rafa. Han er en sann mester og det er alltid en fornøyelse å spille mot ham, sa 28 år gamle Djokovic etter seieren.

– Jeg visste jeg måtte være aggressiv og hele tiden være fullt konsentrert. Det er ikke lett å spille mot en mann som har bare har tapt én kamp her i sin karriere, fortsatte serberen.

LES OGSÅ: – Ikke den maskinen han brukte å være

Tok kontrollen tidlig

Før exiten mot Djokovic var eneste Paris-feilskjær for Nadal tapet for Robin Söderling i 2009. Den gang gikk Roger Federer til topps.

Nadal fikk en dårlig start på onsdagens kamp. Han våknet ikke før det sto 0-3 på tavla. Spanjolen kom da tilbake og holdt kampen til 5-5, men så brøt Djokovic på nytt og tok hjem settet 7-5.

I det andre settet fulgte spillerne hverandre lenge tett, men da Nadal misset i sitt servegame ble det 6-3 til Djokovic.

Heller ikke tredjesettet startet oppløftende for Nadal. Djokovic brøt direkte og gikk relativt greit opp til 2-0. Etter et nytt brudd ble det 3-0, og da klarte aldri Nadal å slå seg tilbake. En dobbeltfeil fra spanjolen avgjorde kampen og ga ydmykende 6-1.

Siste nytt

 • Lillehammer slo Oilers

  Stavanger Oilers gikk på sitt første tap i ordinær spilletid i årets sesong da Lillehammer vant 5-2 på hjemmebane. Stavangerklubben leder eliteserien i ishockey suverent. Lillehammer klatret til tredjeplass på tabellen.

  Hockey Classic Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Wales klare for EM

  Aaron Ramsey scoret begge målene da Wales slo Ungarn 2-0, og tok seg til EM i fotball i 2020. Waliserne måtte vinne for å ta seg til mesterskapet, og knep EM-plassen foran Slovakia og Ungarn.

  Wales
  Foto: Paul Ellis / AFP
 • Byåsen Håndball må kutte

  Byåsen Håndball Elite fristiller tre av spillerne og innfører lønnskutt på resten. Klubben går ca. to millioner i underskudd, melder Adresseavisen. Byåsen ligger på tredjeplass i kvinnenes eliteserie.

  Ida Alstad, Byåsen håndball
  Foto: Bent Lindsetmo/NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal